Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízitúra + kerékpár-túra, kombinált bringa és kenutúrák a Tisza-tónál

received_2102652253324559.jpeg

Biciklitúra + vízitúra + Tisza-tó! Kombinált kenu + kerékpáros túrákon is várunk. A Tisza-tó mellett több helyről tudjuk indítani a bring + kenu túrát. 
Most egy konkrét példán keresztül nézzük meg, hogy mit jelent a kombinált kerékpáros-, és vízitúra. Mondjuk, hogy a csapat szállása Tiszafüreden van, vagy ha egynapos a túra, akkor nincs is szállásotok, csak szimplán megérkeztek Tiszafüredre. És mondjuk - de még egyszer hangsúlyozzuk, hogy ez csak PÉLDA - a vízitúrára pedig Abádszalókról indulunk. Ez ugyebár azt jelenti, hogy Abádszalókra Tiszafüredről, és majd a nap végén Tiszafüredre Abádszalókról biciklivel megyünk, de közben (Abádszalókról kihajózva és oda visszatérve) evezgetünk egy őrült jót. 

Tehát, feleslegesen lehet, de még egyszer: Abádszalókra Tiszafüredről, és a vízitúra után délután pedig vissza Tiszafüredre Abádszalókról biciklivel megyünk; és közben evezgetünk egy über szépségeset. 

 

Tehát - első lépés - Tiszafüredről (bérelt vagy saját) bringával jössz a kenutúrára
tisza-tavi-kerekparos-centrum-3.jpgTiszafüreden a Tisza-tavi kerékpáros centrumban (Tiszafüred, Pankotay Jósa György u. 1.) találkozunk, itt tudsz egész napra parkolni is. Nagyon fontos, mert az elkésőket NEM várhatjuk meg. 8:30 és 8:45 között, legkésőbb 8:45-kor találkozunk. Átvesszük a kölcsönzőben a bicajokat, amik már előkészítve várnak és mi mindegyiket kipróbáltuk. Nyeregbe pattanunk. A töltés tetején sima, aszfaltozott út vár ránk, akár görkorival is mehetnénk. A 25 km-es Tiszafüred-Abádszalók távon kb. 2-2.5 óra roppant kényelmes bringázással kezdünk.


Második lépés: Abádszalókon rövid csobbanás, pihi, ebéd és kezdjük a  kenutúrát
tisza-to-vizitura-kenutura-23.jpgMegérkezünk - maradunk a példánál - Abádszalókra. Abádszalókon jön vagy jöhet egy kis fürdőzés/strandolás és ebéd. Az ebéd után (az ebéd lehet hozott otthonról hozott elemózsia, összemazsolázzuk a kosaros bringákat) és Abádszalókon sok étterem/vendéglő is van) 3-4-órás laza kenuzgatás vár rád a Tisza-tó déli részének legvarázslatosabb rejtekhelyein. A Paradicsomban evezgetünk. Elmondhatatlan. Olyan nyugalom, annyi szépség... a természet gyengéd ölelése. By the way, perfect mindfulness training. Ahogy errefelé a nénik is mondják. 10 km-es vízitúráról van szó, kényelmesen, két-három pihenővel megyünk. 

20200920_tisza-to-kenutura_resized.jpgAz egyik kiszállásunk olyan menő, olyan elegáns, egyébiránt a Tisza-tavon erősen tájidegen helyen lesz, hogy júj. Hirtelen nem tudod majd eldönteni, hogy drogbáró karib-tengeri rezidenciáján vagy, vagy a Tisza-tónál. A panoráma pedig hú. Az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza Abádszalókra. A kenuzás végén még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki, és segítsetek abban, hogy azokat visszategyük a partra. Abádszalókon dekadens burzsoákhoz illően ismét fürdőzünk egyet, ha a hangulat és a vízhőmérséklet is úgy akarja, aztán indulunk tovább a bicajokkal.

 

3. lépés: bringával Tiszafüredre
Több megállással, rövid pihivel megszakítva a bringázást, visszakerekezünk Tiszafüredre. 
Mégpedig vagy visszakerekezünk a reggel megismert útvonalon 25 km-t, vagy úgy, hogy folytatunk egy képzeletbeli kört és megkerüljük a Tisza-tó 4 déli medencéjét. Ebben az esetben Abádszalók után még 39 km-et, azaz cakkumpakk 64 km-t fogunk bringázni. Tiszafüred - Abádszalók 25 km, aztán Abádszalók-Tiszafüred (az óra járásával ellentétes bejárási útvonalon) 39 km. (25+39=64 km).

Leadjuk a bringákat. 

 

Túravariációk
img_0065.jpgMi van, ha nem akar a csapat 64 km-es bringás körre vagy 50 km-es kerékpározásra vállalkozni? Erre is van sok (jó) megoldás! A túra bicajos része tarthat "csak" - ismét csak példa - Tiszavalkig (és akkor Tiszavalkon szállunk vízre, Tiszavalk közelében teszünk meg egy fenomenális vízitúrát, Tiszavalkra evezünk vissza). Így a nap során nem 64, hanem 44 km-t bringázunk.

Vagy lehet Tiszaderzsig 15 km-t menni az aszfaltozott töltéskoronán és vissza (tehát lehet a bringatúra oda-vissza 30 km is).

Vagy a nagyon szép Kistisza mellett átkerekezünk Poroszlóra (8 km, ami egy félórás bicózgatás), aztán Poroszlóról fut ki és oda is érkezik vissza a kenutúra, végül Poroszlóról bringával visszagurulunk Füredre (összesen így a nyeregben (8+8=) 16 km-t töltünk).

Sőt, extra lájtosra is lehet venni a figurát, azzal, hogy a túra bringás része csak 6 km Tiszaörvényig, tehát oda-vissza a bicós rész (6+6=) 12 km.

 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek


Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 

img_0048.jpg

Egyszerű.
1. Kérünk szépen egy telefont, egyeztessünk: +36209342760.

2. A www.tisza-to-vizitura.hu oldalon található tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

3. Visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő 48 órában kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a Tisza-tavat, és a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni.


img_20220605_140100.jpgPl. 
2072 Zsámbék, Templom u. 23. 
Tisza-tó vízitúra + biciklitúra