Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. június 15-16.: Überextrém kenutúra a Hernádon

hernad-kenutura-33.jpgHa van olyan, hogy überextrém vízitúra, akkor a Hernádszurdok "feletti", választhatóan 1-, vagy 2-napos Hernád vízitúráink közel vannak hozzá. (Ugyenezt a Hernád-túrát máskor is tartjuk!) Kizárólag akkor jelentkezz egy Hernád kenuzásra, ha "1000%-osan" tudjátok irányítani a hajót. 

vizitura-185.jpgEzt kérjük szépen komolyan venni. Nem babra megy a játék. A Hernádon egy alásodródásos, beakadásos borulás veszélyes. Ha nem tökéletesen képzett a vezérevezős, akkor kicsap a sodrás a sodorvonalban lévő uszadékra, torlaszokra. Ami azzal a veszéllyel jár, hogy bebucskázik a kenu az uszadék alá. És onnan nem igazán lehet kijönni....Erre a Hernád vízitúrára ennek tudatában és tökéletes felkészültséggel jelentkezz. 

 

 

 

hernad-12.jpgA szállás és a logisztika a Hernád vízitúra idején: igény szerint sátor vagy vendégszoba, ill. telekocsi rendszer
A folyón jövünk lefelé, és ott folytatjuk, ahol előző nap kiszálltunk. Eközben a szállás végig ugyanaz. Ha nem az utolsó pillanatban jelentkezel, akkor segítünk a szállás foglalásában, de a szállást - természetesen - intézheted magad és tudsz sátrazni, ill. vendégszobát, apartmant kivenni, sőt, van a közelben wellness szálló is. Ami fontos, hogy a szállás - akár sátrazással, akár vendégszobával - (lehet) végig fix. Szállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 3000 Ft/fő/éjszaka, ha mi foglaljuk.  Ami azt is jelenti, hogy kell majd minden nap autózni. A túratársak összeállnak, és teleautó rendszerrel tesszük viszonylag olcsóvá a közlekedést. 

Étkezés: önellátó vagy étterem. Főzési lehetőség, felszerelt konyha is áll a rendelkezésedre. A napközbeni elemózsiát neked kell készítened. 

 

 

hernad-12.jpgLehetséges nulladik nap(ok) és evezéstanulás
Be lehet futni már a nulladik napon. Akik még nem vízitúráztak, jöjjenek el a Hernád előtt vagy a Tisza-tóra, vagy a bodrogzugi ártérbe és gyakorolják a kenu irányítását, csak a szükséges gyakorlat megszerzése után jöjjenek a Hernádra. 
 

 Überextrém Hernád vízitúra első napja: 15 km agyszakadás 
hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-abaujnadasd-alatt-01.jpg11:00 Találkozás Hidasnémetiben, a Hernád-híd Gönc felőli (keleti, folyásirány szerint bal) oldalán. Bemutatkozás után logisztikázunk, (autókat "készítünk be" (hagyunk) a kenutúra első napi céljában) végül közösen (minél kevesebb kocsival) autózunk fel a vízre szállás helyére. 


Ismertető, szabályok, a hajók pakolása, még egy wc-szünet és indulás. 
Vadregényes útvonalon jövünk majd, amely odafigyelést igényel. A Hernád lélegzetelállító, de elsősorban a túravezető instrukcióira figyelj. Ahol lehet megállunk, diszkrét, "hölgyek jobbra, urak balra" rendszerben tartjuk a wc-szüneteket és - természetesen - lesz ebédszünetünk is.  
16:00 Érkezés a célba, a kenuk mosása, biztonságba helyezése, 
a visszavisszük a sofőröket a kocsikhoz és mindenki a szállására megy.
 

 

Überextrém Hernád vízitúra 2. napja: 13 km-es hiperkaland 

2011-0815-hernad-18.jpg11:00 Találkozás a "tegnapi" helyen, (Hidasnémeti, Hernád-híd, a részletek lásd az első napnál...) ismét logisztikázunk, és amikor minden előkészületen túl vagyunk, indulás. Határozottan izgalmas és gyönyörű vízitúra vár rád. Olyan HIPERKALAND, hogy eldobod az ***ad!
De - ismét - óvatosnak kell lenni. 
A természetbarátok web site-járól (copy right ott, ill. az övék) vett képen látható kajakos tapasztalt vízitúrázó, ő volt a csapat mentőhajója. Ő került bajba, de hála Isten, ő, a láthatóan ott is nem túl erős sodrásnak is köszönhetően egy tönkrement kajakkal megúszta. De ez még egy lájtos hely... Egy millió uszadékfából összeálló torlaszba sodródás ha nem nyársal fel, nem húz karóba azonnal, a legkomolyabb árat követelheti. Ugye érthető. Amit a túravezető mond, azonnal végre kell hajtani, akkor is, ha az ösztöneid mást diktálnak. Ugyanis van úgy, hogy ha a jobbnak tűnő megoldást választjuk "ebben" a kanyarban, akkor gond lehet a következő, most még be NEM látott kanyarban. Viszont ha ügyesek vagytok és ha fegyelmezetten csináljuk a túrát, akkor elmondhatatlan élmény. Bizonyosan életed top 3 vízitúrája, de az is lehet, hogy a Hernád überextrém evezés lesz életed top 3 élménye. 

 

Hernád vízitúra túradíja

 

Úszni tudás az überextrém Hernádon: kötelező

Mentőmellény: kötelező (és evidens). 

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap kitöltés
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36209342760
Létszám, időpont, időtartam, hogy vonattal vagy kocsival jöttök, mennyire tapasztalt vízitúrázókból áll-e társaság, lesz-e elég kormányos, szükséges-e kenuzás tanulás, szállásigény, kinek mekkora a súlya...


2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezesi-lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007