Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bodrogzug vízitúra, Bodrog-ártéri kenutúrák választhatóan 1-2-3 napban

bodrogzugi-vizitura33.jpg

Bodrog-ártéri vízitúrák, bodrogzugi vízitúrák

Időtartam: a bodrogzugi túrák időtartama tőletek függ, választhatsz a 3-napos, a kétnapos és az egynapos túrák között

Szállás: az ártérbe Tokajból evezünk be, Tokajban és Tokaj környékén érdemes foglalni a túra idejére végig fix szállást. A Tokaj környéki településeket is nagyon érdemes megnézni, mivel Tokajtól távolodva csökkennek az árak, bár ez is időpont-függő. 

Kiknek ajánljuk a túrát: Mindenkinek. Jöhetnek a kezdők (lásd a betanítást lejjebb) és jöhetnek az überprofik. A bodrogzugi kenuzás ideális vakáció családoknak, gyermekekkel is biztonságos vízitúra-terep, ugyanakkor maga a tökély a vadregényes kalandra vágyóknak is. Jöhetnek a bodrog-ártérbe iskolai osztályok is. Vízitúrás osztálykirándulásokhoz, evezgetős iskolai programokhoz most különösen remek lehetőség a sárospataki vár felfedezésével összekötve. Ilyenkor ugyanis Sárospatakig (akár az ország másik sarkából) a MÁV-nál a vonatjegy ingyenes. És Sárospatakról olcsón le tud jönni az osztály Tokajba.

 

Bodrogzugi vízitúrára kezdőknek is?
bodrogkoz-2017-06-03-9.jpgAbszolúte! A vízitúrázást most kezdőknek oktatás-módszertanilag felkészülten, türelmesen, és az egyéni gyakorlásra is időt hagyva, evezésoktatást tartunk! A kenutúra nem lesz szenvedés, nem visz el a sodrás. Még egyszer. Nyugi! Fura, de így van, még a II. világháború alatt munkabetanításra kitalált (TWI Job Instruction) módszertannal, türelmesen, egy lépést sem átugorva, végeredményben rekordidő alatt megtanítunk kenuzni. Továbbá. Minőségi felszerelést adunk. Nem ólom nehéz hajót kell a vízre szenvedned, jók a lapátok és a mellények. A barátságos túravezető mindenben segít.


Nézzünk meg példa gyanánt egy kétnapos bodrog-ártéri kenutúrát. Amikor azt mondjuk, hogy kétnapos túra, akkor ennek a kétnapos túrának tetszőleges egy napját is választhatod, jöhettek egynapos kenuzásra is. 

 

bodrogzugi vízitúra első napja

266_bodrogzug.jpg10:30-kor Tokajban a Bodrogkeresztúri út 3. alatt találkozunk. Üdvözlés, mosdó, tájékoztató, naptejezés, felszerelés, betanulás, "leltár", kenuba pakolás, még egy indulás előtti wc, és - mivel a kenuzást már úgy megtanultad mint a pinty, már repülni tudsz a kenuddal - felszállunk. Rövid szakasz a Bodrogon, aztán BENT VAGYUNK a Bodrogzugban, amely a Tisza és a Bodrog által közrefogott ún. Bodrogköz déli csücske. Zuga. Egyre durvábban gyönyörű a táj. A vízállástól függ minden. Ha magas a víz, sokkolt állapotban nem tudunk betelni a természet varázsolta show-val. Ha pedig nincs áradás, talán kissé kevésbé tudatmódosult állapotban, de így is leesett állal, tágra nyílt szemekkel, a vízimadarak trillájára nyitott füllel vízitúrázunk a Zsarón. A Zsaró egy ér, egy pompás kis víziút, a Bodrogzug artériája. Aztán átkelünk a Nagy-tavon, kenuzunk egy nem létező víziösvényen, átszeljük a Bogdán-tavat. Átemelünk a Bodrogra, a Bodrogon még lesz kb. 6 km csorgás, ill. békés lapátolgatás és 16 és 17 óra között kérjük elővenni a papírzsebkendőket annak megsíratására, hogy véget ért az első napi álomkenuzás a Bodrog árterében.

 

A bodrogzugi kenuzások 2. túranapja:
img_20170604_113508.jpgA reggeli és délelőtti előkészületek pepitában azonosak az első nappal, az is közös a két napban, hogy a vízitúrázást, és a túrát ezen napon kezdő túrázókat is megtanítjuk kenuzni, kenut kormányozni. (Lehet, hogy valakinek a vízitúra 2. napja lesz az első napja). Amikor minden hajó, pontosabban minden kenu legénysége már a kenuzásban is extrém ügyi, indul a 14 km-es bodrog-ártéri kaland! Akár magas a vízállás, akár már "csak" az erekben, csatornákban lévő vizet használjuk, pazar tájon lapátolgatunk. 16:30 és 17:00 között érünk vissza Tokajba.

Jelentkezés bodrog-ártéri túrákra
A jelentkezési lapot a tiszatura kötőjel vízitúra pont hu oldalon találod. A kitöltött jelentkezési lapot a tiszatura_vizitura@yahoo.com-ra kérjük küldeni, visszaigazolást küldünk, és a jelentkezési lapon is látható kedvezményezettnek, az ott feltüntetett számlaszámra kérjük a túradíj utalását.

 

A bodrog-ártéri túrákról további info:

A bodrogzugi kenutúrák részleteit, a bodrogzugi evezések időpontjait, egyszóval minden más tudnivalót, ehhez a honlap címhez (tisza-to-vizitura.hu) nagyon hasonló, ezért sajnos könnyen összetéveszthető tiszatura-vizitura.hu oldalunkon találsz.

 

Vagy hívj a (szintén) +36209342760-as számon, és a bodrog-ártéri vízitúráinkról is mindent elmondunk. Minden kérdésre szívesen válaszolunk.