Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 24-25. Tisza-tavi, választhatóan 1 vagy 2-napos vízitúra

szlalompalya-a-szunyogos-es-az-orvenyi-morotva-kozott-by-funzine.jpegTisza-tavi, választhatóan 1-, vagy 2- napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon!! Leírhatatlan tájak. Extrém hangulat. Egyszer eljössz, és soha az életben utána nem fogsz a Balatonra, vagy más dögunalmas helyre menni. Besírsz. 

img_20170529_atmeretezve.jpg

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred. Természetesen lehet érkezni a nulladik napon, ha - minden relatív - távolról érkeztek, de pl. időben történő indulással Budapestről meg lehet érkezni a Tisza-tóhoz az első túranapon is. Csillagtúrákat teszünk, azaz minden nap délután az aznapi indulási kikötőbe, a parkoló autók közvetlen közelébe evezünk vissza. 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-9472.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó. Ez a Tisza-tónál könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

1. napi tisza-tavi vízitúra-csoda: Best of Tisza-tó, benne mangrove-dzsungel

img_2012.jpg10:30-kor Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben találkozunk. Az Albatrosz-kikötőben tudsz parkolni és parkolás után, sőt, már a kikötőbe történő behajtáskor látsz majd egy hidat (igen, egy keskenyebb, folyócskának tűnő víz felett híd ível át), a hídtól jobbra pedig kis házikókat. Ott találod meg a Holdról is látható, neon színű, hosszú ujjú polóban a túravezetőt.
 
 
tisza-to-vizitura-12.jpgIsmertető, hogy a póló felirata MC Túravezető, a túravezető felirat alatt pedig látsz még sok-sok honlapot. Miután megtaláltad a túravezetőt, ő mindenben segít.
Természetesen el tudsz menni mosdóba (a wc, mintha benzinkútnál lennél, fém 100 Ft-ossal működik).  Megtanítunk kenuzni. 
 
20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-2.jpgA parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység.
 
 
20230812_102447.jpgJól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. 
Aztán irány egy másik univerzum. A vízre szállást követően különleges szépségű, Dél-Ázsiában játszódó akciófilmeket idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti folyondár-növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk. 
 
img_2010.jpgEgy szűk kilométer erejéig is, de lesz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon. Ebédszünetünk után a Tisza-tó belső tavának szépséges belső tórendszerét fedezzük fel. 
 
Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik agyament helyére, Harry Potter után szabadon a tiltott rengetegbe.
 
 
tisza-to-vizitura-tiszatavi-kenutura-20170723_.jpgDurva. Ha időben nagyon jól állunk és szigorúan "opcionálisan", azaz ha mindenki megszavazza, mielőtt egy leírhatatlanul vadregényes útvonalon hazafelé indulnánk, még kinézünk egy "tóban tóra", és elevezünk egy olyan pontig, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
 
p1260546.jpgA kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. 
 
Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. 
 
 
 
 
 
tisza-to-vizitura_20230611_12.jpgNemsokára egy másik bolygót idéző helyeken járunk.
Ha a gyökerek formájától elvonatkoztatunk, szinte autentikus mangrove-dzsungelben szlalomozunk. Lesz még egy kiszállás, lábnyújtóztatás, ha jó az idő és a víz, úszkálás plusz mosdószünet. A fürdőzgetés és pihi után lóra fel. Tiszafüredre az indulási kikötőbe érkezünk vissza. Ha csak egynapos vízitúrára jöttél, ill. jöttetek, akkor biztonságos, jó utat, ha az evezés után indulsz haza. 

 

tisza-to-es-mangrove-dzsungel-vizitura--kenutura-tiszatavi.jpg2. napi vízitúra: a Tisza-tó titkos zegzugai. Kenutúra félelmetesen vadregényes útvonalon! Egy biztonságos, de őrületes kaland. 
Bartolomeu Dias és Vasco da Gama nyomában evezünk. Tehát? Először jön a Jóreménység foka, majd elérjük az indiai szubkontinenst. (Ez a minimum). 

169.jpg10:30-kor Tiszafüreden, az Albatrosz-kikötőben találkozunk.
A kikötőn belül már amikor jössz vagy kocsival hajtasz be látsz majd egy hidacskát a víz felett. Parkolj(atok), el tudsz menni mosdóba (legyen nálad fém 100 Ft-os a forgó herkentyűhöz) és a híd mellett látod majd "MC Túravezető" feliratú, neon színű pólójában a túravezetőt. 
 
1690489484322.jpgAz ezen a napon először kenuzókat megtanítjuk kenuzni, egészen pontosan világ- és olimpiai bajnok kenust faragunk minden vendégünkből, majd célszerűen ismételt mosdószünet (a vízre szállás előtt akkor is menj el wc-re, ha nem kell pisilni, és még egyszer, a wc, mintha benzinkútnál lennél fém 100 Ft-ossal működik), kenuba "költözés" (pakolás) után startolunk. 
 
img_20230811_160224.jpgAztán jön a varázslat, amire nincsenek szavak. Ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. Összességében a kezdéstől számítva ("nagyon kb.") egy 4-5-órás vízitúrára készülj, tehát kb. ennyi, amíg az indulástól számítva visszaérünk az indulási kikötőbe. Laza tempóban, a szépségekre rácsodálkozva, meg-megállva lapátolgatunk. Senki sem fog elfáradni, senki nem fog lemaradni, akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. Közben olyan, de olyan, de olyan helyeken jársz, hogy yuppi-hip-hip-halleluja....

 

Tisza-tavi vízitúra díjai

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára:

1. 
img_20190726_113012.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.

tisza-to-mangrove-12.jpgA számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól.1026 Budapest, Rohácsi u. 5., 2024. augusztus 24-25. Tisza-tó vízitúra 

 
img_0052.jpg