Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. június 1-2. Tisza-tavi vízitúra, választhatóan 1-2-napos családi kenuzás

img_20190803_112851.jpgTisza-tó vízitúra: tobzódás a szürreálisan gyönyörűben...

Íme egy vízitúra a Tisza-tó leg-leg-leg... helyein. Különleges csemege. Tisza-tavi, választhatóan 1-2-napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon! A vízitúra van, hogy Poroszlóról, van, hogy Tiszafüredről indul. 

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején, ill. opcionális nulladik napi érkezés a vízitúrára

img_2084.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó. Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz. A vízre mindenképpen hozz magaddal vizet és elemózsiát. Aki távolról jön, annak érdemes lehet már a túra előtti napon (mi "nulladik" napnak hívjuk) megérkeznie, de ha például valaki Budapestről jön, annak elég az első túranapon befutnia. 

 

1. napi vízitúra-show: A belső tó belső tava belső tava, belső tavának belső tava és a nyugalom tengere
tisza-to-vizitura-tisza-tavi-kenuzas-43.jpgKérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára.
Poroszlóról indulunk. 10:59-kor találkozunk a poroszlói Fűzfa-kikötőben. 
Az M3-as autópályáról kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-asról a Poroszló vége tábla előtt 5 méterrel - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre. Rögtön látod majd, hogy hol kell jobbra lejönni a parkolóba. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van. Vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe.

img_2064.jpgA túravezető(k) neon színű pólóban már messziről virít(anak). Bemutatkozás és üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. Megtanítunk kenuzni. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. A rutinos, a kenut tökéletesen irányító legénységeknek is mutatunk újat.  

tisza-to-vizitura_20200829-2.jpgVízre szállás után kelet felé indulunk, függőcinege fészket nézünk és brutál szép helyen evezgetünk EGY NEM LÉTEZŐ VILÁGBAN. Örülni is fogtok a gyönyörűségnek, de lehet, hogy szabályosan meg is fogtok őrülni. Az első lábnyújtóztató, pisilős, zugevős vagy többeknek már az ebédelős pihenő után elindulunk felfedezni a Tisza-tavi belső tó belső tava belső tava belső tava belső tavát....Ugye figyeltél. Nem kevesebb, mint ötször írtuk le (látszólag) ugyanazt.....

 

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpgVégül el- és bejutunk az egyik olyan tisza-tavi rejtekhely és csodatóba, ahol "idegen" hajóval még SOHA nem találkoztunk, ami azért furi, mert a hely GYÖNYÖRŰ. Réti héják, gyurgyalagok... Amikor a túravezető azt mondja, hogy indulunk haza, ZOKOGNI fogtok. És joggal...... A sok szépség habzsolása közben természetesen lesz egy-két lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szünet, vagyis az evezés közben is fogunk partra szállni. Az indulási kikötőbe érkezünk, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a kenuját mossa ki, ill. kérjük segítsetek a kenukat visszatenni a helyükre.

 


2. napi vízitúra: Több vízimadarat fogsz látni, mint életedben eddig ÖSSZESEN...

20150605_132434.jpgTiszafüreden, 9:29-kor, az indulási kikötőben találkozunk, amely az Albatrosz-kikötő. Könnyű lesz ide találnod. El lehet menni mosdóba, majd megtanítunk kenuzni. Ismételt wc-vizit után vízre szállás. Először a Füredi-Holt-Tisza és a Kalandsziget szépségeiben gyönyörködünk.

 

Majd különleges szépségű, Rambo-filmeket idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk. 

Két kilométer erejéig, de lesz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon. Ebédszünetünk után 
p1260544.jpgaz Avatar (c. film) Pandora bolygóján érzed magad és szinte autentikus mangrove-dzsungelben szlalomozunk. 
A gyakorlatban lesz áramlástan óránk, ahol is a meanderező folyók holt-ágainak lefűzödését az alattad lévő vízen láthatod. Végül - ha a időjárás és a vízhőmérséklet úgy akarja - 
egy kis relax / strandolás. A fürdőzgetés után lóra fel. Az indulási kikötőbe érkezünk vissza.

 

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

1. 
img_0065.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3. Kérjük a túradíj átutalását. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!

(Pl.
1016 Budapest, Hadassy M. 33.,
június 3-4.
Tisza-tó kenuzás)