Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. május 11-12. Tisza-tavi, családi vízitúra választhatóan 1 vagy 2 nap

img_20190817_103149-2.jpgTisza-tavi szuper-kaland, labirintus-felfedezés - best of Best of Tisza-tó. Van egy szerénytelen sejtésünk, reméljük beigazolódó reményünk. Ha majd Szilveszter este visszagondolsz, hogy melyik volt az év legnagyobb élménye, ez lesz az. Ha visszagondolsz, hogy melyik volt a legizgibb, ez. Melyik volt a legszebb? Ez. Melyik volt legemlékezetesebb? Ez. Megkockáztatjuk: lehet, hogy a legtöbb horvát, izlandi, norvég, új-zélandi stb. túrát is MESSZE megveri.....
 
img_7534.jpgTisza-tavi vízitúra: a szépség, nyugalom és harmónia lélekmelengető vízitúrája, hozzá egy őrülten IZGALMAS felfedezősdi. 
A pár percig kezdőknek szakmailag felkészült evezéstanítás. 
 
Fantasztikus élmény és maximális biztonság, gyermekes családoknak, kultúremberekből álló baráti társaságoknak. 

 

Szállás és étkezés a tisza-tavi vízitúrán

fattyuszerk-2.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok számos kemping között választhatnak a kikötőtől néhány perc távolságbanHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó. Ez Tiszafüreden és Poroszlón is könnyű, a közelben számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz. 

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

img_20190817_103509-2.jpgHa mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a túra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni.

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred.

 

 

20230715_16100.jpg1. napi vízitúra a Tisza-tavon: csodás, de biztonságos kalandra indulunk! Találd meg az átjárót!!

Íme a tisza-tavi különleges vízitúrák között is egy extrém mértékben spéci. Amundsen, sőt, Magellán egyik tisztje, Juan Sebastian Elcano leszel. Félelmetesen egzotikus helyeken fogsz evezni. Kegyetlenül tuti.  

11 órakor Poroszlón a Fűzfa-kikötőben találkozunk találkozunk. Fáradj be, ha kocsival jössz, kérjük hajts be a kikötőbe, és parkolj. Már amikor jössz be a kikötőbe - akár gyalog, akár kerékpárral, akár autóval - veled szinte tökéletesen szemben látsz majd egy hidat. A híd tövében, a hídtól jobbra pedig meglátod majd a túravezetőt, vagy túravezetőket. A túravezető(k) ismertető jele, hogy neon színű, hosszú ujjú, MC Túravezető feliratú (a pólón lesz még millió web site címe is) pólót visel(nek). 

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba. 

img_20230811_143053.jpgTermészetesen el tudsz menni mosdóba. A wc bejárat előtti forgó herkentyű, tudományos nevén bigyó, akárcsak egy benzinkútnál, fém 100 Ft-ossal működik. A hidacskától jobbra (a behajtás irányából nézve, ha esetleg így segít, keletről nyugatra nézve "jobbra") és a vízhez közel van egy recepciós épület. Az épület mögött, a vízparton lesz majd minden történés, ott lesz az "action". Jelesül a

A felszerelés kiosztását követően úgy megtanítunk kenuzni, hogy csak na. Amikor a néhány perccel korábban még kenut sem látó, életükben először aznap vízitúrázó vendégek mindegyike már (szinte) kenu világbajnok, indulunk. Irány az Amazonas-delta.
20180912_153222_resized.jpgHa ebben a vonatkozásban kivételesen és most nem veszel teljesen komolyan, nem fogunk megsértődni. Egyébként a rád váró látvány alapján szinte komolyan is vehető az aprócska földrajzi tévedés. Lesz, ahol dél-amerikai esőerdőre emlékeztető tájon, elképesztő helyen fogunk evezgetni.

 

 

361506764_965490241239030_2866091315213885365_n.jpgDe ne szaladjunk előre...Ott voltunk, hogy megtanulsz kenuzni. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. 

img_20180512_145218.jpgVízre szállunk és hopp, eldobod az agyad. Besírsz. A nagy felfedezők nyomdokaiba lépünk. 
Készülj életed egyik legtutibb útvonalára. Olyan helyeken fogsz evezni, ami olyan, mintha ott ember soha nem járt volna itt. Lesz, ahol az elképesztően vadregényes ágban csak libasorban tudnak jönni a kenuk.
 
Elmondhatatlan, hogy mi mindent fogsz látni a függőcinege fészkétől az ebszőlő csucsoron át a felettünk őrjáratozó barna rétihéjáig. Aztán jön a megérdemelt (?) uzsonna / ebéd / késő-tízórai szünet. 
dsc_0488.jpgInnen még egy tündérfátyol mezőt, egy festői csatornát is felfedezünk és közel 500 métert tekergünk, szlalomozunk a nádasban-gyékényesben, mielőtt visszaérnénk egy "konvencionális" vízi útra, ahol a sulyommezőben fogunk lapátolni. 
 
 
 
img_2117.jpgA túra végén, az indulási kikötőbe, tehát a délelőtti indulás helyére érkez(t)ünk vissza. Kényelmesen evezgettünk, úgy, hogy senki ne fáradjon el, még akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. De olyan, de olyan, de olyan helyen járunk majd, hogy megnyalod mind a 10 ..... ujjad. 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: Tisza-tavi kenutúra különlegesség. Eszementen szép kenutúra. Eszményi evezgetés családoknak, kultúrlényeknek lélektisztító, stressztelenítő, rácsodálkozó, mindfullness jelenlét.... Gyere és dobd el az agyad - bocsánat, nem túl költői, de ez fog történni. Családi, baráti evezgetés a Tisza-tavon.

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgColumbus, Vasco de Gama, Cook, Magellán, Bering, Tasman és a többiek példáját követjük.

Csatlakozunk a nagy felfedezők táborához...


Felfedezzük a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletét, nem létező vízi ösvényeken lapátolgatunk.


Tiszafüreden belül az Albatrosz-kikötőben 10 órakor találkozunk, és azzal kezdjük a túrát, hogy megtanítunk kenuzni. 

Hamarosan minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval és minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. 

img_20230811_160224.jpgA kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. A start előtt javasolt még egyszer elmenni wc-re, majd elindulunk oda, ahol a madár se jár. Az "indulunk" vezényszó után jönnek a tüneményes helyek és egy idő után azt látod majd, hogy - Dél-Amerikáról kontinenst váltva - Malajzia-reklámban vagy vietnami dzsungelben evezünk.

Ami "1000%', ami biztos: észbontó a táj. 

Az evezgetés közben persze lesz "technikai" szünet, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve. Aztán a csodára is rá lehet tenni egy (kenu)lapáttal, már nem is vízitúra a kenuzás, hanem vegytiszta szuper show, ahol a madár se jár, pontosabban csak ők.... A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdésbe öltöztetett ismeretterjesztés.... Kényelmesen és legalább két pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk. Az evezés végén az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" (Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése. 

 

Túradíjak

 

Testre szabott tisza-tavi vízitúra 
Egyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 
 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A vízitúrára történő jelentkezés egyszerű.

1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely: +36209342760
2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3.

tisza-to-mangrove.jpg24 órán belül visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő banki napon kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely.  

(Pl. 
1139 Budapest, Tirpitz u. 25., május 11-12. Tisza-tó kenutúra)