Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 8-14. Hernád vízitúra, választhatóan 1-7-napos Hernád kenutúra álom

a-hernad--02.jpgHernád vízitúra választhatóan 1-2-3-4-5-6-7 napban. Íme, egy akár egyhetes Hernád kenutúra, a nagy Hernád-kaland (akár) Szlovákiától szinte "végig". +36209342760

Először is a ti biztonságotok érdekében egy fontos kérés: csak akkor jelentkezz a Hernád kenuzás mind a 7 napjára, pontosabban az első és második napjára, ha "1000%-osan" tudjátok irányítani a hajót. Ha "csak" jól kenuztok, de még nem vagytok extrém gyakorlottak, akkor a kenutúra 3. napja legyen a ti első napotok. Vagyis ha jók vagytok, de nem szuperek, akkor NE gyere/gyertek az első két napra

 

hernad-12.jpgEzt kérjük szépen komolyan venni. Aki "csak" jól kenuzik, az kezdje a Hernád kenutúrát (mondjuk) a 3. napon, a két felső (a két - bocsánat a nyelvtanért - legfelső) Hernád-szakaszt hagyd/hagyjátok ki. Az 5-4-3-2-1-napos kenutúrát a hernad kötőjel vizitura pont hu oldalon egy külön menüpontban nézd meg, ott minden fontos részletet megtalálsz a választhatóan 1-5-napos túráról, ha pedig itt olvasod tovább, akkor majd az első két leírását át is ugorhatod. hernad-turavezeto.pngAz óvatoskodásunk a biztonságról szól, az első két nap tényleg nem babapiskóta. A Hernád felső szakaszainak biztonságos teljesítéséhez kell a tökéletesen képzett kormányos, kell a tökéletesen képzett a vezérevezős, hogy ne csapjon ki a Hernád sodrása az uszadékra, torlaszokra, ahonnan nem igazán lehet kijönni. Ha nem jó helyen beakadsz az ágakba, beprésel a víz a torlasz alá. Az első két napra, ennek tudatában és tökéletes felkészültséggel jelentkezz. 

20150531_vizitura-hernad-3.jpgAz 5-4-3-2-1-napos Hernád-túra esetén már kevésbé eszik ANNYIRA forrón a kását. "Elég" a KOMOLY rutin. Kell a JÓ kormányzás, de nem kell "világbajnoknak" lenni. Ha ilyen vízitúrázó vagy, gyere! Ha nem tudod eldönteni, hogy megütöd-e a mércét, gyere el bármely más vízitúránkra, pl. a Tisza-tóra, "megnézünk" és megmondjuk, hogy jöhetsz-e. Ilyen egyszerű. A Hernád a vízitúrázók között ismertebb folyók közül leginkább a Rábához hasonlít. Brutálisan klassz. Kalandos, de nem veszélytelen. 


1. napi vízitúra a Hernádon: 15 km agyszakadás 
hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-abaujnadasd-alatt-01.jpgTalálkozás Hidasnémetiben 11-kor a Hernád-híd zsujtai oldalán a Nepomuki Szent János szobor tövében. A részleteket természetesen e-mailben elküldjük. Bemutatkozás után logisztika. Autókat "készítünk be" a kenutúra első napi céljába, és minél kevesebb kocsival autózunk fel a vízre szállás helyére. Észbontóan vadregényes lesz a Hernád, tényleg lélegzetelállító, de a túravezető instrukcióira figyelj. Bármennyire is szép a táj, muszáj koncentrálni. Ahol lehet megállunk, diszkrét, "hölgyek jobbra, urak balra" rendszerben tartjuk a wc-szüneteket (és ez igaz a vízitúra többi napjára is) és természetesen lesz ebédszünetünk is. Érkezéskor aktiváljuk a teleautó rendszert és mindenki a szállására jön (vagy megy, ha nem a közös támaszponton vagy(tok))
Szállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 3000 Ft/fő/éj, ha mi foglaljuk.
Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt menü vacsora

2. napi Hernád vízitúra: 17 km-es hiperkaland
2011-0815-hernad-18.jpg11:00 Találkozás Hidasnémetiben, ismét a Nepomuki szobornál a Hernád-híd (folyásirány szerinti) bal (keleti) oldalán. Logisztikázunk, (lásd első nap) és startol egy olyan HIPERKALAND, hogy eldobod az ***ad! De - ismét - óvatosnak kell lenni. A képen (kép: természetbarátok honlapjáról) látható kajakos tapasztalt mentő. 
Egy tönkrement kajakkal megúszta, de egy fába akadás, a fenti szakasz sodrása miatt komoly árat is követelhet. Amit a túravezető mond, azt azonnal végre kell hajtani. 

3. napi vízitúra a Hernádon: 21-22 km gyors vízen 
hernad-vizitura3.jpg

11 órára, egészen pontosan 10 óra 59-re várjuk az érkezőket. A találkozás helyét természetesen e-mailben elküldjük a résztvevőknek. Üdvözlés, bemutatkozás, tájékoztató, teleautós logisztika után közel 22 km-es lesz az első napi Hernád-túra.  
Délután fakultatív kirándulás Regécre a regéci várhoz. Szállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

4. napi vízitúra a Hernádon: 14 km Pandorán 
hernad-vizitura.48.jpgReggel lehet -  fakultatív programként - kirándulást tenni Boldogkőváraljára. A vízitúrát pedig 11 órakor kezdjük. A találkozás helyét természetesen e-mailben elküldjük a résztvevőknek, ha nem ezen a napon csatlakozol be a Hernád-túrába. Ha pedig az elejétől jössz, akkor már mindent tudsz. A szokásos teleautós logisztika után - ami azt jelenti, hogy minél kevesebb autóval megyünk ki a vízre szállás indulási helyére, az utasok kiszállnak, és (csak) a sofőrök a kenutúra napi céljába viszik a kocsikat - vízre szállás. Szállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

 
5. napi vízitúra a Hernádon: 12 km vadregényes izgalom
hernad-vizitura14.jpgAki most / ma kapcsolódik be a Hernád vízitúrába, azt arra kérjük, hogy 11 órára érkezzen meg a résztvevőknek e-mailben megküldött helyre. Aztán jöhet a Hernád. Lesz viszonylag lassabb rész, majd hullámvasutazunk, pontosabban állóhullámokon hullámkenuzunk, és tisztes tempóval is segít majd a Hernád. Itt-ott megállunk majd a hívogató fövenyeken. Szállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

6. napi Hernád kenutúra: 21 km evezés Új-Zélandon
20190618Hernád.jpgLogisztika, naptejezés, wc stb. után vízre szállás. Ma is szebbnél szebb vidékeken evezünk, kb. az lesz az érzésed, hogy Új-Zélandon evezel, egy alpesi folyó vagy a Sziklás-hegység csoda folyói a labdába se rúgnak. 

Az egyik szünetben felmászunk a magas partra fotózni, azt látod majd, mint a képen. 

 


hernad-vizitura-31.jpgSzállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

 


 

 

7. napi Hernád kenutúra: überszép 10 km

Hernád110003.jpgReggeli (önellátó vagy rendelt) után logisztikázunk, pakolunk, a vízitúra napi céljából "vissza-teleautózunk" a sofőrökkel a vízre szállás helyére, a Hernádra tesszük a hajókat és hamarosan beevezünk a célba. 

 

 

 

Hernád vízitúrák túradíjai

Úszni tudás: a Tisza-tóval ellentétben a Hernádra kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező.  

A részletekért kérjük kattints a "hernádos" web site-unkra, hernad-vizitura.hu, vagy hívj, készséggel állunk a rendelkezésedre: +36209342760

Jelentkezés a Hernád-vízitúrára

hornad-zsadany-es-abaujvar-kozott.jpg1. Hívj, egyeztessünk. +36209342760

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezési lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád-túra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. A vízitúra díjának utalása 
MediaComm Kft., 12001008-00106900-00100007