Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bodrogzug vízitúra, Bodrog-ártéri kenutúrák választhatóan 1-2-3 napban

bodrogzug-nagy-to_20170819_114145.jpg

Választhatóan 3-, vagy 2-, vagy 1-napos Bodrog-ártéri vízitúrák, és klasszikus nyári vízitúrák a Bodrogzugi ártérben, valamint Tokaj környékén. Végig fix szállással, vagyis költözés nélkül, csillagtúra rendszerű kenutúrák az áprilisi és májusi áradás idején a teljes Bodrog-ártérben, május végétől szeptember végéig a Bodrogzugban. Ideális vakáció családoknak,  vadregényes kalandra vágyóknak, ahol az sem megvetendő, hogy az evezés maximálisan biztonságos. Vízitúrás osztálykirándulásokhoz, evezgetős iskolai programhoz is remek lehetőség, mondjuk a sárospataki vár felfedezésével összekötve. Ilyenkor a vonatjegy is - mondjuk Bp-től - Sárospatakig ingyen van. És Sárospatakról vagy leugrik az osztály tényleg nem drágán Tokajba, vagy - Mohamed megy a hegyhez - feltelepítjük Sárospatak mellé a vízitúrát, hogy "felülről" (északról) indulva fedezhessétek fel a bodrogzugi árteret. (Igen, tudjuk, az iskolai programokat jóelőre meg kell szervezni, és a vízállás valóban lutri. Tény, hogy a klasszikus áradás egyre ritkább. Éppen ezért fontos, hogy B-tervként a Bodrogon és a Tiszán is lehet egy jót lapátolni)

 

 

 

 

 

bodrogkeresztur.jpgMindenesetre a Bodrogzugot tényleg látni kell. A Bodrog-ártér a zöld ár, vagy általában árvíz, akár egy júliusi magas árvíz idején hihetetlen. Ha éppen nincs áradás, akkor is pazar. Magyarán a Bodrog-ártere nem csak áradás idején pompás, bár akkor tényleg fenséges, ahol azért nem halad a kenu, mert nem bírod abbahagyni a fotózást. Állsz a kenuval a rét fölött 50 centi magas, tökéletesen átlátszó vízen, és ha lenyúlnál, kézzel meg tudnád fogni a pontyokat. 

 

 

Fontos!
A vízitúrázást (nagyon helyesen most) kezdőknek szakmailag, oktatás-módszertanilag felkészülten, türelmesen, és az egyéni gyakorlásra is időt hagyva evezésoktatást tartunk!
A kenutúra így nem frusztráció és szenvedés lesz, csak azért, mert a kenu nem arra megy, amerre te akarod, vagy elvisz a sodrás.
Minőségi felszerelést adunk. Nem ólom nehéz hajót kell a vízre szenvedned, jók a lapátok és a mellények. A barátságos és segítőkész túravezető ÉRTED van ott, mindenben segít.

Még egyszer, mert fontos, hogy ne félj. Ügyes, furi, de így van, még a II. világháború alatt munkabetanításra kitalált (TWI Job Instruction) módszertannal, türelmesen, egy lépést sem átugorva, végeredményben rekordidő alatt megtanít kenuzni, kenut kormányozni a túravezető.
 

20150530_bodrogzugi-arter-evezes-kenu-bodrog-vizitura.jpgSzállás: természetesen Tokajban és Tokaj környékén (Tokaj környéki településeket is nagyon érdemes megnézni, mivel általában Tokajtól távolodva csökkennek az árak, bár ez is időpont-függő) az interneten keresztül 1 perc alatt találsz magadnak szállást, azaz mi nem is kellünk a szállásfoglaláshoz. 

 

 

A bodrogzugi kenutúrák részleteit, a bodrogzugi evezések időpontjait, egyszóval minden más tudnivalót, ehhez a honlap címhez (tisza-to-vizitura.hu) nagyon hasonló, ezért sajnos  könnyen összetéveszthető tiszatura-vizitura.hu oldalon találsz.

Vagy hívj a (szintén) +36209342760-as számon, és a bodrogzugi, Öreg-Túr, Felső-Tisza vízitúráinkról is mindent elmondunk, minden kérdésre szívesen válaszolunk.