Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 25. Tisza-tó vízitúra, tisza-tavi kenuzás

img_20170717_112721.jpg

Tisza-tavi vízitúra a nagyszülőktől az unokákig a család minden tagjának.

Biztonság, átlag három évenként egy borulás, készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás. Tisza-tavi vakáció a gyerekekkel és remek program a 70+ korosztálynak is. 
Kenutúra a Tisza-tavon.

 

 

Szállás és étkezés a tisza-tavi vízitúrán

tisza-tavi-evezes-tisza-to-kenutura_20170718_155030.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok három kemping között választhatnak a kikötőtől 5 perc séta távolságban, és előzetesen nem is kell helyet foglalnotok. Ha valaki apartmant keres, Abádszalókon, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó. Ez Poroszlón, Tiszafüreden, ill. a tisza-tavi településeken ha nem is olcsó, de legalább könnyű, a közelben számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz. 

 

Opcionális 0. nap, megközelítés

20200914_g-tisza-to-o-h-2.jpgAki távolról jön, annak jó a nulladik napi esti érkezés, beköltözés vagy sátorverés. 
 
 
Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred.

 


Kenutúra a Tisza-tavon: a Tisza-tó belső tava belső tava belső tavának belső tava 
20220612_131348.jpgPoroszlón, a Fűzfa-kikötőben 11-kor találkozunk. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 

A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. 

 


lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgA parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból álomnak számító, sodrás nélküli, pinduri vízmélysége felett folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 

tisza-tavi-kenutura-evezes-a-tisza-tavon_20170803_172526.jpgIsmered a mondást: a szépségért meg kell szenvedni. Szerencsére esetünkben szuper-szépséges csodálatos helyek érintésével jutunk el- és be a hipergyönyörűbe.

Az első mókahalom után következik az első kiszállós, tízóraizós, pisilős, jó idő esetén fürdős, lábnyújtóztatásos pihenő.  

 

Nemsokára újra a vízen vagyunk, és jön valami, ami nincs. Elveszünk egy tórendszerben. 
tisza-to-vizitura_20200829-3.jpgMinden tisza-tavi napunk szenzációs, de ez az elsők között is a szuper elitbe tartozik.

nap végén következik a szertartásos hajómosás. 

 

 

A tisza-tavi kenu- és kajaktúrák díjai

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára:

1. 
tisza-to-vizitura_333.jpgKérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl.

2083 Solymár, Kendy u. 5. 2024. július 25. Tisza-tó kenutúra)