Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Motorcsónakos túra, Tisza-tó motorcsónak túra

20230917_123949_resized.jpgTisza-tavi motorcsónak-túra!
Motoros csónak túrák több kikötőből is indulnak: motorcsónak túrák Tiszafüredről, Poroszlóról, Tiszavalkról, Sarudról, Abádszalókról, Tiszaderzsről, Tiszaszőlősről, Tiszaörvényről! A mi tisza-tavi motorcsónakos vízitúránkra jelentkezz bátran, nálunk, érdekes módon CSAK NÁLUNK van a túrába iktatva (több) wc-szünet!! Nálunk nem kell a 3-4-órás túrán 35 fokban szomjazni, mert félsz attól, hogy majd pisilni kell. Többször, ha kell, 10-szer megállunk és ... hölgyek jobbra, urak balra. 
1690489484532.jpgProfi túravezető kalauzolásával, kényelmes, motoros csónakba szállva is felfedezheted a Tisza-tó nagyon sok szép részét. 

 

 

img_9322.jpgAki nem tud, vagy nem szeretne kenuba, kajakba szállni annak tökéletes választás a tisza-tavi motoros csónak túra. Motorcsónakkal, motoros ladikkal is a Tisza-tó varázslatos helyeire viszünk el. Motorcsónak túráinkra március végétől november elejéig jöhettek. Az ősz árnyalatai a tavon elmondhatatlanul gyönyörűek, plusz a vadludak, darvak csapatai.... Tavasztól őszig mangrove dzsungelt - mintha egy másik földrészen járnál - a világ elől eldugott, sőt, nem is a Föld bolygón található szürreálisan gyönyörű csodákat mutatunk a vízi paradicsomban. Mesélünk, közben megkóstoljuk a sulymot, fotózhattok kedvetekre. Meghallgatjuk a csendet, pontosabban a madarakat.

20200914_g-tisza-to-o-h-2.jpgMeglessük a szürke és vörös gémeket, a (volt) madárrezervátum területén lencsevégre kaphatjátok a fattyúszerkőket. Láttok majd üstökös (selyem) gémet, sok-sok szárcsát, bakcsót, barna rétihéját. A motorcsónakos túrán szó szerint, és képletesen is többször megállunk. Szinte mindfulness tréningünk lesz, ahol megszűnik minden, csak Te/Ti és az elmondhatatlan természet vagytok / vagyunk. És a megállás jelent wc-szünetet is. Tehát nyugi! Igény esetén külön is, meg amúgy is - (hosszabb motoros túra esetén többször) megállunk, kiszállunk ("és hölgyek jobbra, urak balra"). Javasolt hozni vizet, elemózsiát, amit menet közben a motorcsónakban is el lehet fogyasztani. Tehetünk és teszünk is a programokba rövid, közepes vagy hosszabb fürdözési szünetet a tisza-tavi Copacabanán. 

tisza-to-vizitura_20200829-3.jpgProfi fotósok! A motorcsónakos túra előtt egyeztessünk! A fények, honnan süt a nap, milyen madarat szeretnél fotózni kérdéseket beszéljük át. Lehet, hogy logisztikázni is kell, pl. ha mindenképpen barna rétihéját akarsz fotózni, akkor nagyon nem mindegy, hogy melyik kikötőből indulunk. 

Kedves Horgász barátaink! Titeket is előzetes egyeztetésre kérünk, hiszen nem tesszük rá az életünket, hogy fogni fogsz velünk 70 kilós harcsát, de azért tudjuk, hogy mikor, hova vigyünk.

Kora tavaszi motorcsónakos túrák: a motorcsónakkal jóformán lehetetlen borulni, maximális biztonsággal tudjuk felfedezni a Tisza-tó szépségeit akkor is, amikor a víz még hideg.

bolombika-kilato.jpgOsztályfőnökök figyelmébe ajánljuk, hogy osztálykiránduláshoz ugyan az első számú ajánlatunk a kenutúra, de osztálykirándulás is tehető motorcsónakos túrával. Képzelj egy osztálykirándulást, akár (mondjuk 20 gyerek esetén) 5 (db) motoros ladikkal! Ha több motorcsónakat állítunk egyszerre hadrendbe, akkor vagy kell néhány felnőtt, aki vezeti a motoros csónakokat (ezt megtanítjuk), és utána megyünk szépen motorcsónakokból álló libasorban, vagy minden motoros csónakba biztosítunk vezetőt. 

Céges csapatépítés motorcsónak túrával!
img_20190803_113951.jpgCsapatépítés motoros csónakos túrával is lehetséges, bár csapatépítéshez elsősorban kenus túrát ajánlunk! De ha a kenus túra bármilyen okból nem járható, vagy nem azt kéritek, akkor motorcsónakkal is olyan lesz a túra, hogy - ezer bocsánat a nem túl irodalmi szóhasználatért - eldobjátok az agyatokat. Motorcsónakos túrákkal indulás márciustól végétől bármelyik nap tudunk indulni, amíg az őszi vízleeresztésig van víz a tóban (november eleje). Mindazonáltal vannak olyan tisza-tavi csodák, ahova fizikailag csak kenuval vagy kajakkal lehet bejutni, ill. ahova belső égésű motorral tilos bemennünk, ki kell hagyni. Ezért is fontos, hogy csapatépítéshez főleg a kenutúrát javasoljuk, de (még egyszer), ha ez nem járható, akkor motorcsónakkal is olyan lesz a program, hogy megnyaljátok mind a ..    (tíz ujjatokat).


Hivj, hívjon, hívjanak, hívjatok: +36209342760.

fattyuszerkok.jpgAz egyeztetést követően (mikor, hány órás legyen a túra, honnan induljon a túra ( alapértelmezetten Tiszafüredről indulnak a túrák, de indulhatunk Poroszlóról, Tiszavalkról, Sarudról, Tiszaszőlősről, Abádszalókról) kérdéseket egyeztetjük. A motorcsónakos túra díját  a létszám, indulási helyszín, időpont és időtartam függvényében mondjuk. Ezt követően a csónaktúra foglalása egy rövid e-mailben lehetséges. Az e-mailben kérünk szépen egy nevet, (pl. Varga Bence), irányító számmal számlázási címet, telefonszámot (+36.....) a gyerekek létszámát, a felnőttek létszámát (pl. 3 felnőtt, 2 gyerek), és a csónakba beszállók súlyát (körülbelül), valamint az egyeztetett indulási időpontot és időtartamot, ill. indulási helyet. 
E-mailben küldjük a visszaigazolást, és kérjük a motoros túra díjának utalását. Végül kapsz egy kis itinert, amely könnyűvé teszi a motoros túra indulási helyének megtalálását. 

 

Tisza-tavi motorcsónak túrák díja
tisza-tavi-vizitura-kis-tisza-2.jpgA motorcsónakos túra díja túravezetővel együtt értendő, a díj a benzin (!) költségét, és a 27% áfát is tartalmazza! Az egyórás túrák időtartama ténylegesen 53-55 perc, a kétórás csónakázás időtartama 113-115 perc, a 3-órás motorcsónakos túra pedig 53+60+60=173 perc, stb. A yorkinál nagyobb kutyus utasnak számít. 

Nem azonos egy tiszafüredi motorcsónakos egyórás "napkelte túra" fejenkénti díja egy két házaspárból álló baráti társaságnak egy szeptemberi hétköznap, mint egy Sarudi-medence körút ára, ahol 40 főnek szóló motoros túra díjára teszünk ajánlatot.
Mindazonáltal az alábbiakban néhány irányárat / példát mutatunk a motorcsónak túra, pontosabban motoros csónakos vízitúra díjára, tiszafüredi, 9 órai indulást feltételezve:

A motorcsónak túrák, motoros ladik túrák díja a konkrét időpont, időtartam, helyszín, létszám függvényében változhat, kérjük a lenti díjakat irányárként kezelni, egyeztetés NÉLKÜL senki ne utaljon. 
   1 óra 2 óra 3 óra 4 óra 5 óra 6 óra 7 óra 8 óra
1 fő 9990 19990 29990 39990 49990 59990  
2 fő 11990 21990 31990 41990 51990 61990    
3 fő 13990 23990 33990 43990 53990 63990    
4 fő 15990 25990 35990 45990 55990 65990    
5 fő 17990 27990 37990 47990 57990 67990    
6 fő                
7 fő                
8 fő                
9 fő                
10 fő                
11 fő                

(*fotó, Sarudi Kikötő)

img_20190809_112646.jpgAmikor itt vagytok, el lehet menni mosdóba, adunk mentőmellényt, és uzsgyi. Amit lehet mindent elmesélünk a Tisza-tó nevű csodáról, és a csónaktúra maximálisan idomul a vendégek igényeihez, akár éttermi reggeli, ebéd-, vagy vacsora szünet is a motorcsónakázásba iktatható. Lehetőség van hosszabb motoros túrát is tenni, egy derekas nap során körbejárni a tisza-tavat, pontosabban keresztül-kasul-körbejárni a tavat. Indulhat a motorcsónakázás Tiszafüredről, Abádszalókról, Tiszanána-Dinnyéshátról, Tiszaszőlősről, Tiszavalkról, Sarudról, Tiszaderzsről, Tiszaörvényről, de még Tiszabábonyból is!  

 

Tisza-tavi csónaktúra foglalása:

+36209342760, vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

A motorcsónakos túra idejébe az utolsó utáni pillanatban eszünkbe jutó, "jaj, menjünk vissza, a kocsiban felejtettem a naptejet" idő is be(le)számít. Kérjük szépen, hogy egy kis odafigyeléssel, jó időmenedzsmenttel érjük el, hogy minden túra másodperc pontossággal indulhasson. Mivel mi a visszaigazolt időpontokkal nem csúszhatunk, kérjük szépen a megbeszélt időpont előtt legalább 15 perccel történő érkezést, hogy Önökkel / Veletek is pontosan ki lehessen futni, ne vegyen el a motorcsónakázás idejéből késés. 

Muszáj időben, időre visszaérkeznünk.
Motiváció nélkül 3 egyetemista hölgy - akik a 9:00-ra jelentkeztek be, és 9:20-kor jöttek meg - többször ismételt tartalmilag "lécci, lécci" ellenére is, a kikötőbe érkezés után még tudtak 42 percig szöttyögni, hiszen még muszáj volt átöltözni, elszívni a cigit, dilemmáztak azon, hogy melyik törölközőt hozzák, hova tette a Márta az Edit napszemüvegét (!) ..... :) Csakhogy 10 órakor a 10 órára visszaigazolt vendéggel ki kellett futni!! Ne legyen ránk senki morcos, mert a "menetrend szerinti" járatnak időben "fel kell szállni".