Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. szeptember 9-13. Hernád kenutúra, választhatóan 1-5-napos Hernád vízitúra

hernad-121.jpgHernád vízitúra választhatóan 5-4-3-2-1 napban. Hernád kenutúra: kaland fantasztikus vizeken, rutinos, gyakorlott, a kenut jól irányító vízitúrázóknak. 

 

A Hernád a vízitúrázók között ismertebb folyók közül leginkább a Rábához hasonlít. Brutálisan klassz. Kalandos, de nem veszélytelen. A Hernádra kell a határozottan JÓ kormányzás. Ha ilyen vízitúrázó vagy, gyere, mert a Hernád gyönyörű. Ha nem tudsz dönteni, gyere el a Hernád előtti tisza-tavi vízitúránkra, a délelőtti betanítás során megnézünk ingyen, és megmondjuk, hogy jöhetsz-e biztonsággal, vagy gyere el egy tisza-tavi vízitúrára, ahol annyit fogod gyakorolni a fordulást, kanyargást, hogy a tisza-tavi kenutúra végére jó eséllyel felkészült leszel a Hernádra. Gyakoroljá(to)k a kenu irányítását, irányváltását a sok-sok szlalommal, amit a kanyargós útvonalak tesznek lehetővé. A szűk tisza-tavi járatok, a néha 90 fokos, néha 270 fokos kanyart igénylő zegzugos járatok, hogy 30 percben belül kell 100-szor fordulni, kikényszerítik a gyakori irányváltást. Viszont az elrontott kanyarvétel a Tisza-tavon csak annyi büntetéssel jár, hogy belemegyünk a nádba vagy a gyékényfalba. De lehetővé teszi a felkészítő edzés, hogy felvértezetten érkezzetek a Hernádra, mivel ott már veszélyes hibázni.   

 


Szállás: sátor, faház, vagy vendégszoba
Hernád7.jpgA Hernádon vándortúrázunk. Minden nap ott folytatjuk, ahol előző nap kiszálltunk. Eközben a Hernád kenutúra szállás szempontból "állótábor". Végig egy támaszponton lehetsz. Ami egy lehetőség. Természetesen mindenki foglalhatja bárhol a szállását, ütemezheti a költözéseit ízlés szerint. Ha pedig valaki - mondjuk - miskolci, akkor naponta ingázva is be tud szállni a kenutúrába. És természetesen mindig az aznapi kikötési helyen tudtok sátrazni is. 
 

 

hernad-vizitura.hu25.jpgTehát a Hernád vízitúrádon a szállás - akár sátrazással, akár vendégszobával - lehet végig fix. Ami azt is jelenti, hogy kell majd minden nap autózni. Teleautó rendszerrel tesszük viszonylag olcsóvá a logisztikát. Étkezés: önellátó vagy rendelt. A támaszponton főzési lehetőség, konyha áll a rendelkezésedre, ill. rendelhető, ffinom reggeli és vacsora. A napközbeni élelmet neked kell hozni, pl. kell készítened szendvicset. 

 

 

1. napi vízitúra a Hernádon: 21-22 km gyors vízen 
hernad-vizitura3.jpg

11 órára, egészen pontosan 10 óra 59-re várjuk az érkezőket. A találkozás helyét természetesen e-mailben elküldjük a résztvevőknek. Üdvözlés, bemutatkozás, tájékoztató, teleautós logisztika után közel 22 km-es lesz az első napi Hernád-túra.  
Délután fakultatív kirándulás Regécre a regéci várhoz. Szállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

 

2. napi vízitúra a Hernádon: 14 km Pandorán 
hernad-vizitura.48.jpgReggel lehet -  fakultatív programként - kirándulást tenni Boldogkőváraljára. A vízitúrát pedig 11 órakor kezdjük. A találkozás helyét természetesen e-mailben elküldjük a résztvevőknek, ha nem ezen a napon csatlakozol be a Hernád-túrába. Ha pedig az elejétől jössz, akkor már mindent tudsz. A szokásos teleautós logisztika után - ami azt jelenti, hogy minél kevesebb autóval megyünk ki a vízre szállás indulási helyére, az utasok kiszállnak, és (csak) a sofőrök a kenutúra napi céljába viszik a kocsikat - vízre szállás. Szállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

 
 
 
3. napi vízitúra a Hernádon: 12 km vadregényes izgalom
hernad-vizitura14.jpgAki most / ma kapcsolódik be a Hernád vízitúrába, azt arra kérjük, hogy 11 órára érkezzen meg a résztvevőknek e-mailben megküldött helyre. Aztán jöhet a Hernád. Lesz viszonylag lassabb rész, majd hullámvasutazunk, pontosabban állóhullámokon hullámkenuzunk, és tisztes tempóval is segít majd a Hernád. Itt-ott megállunk majd a hívogató fövenyeken. Szállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

 

 

4. napi Hernád kenutúra: 21 km evezés Új-Zélandon
20190618Hernád.jpgLogisztika, naptejezés, wc stb. után vízre szállás. Ma is szebbnél szebb vidékeken evezünk, kb. az lesz az érzésed, hogy Új-Zélandon evezel, egy alpesi folyó vagy a Sziklás-hegység csoda folyói a labdába se rúgnak. 

 

 

 

Az egyik szünetben felmászunk a magas partra fotózni, azt látod majd, mint a képen. 

 


hernad-vizitura-31.jpgSzállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

 


 

 

 

 

5. napi Hernád kenutúra: überszép 10 km

Hernád110003.jpgReggeli (önellátó vagy rendelt) után logisztikázunk, pakolunk, a vízitúra napi céljából "vissza-teleautózunk" a sofőrökkel a vízre szállás helyére, a Hernádra tesszük a hajókat és hamarosan beevezünk a célba. 

 

 

 

Hernád vízitúrák túradíjai

 

Úszni tudás: a Tisza-tóval ellentétben a Hernádra kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező.  
 

Jelentkezés a Hernád-vízitúrára

1. Hívj, egyeztessünk: +36209342760

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezési lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád-túra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. A vízitúra díjának utalása 
MediaComm Kft., 12001008-00106900-00100007