Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hernád vízitúrák választhatóan 1-2-3-4-5-napos időtartamban

20190618_121549_resized.jpg

Hernád vízitúra, Hernád vízitúrák választhatóan 1-5 napban, sőt, ha nagyon szuper a legénység (lásd lejjebb), akkor 7-napos Hernád-túrával is várunk! És a Hernád túrákat tudod kombinálni a tisza-tavi evezésekkel is!
Egy Hernád kenutúra
egészen különleges. A Hernád eszeveszetten izgi. Hihetetlen kaland. Azzal, hogy a nem is távolban ott a Zemplén, hogy a part erdős, van, ahol méretes, néha 60-80 méteres löszfalak mellett jövünk le, a Hernádon történő evezés nagyon más, mint egy kenutúra "hagyományos" vízitúra-terepeken. A Hernádon a sodrás (ha lefelé megyünk :)) besegít, a hosszabb szakaszokat is fáradtság nélkül tesszük meg! 

Válogass a Hernád vízitúrákból: hernad-vizitura.hu vagy álmodj meg egy vízitúrát! Csak annyit döntsd el, hogy mikor szeretnél, ill. szeretnétek evezni és hívj! +36209342760. Ilyen egyszerű. 
A Hernád kenutúra során a szállás igény szerint lehet vendégházi szoba vagy sátrazás, és az egynapos túrákhoz nem is kell szállás. Étkezés: készülj saját elemózsiával, szendviccsel napközbeni tízóraira, ebédre, uzsonnára és természetesen hozzál bőségesen folyadékot.  

 

Hernád vízitúra és a biztonság

vizitura-hernad-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-hernad-magaspart.jpg

Kérjük szépen, hogy a Hernád kenuzásra VAGY úgy jelentkezz, hogy már tényleg rutinos, a kenut tökéletesen irányító vízitúrázó vagy, VAGY jelentkezz olyan, a Tisza-tóval kombinált "Tisza-tó + Hernád" vízitúránkra. A kombinált vízitúrák első napja (vagy napjai) lehetőséget adnak arra, hogy megtanítsuk a kenu irányításának csínját-bínját, akár több százszor végrehajts néhány fontos mozdulatot, hogy az "izommemóriává", ösztönösen előjövő készséggé változzon!  

És ne félj a Hernádtól, mert az "Borsod". Tényleg nyugi. Komolyan figyelünk a kenuzás biztonsága mellett a közbiztonsági szempontokra. A "nem túl szerencsés" helyeket messze elkerüljük. Minden vízitúránkon kötelező a mentőmellény viselése, ha van olyan vízitúra-terep, ahol extrán, akkor az a Hernád. Kérjük, hogy kizárólag akkor jelentkezz Hernád vízitúrára, ha a mentőmellényt önként viseled. A Hernádra kizárólag úszni tudók jöhetnek, a Hernád-túra előtt 6 órával, és a kenutúra idején alkoholt fogyasztani tilos. Kérjük, hogy kizárólag akkor jelentkezz Hernád túrára, ha ezt elfogadod. Nézzünk meg - példaként és vázlatosan - egy hétnapos Hernád túrát, amelyet részletesen kérjük, hogy a hernádos honlapunkon (hernad kötőjel vizitura pont hu) tanulmányozz(atok) át:


1. napi vízitúra a Hernádon: 15 km agyszakadás 
hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-abaujnadasd-alatt-01.jpgTalálkozás Hidasnémetiben 11-kor a Hernád-híd zsujtai oldalán a Nepomuki Szent János szobor tövében. A részleteket természetesen e-mailben elküldjük. Bemutatkozás után logisztika. Autókat "készítünk be" a kenutúra első napi céljába, és minél kevesebb kocsival autózunk fel a vízre szállás helyére. Észbontóan vadregényes lesz a Hernád, tényleg lélegzetelállító, de a túravezető instrukcióira figyelj. Bármennyire is szép a táj, muszáj koncentrálni. Ahol lehet megállunk, diszkrét, "hölgyek jobbra, urak balra" rendszerben tartjuk a wc-szüneteket (és ez igaz a vízitúra többi napjára is) és természetesen lesz ebédszünetünk is. Érkezéskor aktiváljuk a teleautó rendszert és mindenki a szállására jön (vagy megy, ha nem a közös támaszponton vagy(tok))
Szállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek szoba 3000 Ft/fő/éj, ha mi foglaljuk.
Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt menü vacsora

2. napi Hernád vízitúra: 17 km-es hiperkaland
2011-0815-hernad-18.jpg11:00 Találkozás Hidasnémetiben, ismét a Nepomuki szobornál a Hernád-híd (folyásirány szerinti) bal (keleti) oldalán. Logisztikázunk, (lásd első nap) és startol egy olyan HIPERKALAND, hogy eldobod az ***ad! De - ismét - óvatosnak kell lenni. A képen (kép: természetbarátok honlapjáról) látható kajakos tapasztalt mentő. 
Egy tönkrement kajakkal megúszta, de egy fába akadás, a fenti szakasz sodrása miatt komoly árat is követelhet. Amit a túravezető mond, azt azonnal végre kell hajtani. 

3. napi vízitúra a Hernádon: 21-22 km gyors vízen 
hernad-vizitura3.jpg

11 órára, egészen pontosan 10 óra 59-re várjuk az érkezőket. A találkozás helyét természetesen e-mailben elküldjük a résztvevőknek. Üdvözlés, bemutatkozás, tájékoztató, teleautós logisztika után közel 22 km-es lesz az első napi Hernád-túra.  
Délután fakultatív kirándulás Regécre a regéci várhoz. Szállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

4. napi vízitúra a Hernádon: 14 km Pandorán 
hernad-vizitura.48.jpgReggel lehet -  fakultatív programként - kirándulást tenni Boldogkőváraljára. A vízitúrát pedig 11 órakor kezdjük. A találkozás helyét természetesen e-mailben elküldjük a résztvevőknek, ha nem ezen a napon csatlakozol be a Hernád-túrába. Ha pedig az elejétől jössz, akkor már mindent tudsz. A szokásos teleautós logisztika után - ami azt jelenti, hogy minél kevesebb autóval megyünk ki a vízre szállás indulási helyére, az utasok kiszállnak, és (csak) a sofőrök a kenutúra napi céljába viszik a kocsikat - vízre szállás. Szállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

 
5. napi vízitúra a Hernádon: 12 km vadregényes izgalom
hernad-vizitura14.jpgAki most / ma kapcsolódik be a Hernád vízitúrába, azt arra kérjük, hogy 11 órára érkezzen meg a résztvevőknek e-mailben megküldött helyre. Aztán jöhet a Hernád. Lesz viszonylag lassabb rész, majd  tisztes tempóval is segít majd a Hernád. Naná, hogy itt-ott megállunk majd a hívogató fövenyeken. 
Szállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

6. napi Hernád kenutúra: 21 km evezés Új-Zélandon
20190618Hernád.jpgLogisztika, naptejezés, wc stb. után vízre szállás. Ma is szebbnél szebb vidékeken evezünk, kb. az lesz az érzésed, hogy Új-Zélandon evezel, egy alpesi folyó vagy a Sziklás-hegység csoda folyói a labdába se rúgnak. 

Az egyik szünetben felmászunk a magas partra fotózni, azt látod majd, mint a képen. 

 


hernad-vizitura-31.jpgSzállás: A sátrasoknak 2000 Ft/fő, faház 10000 Ft/4-fős faház, a vendégszobát kérőknek szoba 7500 Ft/fő, ha mi foglaljuk. Vacsora: igény szerint önellátó vagy rendelt vacsora (2000 Ft)

 


 

 

7. napi Hernád kenutúra: überszép 10 km

Hernád110003.jpgReggeli (önellátó vagy rendelt) után logisztikázunk, pakolunk, a vízitúra napi céljából "vissza-teleautózunk" a sofőrökkel a vízre szállás helyére, a Hernádra tesszük a hajókat és egy - evidens, hogy szintén fenségesen gyönyörű Hernád szakasz megtétele után - hamarosan beevezünk a célba. 

 

 

 

Hernád vízitúrák túradíjai

Úszni tudás: a Tisza-tóval ellentétben a Hernádra kizárólag úszni tudó résztvevők jelentkezését kérjük.

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező.  

A részletekért kérjük kattints a "hernádos" web site-unkra, hernad-vizitura.hu, vagy hívj, készséggel állunk a rendelkezésedre: +36209342760

Jelentkezés a Hernád-vízitúrára

hornad-zsadany-es-abaujvar-kozott.jpg1. Hívj, egyeztessünk. +36209342760

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a 
jelentkezési lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád-túra visszaigazolása
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. A vízitúra díjának utalása 
MediaComm Kft., 12001008-00106900-00100007

A Hernád evezésekről a részleteket itt találod: hernad-vizitura.hu, ill. állunk a rendelkezésetekre:

+36209342760 vagy tiszatura_vizitura.hu (igen, a Hernád-túrákhoz is használhatod ezt az e-mail címet).