Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Motorcsónakos túra, Tisza-tó motorcsónak túra

tisza-tavi-motoros-csonak-tura-12.jpgTisza-tó motorcsónak túra!
Pontosan vezetett motoros csónak túra a tisza-tavi motorcsónakos 
vízitúra. Túravezetővel, egy kényelmes, fából készült motoros csónakba szállva fedezheted fel a Tisza-tavat.

*

 

 

Aki nem tud, vagy nem szeretne kenuba, kajakba szállni annak tökéletes választás a tisza-tavi motoros csónak túra. Motorcsónakkal, motoros ladikkal (fából készült motoros csónak) is a Tisza-tó varázslatos helyeire viszünk el. Motorcsónak túráinkra már márciustól jöhettek - egészen novemberig. Az ősz árnyalatai a tavon elmondhatatlanul gyönyörűek, plusz a vadludak, darvak csapatai.... Tavasztól őszig mangrove dzsungelt - mintha egy másik földrészen járnál - a világ elől eldugott, sőt, nem is a Föld bolygón található szürreálisan gyönyörű csodákat mutatunk a vízi paradicsomban. Mesélünk, közben megkóstoljuk a sulymot, fotózhattok kedvetekre. Meghallgatjuk a csendet, pontosabban a madarakat. Meglessük a szürke és vörös gémeket, a (volt) madárrezervátum területén lencsevégre kaphatjátok a fattyúszerkőket. Láttok majd üstökös (selyem) gémet, sok-sok szárcsát, bakcsót, barna rétihéját. A motorcsónakos túrán szó szerint, és képletesen is többször megállunk. Szinte mindfulness tréningünk lesz, ahol megszűnik minden, csak Te/Ti és az elmondhatatlan természet vagytok / vagyunk. És a megállás jelent wc-szünetet is. Tehát nyugi! Igény esetén külön is, meg amúgy is - (hosszabb motoros túra esetén többször) megállunk, kiszállunk ("és hölgyek jobbra, urak balra"). Javasolt hozni vizet, elemózsiát, amit menet közben a motorcsónakban is el lehet fogyasztani. Tehetünk és teszünk is a programokba rövid, közepes vagy hosszabb fürdözési szünetet a tisza-tavi Copacabanán. 

Profi fotósok! A motorcsónakos túra előtt egyeztessünk! A fények, honnan süt a nap, milyen madarat szeretnél fotózni kérdéseket beszéljük át. Lehet, hogy logisztikázni is kell, pl. ha mindenképpen barna rétihéját akarsz fotózni, akkor nagyon nem mindegy, hogy melyik kikötőből indulunk. 

Kedves Horgász barátaink! Titeket is előzetes egyeztetésre kérünk, hiszen nem tesszük rá az életünket, hogy fogni fogsz velünk 70 kilós harcsát, de azért tudjuk, hogy mikor, hova vigyünk.

Kora tavaszi motorcsónakos túrák: a motorcsónakkal jóformán lehetetlen borulni, maximális biztonsággal tudjuk felfedezni a Tisza-tó szépségeit akkor is, amikor a víz még hideg.

Osztályfőnökök figyelmébe ajánljuk, hogy osztálykiránduláshoz ugyan az első számú ajánlatunk a kenutúra, de osztálykirándulás is tehető motorcsónakos túrával. Képzelj egy osztálykirándulást, akár (mondjuk 20 gyerek esetén) 5 (db) motoros ladikkal! Ha több motorcsónakat állítunk egyszerre hadrendbe, akkor vagy kell néhány felnőtt, aki vezeti a motoros csónakokat (ezt megtanítjuk), és utána megyünk szépen motorcsónakokból álló libasorban, vagy minden motoros csónakba biztosítunk vezetőt. 

Céges csapatépítés motorcsónak túrával!
Csapatépítés motoros csónakos túrával is lehetséges, bár csapatépítéshez elsősorban kenus túrát ajánlunk! De ha a kenus túra bármilyen okból nem járható, vagy nem azt kéritek, akkor motorcsónakkal is olyan lesz a túra, hogy - 
ezer bocsánat a nem túl irodalmi szóhasználatért - eldobjátok az agyatokat. Motorcsónakos túrákkal indulás márciustól végétől bármelyik nap tudunk indulni, amíg az őszi vízleeresztésig van víz a tóban (november eleje). Mindazonáltal vannak olyan tisza-tavi csodák, ahova fizikailag csak kenuval vagy kajakkal lehet bejutni, ill. ahova belső égésű motorral tilos bemennünk, ki kell hagyni. Ezért is fontos, hogy csapatépítéshez főleg a kenutúrát javasoljuk, de (még egyszer), ha ez nem járható, akkor motorcsónakkal is olyan lesz a program, hogy megnyaljátok mind a ..    (tíz ujjatokat).


Hivj, hívjon, hívjanak, hívjatok: +36209342760.

Az egyeztetést követően (mikor, hány órás legyen a túra, honnan induljon a túra ( alapértelmezetten Tiszafüredről indulnak a túrák, de indulhatunk Poroszlóról, Tiszavalkról, Sarudról, Tiszaszőlősről, Abádszalókról) kérdéseket egyeztetjük. A motorcsónakos túra díját  a létszám, indulási helyszín, időpont és időtartam függvényében mondjuk. Ezt követően a csónaktúra foglalása egy rövid e-mailben lehetséges. Az e-mailben kérünk szépen egy nevet, (pl. Varga Bence), irányító számmal számlázási címet, telefonszámot (+36.....) a gyerekek létszámát, a felnőttek létszámát (pl. 3 felnőtt, 2 gyerek), és a csónakba beszállók súlyát (körülbelül), valamint az egyeztetett indulási időpontot és időtartamot, ill. indulási helyet. 
E-mailben küldjük a visszaigazolást, és kérjük a motoros túra díjának utalását. Végül kapsz egy kis itinert, amely könnyűvé teszi a motoros túra indulási helyének megtalálását. 

 

Tisza-tavi motorcsónak túrák díja
A motorcsónakos túra díja túravezetővel együtt értendő, a díj a benzin (!) költségét, és a 27% áfát is tartalmazza! Az egyórás túrák időtartama ténylegesen 53-55 perc, a kétórás csónakázás időtartama 113-115 perc, a 3-órás motorcsónakos túra pedig 53+60+60=173 perc, stb. A yorkinál nagyobb kutyus utasnak számít. 

Nem azonos egy tiszafüredi motorcsónakos egyórás "napkelte túra" fejenkénti díja egy két házaspárból álló baráti társaságnak egy szeptemberi hétköznap, mint egy Sarudi-medence körút ára, ahol 40 főnek szóló motoros túra díjára teszünk ajánlatot.
Mindazonáltal az alábbiakban néhány irányárat / példát mutatunk a motorcsónak túra, pontosabban motoros csónakos vízitúra díjára, tiszafüredi, 9 órai indulást feltételezve:

A motorcsónak túrák, motoros ladik túrák díja a konkrét időpont, időtartam, helyszín, létszám függvényében változhat, kérjük a lenti díjakat irányárként kezelni, egyeztetés NÉLKÜL senki ne utaljon. 
   1 óra 2 óra 3 óra 4 óra 5 óra 6 óra 7 óra 8 óra
1 fő 8000 16000 24000 32000 40000 48000 56000 64000
2 fő 9000 18000 27000 36000 45000 54000 63000 72000
3 fő 10000 20000 30000 40000 50000 60000 70000 80000
4 fő 11000 22000 33000 44000 55000 66000 77000 88000
5 fő 12000 24000 36000 48000 60000 72000 85000 96000
6 fő                
7 fő                
8 fő                
9 fő                
10 fő                
11 fő                

(*fotó, Sarudi Kikötő)

Amikor itt vagytok, el lehet menni mosdóba, adunk mentőmellényt, és uzsgyi. Amit lehet mindent elmesélünk a Tisza-tó nevű csodáról, és a csónaktúra maximálisan idomul a vendégek igényeihez, akár éttermi reggeli, ebéd-, vagy vacsora szünet is a motorcsónakázásba iktatható. Lehetőség van hosszabb motoros túrát is tenni, egy derekas nap során körbejárni a tisza-tavat, pontosabban keresztül-kasul-körbejárni a tavat. Indulhat a motorcsónakázás Tiszafüredről, Abádszalókról, Tiszanána-Dinnyéshátról, Tiszaszőlősről, Tiszavalkról, Sarudról, Tiszaderzsről, Tiszaörvényről, de még Tiszabábonyból is!  

 

Tisza-tavi csónaktúra foglalása:

+36209342760, vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

A motorcsónakos túra idejébe az utolsó utáni pillanatban eszünkbe jutó, "jaj, menjünk vissza, a kocsiban felejtettem a naptejet" idő is be(le)számít. Kérjük szépen, hogy egy kis odafigyeléssel, jó időmenedzsmenttel érjük el, hogy minden túra másodperc pontossággal indulhasson. Mivel mi a visszaigazolt időpontokkal nem csúszhatunk, kérjük szépen a megbeszélt időpont előtt legalább 15 perccel történő érkezést, hogy Önökkel / Veletek is pontosan ki lehessen futni, ne vegyen el a motorcsónakázás idejéből késés. 

Muszáj időben, időre visszaérkeznünk.
Motiváció nélkül 3 egyetemista hölgy - akik a 9:00-ra jelentkeztek be, és 9:20-kor jöttek meg - többször ismételt tartalmilag "lécci, lécci" ellenére is, a kikötőbe érkezés után még tudtak 42 percig szöttyögni, hiszen még muszáj volt átöltözni, elszívni a cigit, dilemmáztak azon, hogy melyik törölközőt hozzák, hova tette a Márta az Edit napszemüvegét (!) ..... :) Csakhogy 10 órakor a 10 órára visszaigazolt vendéggel ki kellett futni!! Ne legyen ránk senki morcos, mert a "menetrend szerinti" járatnak időben "fel kell szállni". Úgyis fogalmazhatunk, hogy a pontos embereknek valami leírhatatlan szép élményt biztosítunk és minden flottul fog menni, ha pedig kicsit lazábbnak érzitek magatokat, nem biztos, hogy a megbeszélt időre kijöttök a kikötőbe, akkor nem mi vagyunk a jó motorcsónak túra szolgáltató ....