Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Június 16. Hernád vízitúrás hiperkaland, kenutúra...not for the fainthearted...

hornad-zsadany-es-abaujvar-kozott.jpg

Vízitúrás hiperkaland a Hernádon
Légy üdvözölve életed egyik legtutibb kalandján - HA tökéletesen uraljátok a hajót, ha valóban igen komoly vízitúrás rutinnal rendelkeztek. Ugyanis ez a Hernád-túra nem veszélytelen. De "amúgy", egy pozitív őrület
, non-stop szlalomozás, driftelés, néhol háttal történő lejövetel.....

Hernád-vízitúra: 13 vagy 17 km-es hiperkaland. Még egyszer. 

A Hernád ezen "fenti" részére csak nagyon tapasztalt vízitúrázók jöhetnek. 

Aki a Rábán Csákánydoroszló felett boldogul, annak a Hernád örömóda. Ha a Szigetköz, a Mura, a Lajta osztrák szakasza, a Belá, a Vág, a Garam, az Ipoly "necces" részei is "mentek", akkor itt is jó leszel. 

A Hernád-turnusok időpontjait megtalálod a hernad kötőjel vizitura pont hu oldalon, megrendelésre pedig "bármikor" biztosítunk egyéni kenutúrát, pl. ezt a túrát is szívesen szolgáltatjuk általatok kért időpontban. De ha a kenu-kormányos tapasztalatodat lassú vagy állóvízen, pl. a Balatonon, a Tisza-tavon vagy a Bodrogon szerezted, akkor jó úton haladsz, de még a Hernádszurdok alatti szakasz(ok)on látunk szeretettel. Miattad, a te érdekedben. 

 

13 vagy 17 km-es lesz a nagy Hernád hiperkaland távja
vizitura-185.jpgA Hernád hiperkaland vízitúrához 11:00-kor találkozunk Hidasnémetiben a Hernád-híd keleti oldalán, a Nepomuki Szent János-szobor melletti parkolóban. Minél kevesebb autóval ugrunk fel a vízre szállás helyére. Mitől hiperkaland ez a Hernád vízitúra? 
Nézz rá a képre. Most felejtsd el a víz felső "felét", ha a vízállás éppen karcsúbb. Az uszadékok között kell manőverezni. Képes vagy rá? Ha BIZTOSAN, akkor, de csak akkor jelentkezz. És ha tényleg őrülten jól kenuzol, akkor is figyelj maximálisan. 
Amikor csak lehet, a túravezető előre el fogja mondani, hogy MAJD mit FOG mondani, hogy ne érjen meglepetés, hogy ösztönből ne csinálj mást. Hogy tudjál mentálisan készülni.

hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-abaujnadasd-alatt-01.jpgA túravezetői instrukciókat kérjük szépen követni, még akkor is, ha akkor MÉG nem az tűnik a legjobb döntésnek. Van úgy, hogy ha a belátott szakaszban jónak (kevésbé rossznak) tűnő megoldást választanánk, annak nagy böjtje lenne. Nagyon keményen benne lennénk a slamasztikában.

Ugyanis a következő, még be NEM látott kanyarban, a másik oldalon muszáj lenni, csak éppen oda - ha eggyel korábban az ott jónak tűnőt választjuk - a sodrási sebesség miatt nem érünk át....

 

Mit hozz a Hernádra?

Élelem, víz, napszemüveg, naptej, tartalék short és póló, sapka. Törölköző. Ha szedsz, gyógyszer. Készpénz. Vízhatlan csomagolás a mobiltelefonnak és a slusszkulcsnak. Hordókat vagy nem teszünk a hajókba, vagy ha igen, akkor NEM kötjük a kenuhoz.

A Hernád vízitúra "menetrendje"
Tájékoztató, wc, naptejezés, alapos bemelegítés után szállunk vízre. 
Fogunk kikötni, lesz ebédszünet, lesz mosdószünet, meg "csak úgy" relax szünetek. A Hernád tempója miatt durván 3 óra lesz a túra időtartama. Akkor több, ha egy-egy szigeten hosszabban időzünk, amit gyakran megteszünk. Miért is ne tennénk. 
Teleautó rendszerben hozzuk le az indulási ponton hagyott kocsikat.

A Hernád vízitúra díja

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. A jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

1. Egyeztessünk! +36209342760
Létszám, időpont, időtartam, vonattal vagy kocsival jöttök, vízitúrás tapasztalat, testsúlyok, magasságok.... 

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
Ehhez küldünk egy linket és 2 perc se lesz

3. Visszaigazolás
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. Kérjük a túra díjának utalását
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt túra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.


(Pl. 2092 Budakeszi, Pöttyös u. 71.  
június 16
. ​Hernád kenutúra)