Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. május 21-22. Tisza-tavi, családi vízitúra választhatóan 1-2-napban

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos, tisza-tavi vízitúra széplelkű családoknak, kulturáltan viselkedő baráti társaságoknak, egyéni túrázóknak! Még nem eveztél, pontosabban nem kenuztál, vagy ha már ültél kenuban, nem kormányoztál? Megtanítunk kenut kormányozni vagy kajakozni.  

 

Ún. csillagtúrákat teszünk, azaz a tavon mindig máshova megyünk, mindig más gyönyörűséget fedezel majd fel, de mindig az adott napi indulási kikötőbe térünk vissza, ahol napközben biztonságban hagyhatjátok a kocsit. tisza-to_20190806_13.jpgA kenutúrán mindenki maga gondoskodik az ellátásáról, hozz magaddal szendvicset és alkoholmentes innivalót. Tiszafüreden étterem, bolt (Lidl, Tesco, Spar, Penny) van rengeteg. Ezt a vízitúrát mindenkinek javasoljuk. A kisgyermekes kezdőktől az überrutinos vízitúrázókig mindenki imádja. Te is / Ön is élvezi majd. 

 


A szállást a tisza-tavi evezés idejére kérjük foglald magad
Tiszafüreden, Poroszlón, Abádszalókon és a Tisza-tó környéki településeken a lehetőségek száma - kis túlzással - végtelen. Ez persze csak akkor igaz, ha nem a vízitúra előtt egy hónappal jelentkezel. A "feladat" pedig borzalmasan egyszerű, délelőtt csak ki kell jönni az indulási (egyúttal érkezési) kikötőbe. 

 

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a tisza-tavi kenutúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni.

Poroszló, Tiszafüred, Tiszaörvény: Bp. felől az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló, Tiszafüred és Tiszaörvény. Miskolc/Debrecen/Nyíregyháza felől pedig Borsodivánka felé kell letérni az autópályáról, majd Borsodivánkán belül jobbra, Poroszló felé következik a Tisza-tó. Tiszavalk megközelítése: Ha valaki az M3-asról kanyarodott le, akkor Borsodivánkán belül balra forduljon Négyes, majd Tiszavalk felé.

 

 

1. napi vízitúra a Tisza-tavon: elveszünk a Tisza-tó labirintusában
tisza-tavi-kenutura-evezes-a-tisza-tavon_20170803_172526.jpgPoroszlón a Fűzfa-kikötőben 9:29 és 9:59 között találkozunk.... Köszönjük a pontos érkezést.
A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre. Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van. Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. Ahogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) (intelligensen) neon színű pólóban már messziről virít(anak). Megtanítunk kenuzni. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek.    

tisza-to-kenutura-vizitura_20170529_resized.jpgUzsgyi..... Indul az eszement tekergőzés. A kenutúrába iktatva természetesen lesz ebéd-, és pisilési szünet. Egy idő után ti is konstatáljátok, hogy - ne szépítsük - elvesztünk. Már olyan helyen járunk, ahol a madár se jár. Pontosabban ők igen. Ők nagyon. Meg mi. És rajtunk kívül aligha fogsz kenussal fogsz találkozni olyan tüneményes, olyan békés, olyan nyugis belső tavakban, holt-ágakban, hogy arra nincsenek szavak. Végül irány az indulási kikötő. Nagyon körülbelül, 16:00 körül érkezünk az indulási kikötőbe, tehát a nap során csillagtúrát teszünk, ill. tettünk meg. Érkezéskor még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki.

 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: egy kenutúra különlegesség 
evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgEszményi, családi, baráti evezgetés családoknak, kultúrlényeknek a Tisza-tavon. Lélektisztító, stressztelenítő, rácsodálkozó jelenlét.... Gyere és dobd el az agyad. Bocsánat, nem túl költői, de ez fog történni. Mert a kenutúra őrült jó és biztonságos kaland is. Columbus, Vasco de Gama, Cook, Magellán, Bering, Tasman és a többiek példáját követjük. Csatlakozunk a nagy felfedezők táborához...Felfedezzük a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletét, nem létező vízi ösvényeken, hihetetlen tájakon lapátolgatunk.
Tiszafüredről startolunk és 9 óra 30-kor találkozunk. Ha ez az első kenus napotok (senki sem kenuban született) azzal kezdünk, hogy megtanítunk kenuzni. 

img_20220709_123408.jpg

Hamarosan minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval és minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy a túravezető jól kenuzik (mondjuk...), jól tanít meg téged. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj.

A start előtt javasolt még egyszer elmenni wc-re, majd irány oda, ahol a madár se jár. Az "indulunk" vezényszó után jönnek a tüneményes helyek és egy idő után azt látod majd, hogy - Dél-Amerikáról kontinenst váltva - Malajzia-reklámban vagy vietnami dzsungelben evezünk. Ami "1000%', ami biztos: észbontó a táj. Az evezgetés közben persze lesz "technikai" szünet, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve. Aztán a csodára is rá lehet tenni egy (kenu)lapáttal, már nem is vízitúra a kenuzás, hanem vegytiszta szuper show, ahol a madár se jár, pontosabban csak ők.... 

20210620_131133_resized_1.jpg

A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdésbe öltöztetett ismeretterjesztés.... Kényelmesen, 2-3-4 pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk. Az evezés végén az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" (Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése. 

 

Tisza-tavi vízitúrák túradíjai

 

Testre szabott tisza-tavi vízitúra 
20220612_131348.jpgEgyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára

1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely: +36209342760

2. A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

3. 24 órán belül visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő banki napon kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely.  

1153 Budapest, Fasor köz 76., 2024. május 21-22. Tisza-tó vízitúra