Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. június 20. Tisza-tó vízitúra, tisza-tavi kenutúra

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgTisza-tavi kenutúra különlegesség. Ez egy nagyon spéci nap. Eszementen szép kenutúra. Eszményi evezgetés családoknak, kultúrlényeknek lélektisztító, stressztelenítő, rácsodálkozó, mindfullness jelenlét.... Gyere és dobd el az agyad - bocsánat, nem túl költői, de ez fog történni.

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

20190728_112103.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Ha valaki apartmant keres, a Tisza-tó környékén számtalan szállást talál. Foglald a szállást magadnak - ha egyáltalán foglalsz, hiszen az egynapos kenutúrák "jövök-megyek" módon is igénybe vehetők - és egyszerűen csak gyere ki az indulási kikötőbe. 
Az étkezés a kenutúrán önellátó, hozzál szendvicset (és persze vizet, ill. alkoholmentes innivalót). Kérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára.
(A mentőmellény viselése kötelező, kérjük szépen az alkoholfogyasztást a vízitúra előtti 6 órában, ill. a kenuzás ideje alatt nélkülözni).

 

Tisza-tavi vízitúra álom: családi, baráti evezgetés a Tisza-tavon

10-kor Poroszlón a Fűzfa-kikötőben találkozunk. 
Aki Budapest felől érkezik, annak egy kis segítség. Az M3-ason kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre.

20210620_132208_resized.jpgEgy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van.

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. 


Aki kocsival érkezik, az egész napra díjmentesen a parkolóban hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgParkolás után gyertek át a gáton, a túravezető MC Túravezető feliratú pólóban már messziről virít. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. Kérünk segítséget a kenuk vízre tételében, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és a lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. Az oktatás közben nyugodtan naptejezzetek. A kenuzás tanítását a parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. ​Hamarosan minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval és minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj.

Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, majd elindulunk oda, ahol a madár se jár. Felfedezzük a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletét, lapátolgatunk nem létező vízi ösvényeken.....

20210620_131133_resized_1.jpgKényelmesen és legalább két pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk. Az evezés végén az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" (Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése ....)

 

Tisza-tavi vízitúra díjai

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

tisza-tavi-vizitura-tisza-to-kenuzas-3_20170529_.jpg1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760

 

 

 

2. A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3. Visszaigazolást küldünk e-mailben. 

4. tisza-to-es-mangrove-dzsungel-vizitura--kenutura-tiszatavi.jpgKizárólag a visszaigazolást követően kérjük a túradíj átutalását.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 


(Pl.
1021 Budapest, Kuruclesi út 99.,
június 20. Tisza-tó kenutúra)