Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. május 31. Tisza-tavi vízitúra családoknak, kultúrlényeknek

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgA gyönyörűnél is fenségesebb útvonalon, Tisza-tavi vízitúra kenutúra-ínyenceknek. Még nem eveztél, pontosabban nem kenuztál, vagy ha már ültél kenuban, nem kormányoztál? Megtanítunk kenut kormányozni vagy kajakozni. Csillagtúrára invitálunk, az evezés végén az indulási kikötőbe térünk vissza. A kenutúrán mindenki maga gondoskodik az ellátásáról, hozz magaddal szendvicset és alkoholmentes innivalót. Tiszafüreden étterem, bolt (Lidl, Tesco, Spar, Penny) van rengeteg. Ezt a vízitúrát mindenkinek javasoljuk. A kisgyermekes kezdőktől az überrutinos vízitúrázókig mindenki imádja. Te is / Ön is élvezi majd. 

 


A szállást a tisza-tavi evezés idejére kérjük foglald magad
1904.jpgTiszafüreden, Poroszlón, Abádszalókon és a Tisza-tó környéki településeken a lehetőségek száma - kis túlzással - végtelen. Ez persze csak akkor igaz, ha nem a vízitúra előtt egy hónappal jelentkezel. A "feladat" pedig borzalmasan egyszerű, délelőtt csak ki kell jönni az indulási (egyúttal érkezési) kikötőbe. 

 

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a tisza-tavi kenutúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni.

Poroszló, Tiszafüred, Tiszaörvény: Bp. felől az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló, Tiszafüred és Tiszaörvény. Miskolc/Debrecen/Nyíregyháza felől pedig Borsodivánka felé kell letérni az autópályáról, majd Borsodivánkán belül jobbra, Poroszló felé következik a Tisza-tó. 

 

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpg
Vízitúra a Tisza-tavon: egy kenutúra különlegesség. Eszményi, családi, baráti evezgetés családoknak, kultúrlényeknek a Tisza-tavon. Lélektisztító, stressztelenítő, rácsodálkozó jelenlét.... Gyere és dobd el az agyad. Bocsánat, nem túl költői, de ez fog történni. Mert a kenutúra őrült jó és biztonságos kaland is. 

Columbus, Vasco de Gama, Cook, Magellán, Bering, Tasman és a többiek példáját követjük. Csatlakozunk a nagy felfedezők táborához...
Felfedezzük a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletét, nem létező vízi ösvényeken lapátolgatunk. 
Tiszafüreden belül az Albatrosz-kikötőben 10 órakor (10 előtt néhány perccel) találkozunk, és azzal kezdjük a kenutúrát, hogy megtanítunk kenuzni.* 
tisza-tavi-kenuzas-kenutura-tisza-vizitura-45.jpgHamarosan minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval és minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy a túravezető jól kenuzik (mondjuk...), jól tanít meg téged. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. 

A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. 
A start előtt javasolt még egyszer elmenni wc-re, majd elindulunk oda, ahol a madár se jár. Az "indulunk" vezényszó után jönnek a tüneményes helyek és egy idő után azt látod majd, hogy - Dél-Amerikáról kontinenst váltva - Malajzia-reklámban vagy vietnami dzsungelben evezünk. Ami "1000%', ami biztos: észbontó a táj. Az evezgetés közben persze lesz "technikai" szünet, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve. Aztán a csodára is rá lehet tenni egy (kenu)lapáttal, már nem is vízitúra a kenuzás, hanem vegytiszta szuper show, ahol a madár se jár, pontosabban csak ők.... 

20210620_131133_resized_1.jpg

A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdésbe öltöztetett ismeretterjesztés.... Kényelmesen, 2-3-4-5 pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk a nagyon szép és nem rövid útra, amit másnap ki tudsz pihenni ha csak egynapos kenuzásra jöttél, ha pedig többnapos túrán vagy, a 2. és 3. napi adagok már lényegesen rövidebbek lesznek. Az evezés végén az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" (Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése. 

 

Testre szabott tisza-tavi vízitúra 
Egyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A vízitúrára történő jelentkezés egyszerű.

1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely: +36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

3.
24 órán belül visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő banki napon kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely.  

(Pl. 1026 Budapest, Keselyű u. 2/b. 2024. május 31. Tisza-tó evezés)
* Az indulási kikötő a csoport összetétele és a szélre vonatkozó előrejelzés alapján változhat