Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Abádszalóki vízitúrák; tisza-tavi vízitúra Abádszalók, tisza-tó kenutúra abádszalóki indulással is

20230917_abadszaloki-obol.jpgTisza-tavi kenutúrák Abádszalókról is. Szingularitás vízitúra a Tisza-tavon. Kérjétek az abádszalóki vagy kiskörei evezést bármikorra. Az abádszalóki túrán egyrészt felfedezzük az abádszalóki tengert és a Tisza-tó déli részének festői ágacskáit... Másrészt ez is olyan vízitúra, ahova minimanókkal is tudsz jönni. Aztán őrülten izgi a túra, van benne egy lájtos kis dzsungel-harc is. Végül a 'singularity' tó. A különlegesség, a páratlanság, a ritkaság. Spéci helyre jutunk be. Hívj, egyeztessük az abádszalóki vízitúra részleteit! +36209342760 

20230715_132908.jpgTisza-tavi vízitúra, ill. vízitúrák Abádszalókról (jellemzően) 10:59-es találkozással

Tehát 1 perccel 11 óra előtt az Abádi-kikötőben találkozunk. (Abádszalókon van egy másik kikötő is, de te az ABÁDI-kikötőbe gyere).  Kb. 4-5-órás kényelmes kenuzgatás vár rád a Tisza-tó déli részének varázslatos rejtekhelyein. 

fattyuszerkok.jpgWc, felszerelésosztás, az aznap még kezdő vízitúrázók (be)tanítása, naptejezés, kenuba pakolás után szállunk majd vízre. 

Hozzatok magatokkal alkoholmentes innivalót, valamint - nem mintha a rövid kenuzgatás során éhen halnánk - élelmet, pl. egy szendvicset. Vízre szállás után először, mintha egy nagyobbacska osztrák tavon lennél, aztán jön Dél-Ázsia, utána zsupsz be egy féregjáraton, és máris a Paradicsomban evezgetünk. tisza-to-vizitura-12.jpgEbédszünetünket lehet, hogy Kisköre közelében, lehet, hogy Kiskörén, van úgy, hogy Tiszanána-Dinnyésháton tartjuk, ahol még venni is tudsz ebédet. Folytatjuk (vízi) utunkat és jön majd a hab a tortán, a nemlétező átjárón be fogjuk magunkat küzdeni (igen, ott egy kicsit csapkodjuk a nádat, gyékényt, húzzuk magunkat a nádon) egy olyan belső tóba, ami nincs. 
20200920_tisza-to-kenutura_resized.jpgOlyan, hogy nem hiszel a szemednek. Kívül esik a Föld bolygón, nincs a Naprendszerben. Távol van a Tejúttól, a helyi csoporttól, a Virgo szuperhalmaznak a közelében sincs, ott van az üveghegyeken, az Óperenciás-tengeren is túl.... ahol a kurta farkú malac (sem) túr. Nincs. De te látni fogod. Egy fontos kérés: NE fotózz. Komoly. Csak akkor jelentkezz a túrára, ha vállalod, hogy a belső tavat nem fotózod. (Aminek term. (jó) oka van.) Bár nem hosszú kenutúráról van szó, kényelmesen, egy, vagy két pihenővel megyünk. A természet lágy ölén hölgy jobbra, urak balra módon intézzük a diszkrét pisilési szüneteket. dsc_0560.jpgA Laniakea ultraszuper-halmazon kívül tett látogatás után érkezünk vissza Abádra (Abádszalókra). Itt még kérjük, hogy a kenutokat mossátok ki. Azoknak, akik csak erre a napra jöttek, 'Godspeed', bár érdemes lehet átsétálni az abádszalóki strandra (egészen jó, mondhatnók szuper), akik pedig több napra jöttek, azoknak "Sziasztok, a holnapi viszontlátásra", ők bepattannak autóikba, és mennek vissza a poroszlói, sarudi, tiszafüredi, tiszaörvényi, abádszalóki stb., tehát Tisza-tó környéki szállásukra vagy strandolnak vagy örömködnek úgy és ott, ahol és ahogyan jólesik.
 

Túradíjak

20210620_131133_resized_1.jpgTestre szabott tisza-tavi vízitúra 
Egyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A vízitúrára történő jelentkezés egyszerű.

1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely: +36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

3.

24 órán belül visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő banki napon kérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A banki közlemény rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), az evezés időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely.  

Az utalás során így kérjük szépen kitölteni a közlemény rovatot:
3580 Tiszaújváros, Strand u. 4., 2024. április 5. Tisza-tó evezés