Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tisza-tó vízitúra iskoláknak, osztályoknak, vízitúra osztálykirándulás

20180917_165511_resized.jpgVízitúra iskola osztályoknak, egyesületeknek. Vízitúrás osztálykirándulások. 
Tisza-tó vízitúra diákoknak, iskoláknak, osztályoknak 1-7 napban.
Tüskevár táborok 2-7 napban.

 

Osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások. 
 


20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-2.jpgIskoláknak, egyetemi csoportoknak, középiskolai és az általános iskolai korosztályban 5-12-es korcsoportú osztályoknak a szupernél is klasszabb, és biztonságos vízitúrákat szervezünk.

Osztálykirándulásnak ennél a világon nincs jobb. Evezéstanítás!
Úgy megtanítjuk az ifjakat kormányozni, hogy pár perc múlva (szinte) Forma 1-es sebességgel száguldanak a kenuval.  


20150605_132434.jpgSőt, lehet a vízitúrát tanulmányi kirándulással kombinálni. Izgalmas versenyekbe öltöztetett tanóra, benne a Tisza eredetétől a szabályzáson át a Tisza-tó létrejöttétől a növényzeten és állatvilágon át a földrajzi tudnivalókig sok-sok értékes és érdekes ismeret. A Tüskevár táborban lehet, hogy "majdnem" ugyanannyit tanulnak az iskolások mint a suliban ugyanennyi idő alatt. Ha megfogja a tanuló a kákát, ha megérinti a sás háromszög keresztmetszetű szárát, ha megkóstolja a gyékény belsejét, ha egy méterre van tőle a szárcsa - egy életre megjegyzi. Ha a tankönyvből kell megtanulni a rucaüröm és a békatutaj különbségét, elfelejti. 

tisza-tavi-evezes-tisza-to-kenutura_20170718_155030.jpgA) Megtörténhet, (pláne ha már ismeritek ezt a csodálatos tavat), hogy egészen pontosan tudjátok mit szeretnétek, szinte lediktáljátok az igényeiteket, mondjuk azt mondjátok:  
"Június 5-én jönnénk összesen 2 napra, 22 gyerek, 1 tanár és 8 szülő. 
Csütörtökön 9:32-kor jön be a vonat, szeretnénk a legjobb labirintusokban kalandozni, másnap viszont már nem vízitúrázunk, akkor délelőtt a kalandparkba, délután pedig az ökocentrumba megyünk. A gyerekek sátraznak, a pedagógusok és kísérő szülők szintén. Este közös bográcsozást szeretnénk"

Mi pedig küldjük a testre szabott ajánlatot.

20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-200.jpg

B) Ugyanilyen jó a második opció, jelesül az, hogy az osztály, a kosárcsapat, a rászánt idő hosszától függően másokkal együtt vesz részt egy - mondjuk - 1 vagy 2 vagy éppen 3 napos vízitúrán.

A Tisza-tavi vízitúra időtartama (kitől mástól) tőletek függ. A hét minden napján új és új, még pontosabban más és más helyekre megyünk, ugyanazt az útvonalat csak egy hét múlva járjuk be. Tehát a keddi túrát, a következő hét keddjén, a csütörtökit a következő csütörtökön stb. ismételjük meg. Ezen kenus túráinkat sok év alatt, gondos tervezéssel, minden részletre figyelő optimalizálással fejlesztettük a lehetséges tökélyre. 

tisza-to-kenutura-vizitura_20170529_resized.jpgC) Végül az is járható, hogy csak ennyit mondtok: "szeretnénk vízitúrázni a Tisza-tavon". Mi pedig kérdezünk: mikor, hányan, mennyit evezzünk, hogy vonattal vagy busszal, esetleg kocsival jöttök-e, szállás, étkezés, csomagszállítás stb. kérdéseket tesszük fel, hogy tudjuk mit szeretnétek - és mi pontosan olyan vízitúrát szervezünk.

Példa ajánlat 4 napos tisza-tavi vízitúra esetén:

tisza-to-kenuzas-tisza-tavi-kenutura.jpgLétszám: 24 fős osztály, 9 kísérő szülő, 1 osztályfőnök, akit elkísér a logisztikai hátteret (bevásárlás) adó férj és lévén otthon nem lehetnek egyedül, természetesen velük van a 2 gyerekük.
 
Tervezetten vízre száll az osztályfőnök és családja, a 24 tanuló közül 23 és a 9 közül 8 szülő, egy szülő és egy gyermek a csapattal lesz ugyan, de ő(k) nem eveznek. 

Útvonal: a vízitúra minden napján a Tisza-tó más és más varázslatos rejtekét fedezzük fel, főleg vagy mindig csillagtúrákat téve, azaz 16-17 óra körül az indulási kikötőbe térünk vissza. De lehet, hogy lesz olyan napunk, amikor Poroszlón hagyjuk a hajókat és onnan 11 perc alatt Volán-busszal jövünk vissza Tiszafüredre, majd másnap Poroszlóra megyünk át busszal és onnan folytatjuk a vízitúrát. 
Szállás: a gyerekek és a felnőttek sátrazhatnak (1000 Ft/fő/éjszaka). Wc és tusuló 2-2 áll rendelkezésre. 
Vagy néhány felnőtt a kikötőtől 1 perc sétára található faházakban száll meg (2500 Ft/fő/éjszaka).

 

20150605_tisza-to-vizitura-tisza-tavi-kenu.jpg

Étkezési lehetőség I.: a csoport maga készíti magának az élelmet (konyha igénybe vehető) 
Mondjuk a
 kísérő szülők egyike az apartmanban a nap során elkészíti a vacsorát, ugyanitt elkészíti néhány felnőtt a csoportnak a reggelit. (Pl. az edző bundáskenyeret készít reggelire).
Étkezési lehetőség II.reggeli, ebédcsomag és vacsora a kikötőtől szintén 1 perc séta távolságban, reggeli +
(például 3 virsli mustárral/ketchuppal 2 zsemle, paprika, paradicsom, tea, 3 dl. tej.), ebédcsomag (2 szendvics, alma, banán) + kétfogásos vacsora: pl. babgulyás, szilvalekváros kalács, napi 2500 Ft. 

Tisza-tavi vízitúra napi díjak iskolai csoportoknak tárgyév május 31-ig történő jelentkezéssel és fizetéssel legalább 20 fő esetén

 
Gyerek 3490 - 3990 - 4490 (a létszám és az időpont függvényében)
Tanár(ok), edzők** 0
Kísérő felnőtt 4990 - 5990- 6990 (a létszám és az időpont függvényében)

A fizetendő díj pl. csúcsszezonon kívül naponta, mondjuk hétköznap = 23 gyerek*3490 + 8 felnőtt *4490. 
*Csúcsszezon: július 1. - augusztus utolsó vasárnapja
Hétvége: a vízitúrák esetén a szombat-vasárnap mellett a péntek is.
** Tanárok és edzők ingyenes részvétele, 10 gyerekenként 1 fő részére 

img_20190817_125253-2.jpgFontos, mivel egy osztálykirándulás időpontja adott. Ki vagyunk szolgáltatva a természetnek. A jelentkezéssel vállaljátok a vízitúra nem nekünk, mint szervezetőnek/vezetőnek felróható okból történő elmaradásának kockázatát, hiszen ha csak szemerkél, ha csendes eső esik, semmi gond, felvesszük az esőkabátokat és szuper vízitúránk lesz, de viharban, villámlásban vagy éppen orkán erejű szélben evidens módon kénytelenek vagyunk a parton maradni. Szerencsére ebben az esetben a Tisza-tó remek alternatív programlehetőségek tömegét kínálja.