Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. május 6-7. Tisza-tó vízitúra, választhatóan 1-, vagy 2-napos tisza-tavi evezés

szlalompalya-a-szunyogos-es-az-orvenyi-morotva-kozott-by-funzine.jpegTisza-tavi, választhatóan 1-, vagy 2- napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon!! 


Csillagtúrák, azaz minden nap délután az aznapi indulási kikötőbe evezünk vissza.

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-9472.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó. Ez a Tisza-tónál könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára

tisza-tavi-evezes-tisza-to-kenutura_20170718_155030.jpgMegközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred.

 

 

 

 

1. napi tisza-tavi vízitúra-csoda: evezés Pandorán

img_2012.jpg11 órakor Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben találkozunk. Az Albatrosz-kikötőben tudsz parkolni és parkolás után, sőt, már a kikötőbe történő behajtáskor látsz majd egy hidat (igen, egy keskenyebb, folyócskának tűnő víz felett híd ível át), a hídtól jobbra pedig kis házikókat. Ott találod meg a Holdról is látható, neon színű, hosszú ujjú polóban a túravezetőt. Ismertető, hogy a póló felirata MC Túravezető, a túravezető felirat alatt pedig látsz még sok-sok honlapot. Miután megtaláltad a túravezetőt, ő mindenben segít. Természetesen el tudsz menni mosdóba (a wc, mintha benzinkútnál lennél, fém 100 Ft-ossal működik).
 
 
lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgMegtanítunk kenuzni. A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. 
Aztán irány egy másik univerzum.
 
 
A vízre szállást követően különleges szépségű, Dél-Ázsiában játszódó akciófilmeket idéző helyeken, a parti szőlővel benőtt parti folyondár-növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk. 
 
tisza-to-vizitura_20230611_12.jpgEgy szűk kilométer erejéig is, de lesz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon. 
 
Ebédszünetünk után a Tisza-tó belső tavának szépséges belső tórendszerét fedezzük fel.
 
 
Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik agyament helyére, Harry Potter után szabadon a tiltott rengetegbe.
 
Durva.

tisza-to-vizitura-tiszatavi-kenutura-20170723_.jpgHa időben nagyon jól állunk és szigorúan "opcionálisan", azaz ha mindenki megszavazza, mielőtt egy leírhatatlanul vadregényes útvonalon hazafelé indulnánk, még kinézünk egy "tóban tóra", és elevezünk egy olyan pontig, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
 
 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. 
 
 
p1260546.jpgNemsokára az Avatar film Pandora bolygóját idéző helyeken járunk.
 
Ha a gyökerek formájától elvonatkoztatunk, szinte autentikus mangrove-dzsungelben szlalomozunk. Lesz még egy kiszállás, lábnyújtóztatás, ha jó az idő és a víz, úszkálás plusz mosdószünet. 
 
 

 

img_20230825_138.jpg
fürdőzgetés és pihi után lóra fel. 16 óra körül érkezünk meg Tiszafüredre az indulási kikötőbe.
 
 
 
Ha csak egynapos vízitúrára jöttél, ill. jöttetek, akkor biztonságos, jó utat, ha az evezés után indulsz haza. 

 

tisza-tavi-vizitura-2847.jpg

 

 

 

 

 

 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon EL-MOND-HA-TAT-LAN útvonalon!

Ha gyerekkorodban arról álmodoztál, hogy felfedező vagy.... 169.jpg10 órakor Tiszafüreden, az Albatrosz-kikötőben találkozunk. 

A kikötőn belül egy híd (igen, tényleg látsz majd egy hidacskát a víz feleltt) mellett látod majd csodálatosan intelligens neon színű pólójában a túravezetőt. Az ezen a napon először kenuzókat megtanítjuk kenuzni, egészen pontosan világ- és olimpiai bajnok kenust faragunk minden vendégünkből, majd mosdószünet (a vízre szállás előtt akkor is menj el wc-re, ha nem kell pisilni, a wc, mintha benzinkútnál lennél fém 100 Ft-ossal működik), kenuba "költözés" (pakolás) után startolunk. 
 
img_20220709_123408.jpgAztán jön a varázslat, amire nincsenek szavak. Ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek.
 
 

 

1690489484322.jpgÖsszességében a kezdéstől számítva (nagyon durván és nagyon kb.) egy 4.5-órás vízitúrára készülj, tehát kb. ennyi, amíg az indulástól számítva visszaérünk az indulási kikötőbe. Laza tempóban, a szépségekre rácsodálkozva, meg-megállva lapátolgatunk. Senki sem fog elfáradni, senki nem fog lemaradni, akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. Közben olyan, de olyan, de olyan helyeken jársz, hogy yuppi-hip-hip-halleluja....

 

Tisza-tavi vízitúra díjai

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára:

1. 
img_20190726_113012.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.

tisza-to-mangrove-12.jpgA számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól.


(Pl.
1026 Budapest, Rohácsi u. 5., 2024. május 6-7. Tisza-tavi vízitúra