Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 11-12. Tisza-tavi vízitúra választhatóan 1 vagy 2 nap

img_20170529_122435.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos tisza-tavi vízitúra!
Kenutúra (vagy éppen kajak, ha kajakkal szeretnél jönni) kultúrlényeknek, családoknak. Egy biztonságos kaland akár úgy, hogy a család mindhárom (négy?) generációja beszáll a "hajókba". 
Még nem eveztél, pontosabban nem kenuztál, vagy ha már ültél kenuban, nem kormányoztál? Megtanítunk kenut kormányozni vagy kajakozni.  

img_7534.jpgA választhatóan 1-, vagy 2-napos vízitúra mindkét napján csillagtúrákat teszünk, azaz mindig máshova megyünk, de mindig az indulási kikötőbe térünk vissza. A kenutúrán mindenki maga gondoskodik az ellátásáról, hozz magaddal a vízre, ill. a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. Poroszlón és Tiszafüreden étterem, bolt van rengeteg. Ezt a vízitúrát mindenkinek javasoljuk. A kisgyermekes kezdőknek, a mindent felfedezni szerető vízitúra-szerelmeseknek. Te is / Ön is élvezi majd. 

Szállás és étkezés a tisza-tavi kenutúrán

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon, vendégszobákon, apartmanokon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük, hogy foglald, ill. foglaljátok magatoknak. A sátrasok több kemping (Dieter's camping, City camping, To-parti kemping, Termál kemping) között választhatnak a vízhez közel. Ha valaki apartmant keres, Tiszafüreden vagy Poroszlón, ill. ezek közelében számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó.

A vízitúra előtti - opcionális - "0-ik" napi érkezés, megközelítés

img_20200816_112249.jpgAki távolról jön, annak jó a nulladik napi esti érkezés, beköltözés vagy sátorverés. 


Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred.

 

1. napi tisza-tavi csoda-vízitúra: "mangrove-dzsungel" 

20150605_132434.jpg
10:00-kor Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben találkozunk. Ha még nem kenuztál (mindenkinek volt első vízitúrája) gyertek 9:30-ra és megtanítunk kenuzni. 
A vízre szállást követően különleges szépségű, Rambo-filmeket idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk.
 
 
Egy kicsit lesz szerencsénk a Tiszához is, amely átfolyik a Tisza-tavon. Ebédszünetünk után a Tisza-tó egyik belső tavának belső tavát fedezzük fel. Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik fattyúszerkő telepe mellé. Evidens módon megtartjuk az illő távolságot a madárkák és közöttünk.  
 
tisza-to-vizitura-tiszatavi-kenutura-20170723_.jpgHa időben nagyon jól állunk és szigorúan "opcionálisan", mielőtt egy leírhatatlanul vadregényes útvonalon hazafelé indulnánk, még kinézünk egy "tóban tóra" és elevezünk egy olyan pontig, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
 
 
 
 
img_2012.jpgA kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. 
 
Nemsokára az Avatar film Pandora bolygóját idéző helyeken járunk. 
Ha a gyökerek formájától elvonatkoztatunk, szinte autentikus mangrove-dzsungelben szlalomozunk. 
 
 
tisza-to-vizitura-nem-csendes-csendelet-20170729_132.jpg
Következik a mai utolsó kiszállás, lábnyújtóztatás, ha jó az idő és a víz, úszkálás plusz mosdószünet. A fürdőzgetés után lóra fel. Még remélhetőleg meglátunk néhány bakcsót, még egyszer elszáguld előttünk egy jégmadár és már meg is érkezünk a délelőtti indulás helyére. 
Még egy kenumosásra tisztelettel megkérünk és ha két- vagy többnapos tisza-tavi túrán vagytok, akkor - tuti ami sicher - még egyszer mondjuk majd, hogy mikor és hol találkozunk a következő napon.
 
2. napi vízitúra a Tisza-tavon: a Bermuda-háromszögben kalandozunk ..... :)

tisza-to-nyug-tengere-273.jpg11-kor, Poroszlón a Fűzfa kikötőben  találkozunk. 

Hogy ne kelljen keresgélni, avagy a kikötő bébikönnyű megtaláláshoz kattints ide. 

Vízre szállás után teljes rádiócsendben, lopakodó képességgel felszerelt kenuinkban a hangsebesség alig ötszörösével (vagy némileg lassabban) indulunk.

A tréfát félre téve, nagyon kényelmes, kellemes tempóban evezgetünk. 
És az elképesztő vízi világban kérdezitek majd: Te jó ég, hogyan jutunk haza? Ugye tudod az utat hazafelé?

img_20190819_145456.jpgFokozatosan megértitek a Bermuda-háromszög rejtélyét, lassan rájöttök, hogy mi is történhetett, amikor a 19. repülőraj 5 db avenger típusú gépe egyszerre tűnt el a csendes, napos, fantasztikusan kellemes időben, és a kereső gép is úgy tűnt el az égboltról, hogy a roncsait sem találták....
 
img_20220605_140100.jpgLeleplezzük a titkot. Olyan szép a hely, hogy úgy döntöttek: itt maradnak! 

A sok-sok szépség habzsolása közben természetesen lesznek lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szüneteink, vagyis a túra közben is fogunk többször partra szállni. 
 

img_20230811_131449.jpgMivel ez a tisza-tavi evezgetés kenus csillagtúra, a vízitúra végén az indulási kikötőbe érkezünk vissza, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki. A nap végén az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos túrán lévők pedig termál fürdőben pihenhetik ki, hogy a már közepesnek számító túraútvonal kellemesen megdolgoztatta az izmokat, vagy a szállásukra mennek, vagy bicikliznek, vagy azt csinálnak, ami jólesik. De főleg reszketve várják a másnapi újabb varázslatot, alias vízitúrát. És ne szomorkodj, hiszen jöhetsz akár holnap, akár egy, vagy két hét múlva valamelyik másik vízitúránkra! Vannak kenutúráink a Szigetközben (www.szigetkozvizitura.hu). Ha nagyon gyakorlott, és a kenut tökéletes irányító, a hajót tökéletesen uraló vízitúrázók vagytok, szívesen várunk a Hernádon, a Murán és a Rábán, ill. jöhetsz a Drávára és a Sajóra is www.hernad-vizitura.hu és www.raba-vizitura.hu, ill. tiszatura-vizitura.hu. 

20180711_114451_resized.jpgJöhetsz velünk az Öreg-Túrra (www.tiszatura-vizitura.hu). 

Mindig szép, de tavasszal szuper a bodrogzugi ártér, (www.tiszatura-vizitura.hu), amit Gemenc testvéreként lehet elképzelni.

 

És ha már Gemenc..... www.gemenc-vizitura.hu

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 

20140704_tisza-to-vizitura-zsombor-a-hos.jpg

Egyszerű.
1. Kérünk szépen egy telefont, egyeztessük az igényeket
+36209342760.
2. A www.tisza-to-vizitura.hu oldalon található tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3. Visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő 48 órában kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a Tisza-tavat, és a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni. 

1690489484340.jpgFontos! A vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".  különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük, hogy az UV-sugárzás elleni védelemről mindenki gondoskodjon (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy törölköző a combokra). 

Pl. 5634 Péterhalom, Romme u. 20., 2024. augusztus 11-12Tisza-tavi kenuzás