Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. április 29. - május 1. Választhatóan 1-2-3-napos tisza-tavi, családi vízitúra

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpgTisza-tavi kenutúrák a család minden tagjának! LEBILINCSELŐEN TÜNEMÉNYES, a szépségesnél is gyönyörűbb útvonalak! 

Tökéletes vakáció a Nagyszülőktől az unokákig a család minden tagjának! Neked/Nektek csak két "dolgod/dolgotok" van.
Lehet jönni a kenutúra tetszőlegesen választott egy napjára is. Biztonság, készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás. Tökéletes vakáció egészen kis gyermekkel és az érett korosztálynak is. 

 

 

Szállás és étkezés a tisza-tavi kenutúrán

20200831_200312.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Tiszafüreden tudsz sátrazni a Tóparti kempingben, remek faházak vannak a Termál kempingben, a Dieter's kemping és a City kemping pedig két kis "házias" kemping, Poroszlón is van jó kemping, ill. millió apartman és vendégház kínálatából tudsz szemezgetni. A szállást kérjük intézd magad. Annyi a "dolgotok" (kérésünk), hogy a Tisza-tó környékén (saját magatok által) foglalt szállásról délelőttönként csak gyere/gyerteki ki az indulási kikötőbe. Az étkezés a tisza-tavi kenuzás idején - beleértve a vízen töltött időt is - önellátó, hozz vizet és a kenuba elemózsiát. Vásárolni Tiszafüreden és Poroszlón könnyű, Tiszafüreden Lidl-t, Tesco-t, Spart, Penny-t is találsz, meg számtalan éttermet, giroszost, pizzériát. 

 

Opcionális 0. napi érkezés a tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa távolról, mondjuk Dunaszerdahelyről, Székelyföldről, Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a kenutúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. 
Megközelítés Bp. felől: az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred. 

 

1. napi tisza-tavi vízitúra: 'we boldly go where no one has gone before'

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpg10:59-kor találkozunk Poroszlón, a Fűzfa-kikötőben.

Kattints erre a linkre, és könnyebb lesz idetalálni, mintha munkába, vagy haza mennél.

Üdvözlés, mosdó, felszerelés..... és az először kenuzókat megtanítjuk a kenu irányítására, kormányzására. Ezt követi a gyakorlás, majd ismételt wc-vizit után bepakolunk a hajókba, egy utolsó leltár, hogy mindenki hozott-e vizet, elemózsiát, naptejet, napszemüveget és start. Vízre szállás után úgy warp 9-ra kapcsolunk, hogy a Star Trek Enterprise-a is lemaradna, olyan kecsesen meghajlítjuk a teret, mint a Dűne navigátorai, és megtaláljuk a párhuzamos univerzumokba vezető féregjáratokat. img_20230811_131449.jpg
Őrületesen gyönyörű körre indulunk, és - a biztonságra és kényelemre optimalizált útvonalon - a Nirvánába (vagy majdnem oda) jutunk.

Természetesen lesznek "hölgyek jobbra, urak balra" módon szervezett pihenők, lábnyújtóztatásos, pisilős, eszegetős megállóink. Az ebédet a nyugalomba belefeledkezve költjük el... 

 

361506764_965490241239030_2866091315213885365_n.jpgEjtünk útba olyan "belső tavat", hogy ihaj, annyi lesz a gyönyörűség, hogy tisza-tavi állampolgárságért folyamodsz majd. A betanulással, gyakorlással, pihenőkkel együtt kb. 4-5-órás tisza-tavi evezés végén az indulási kikötőbe térünk vissza. Érkezéskor még kérjük a vendégeket, hogy a kenuikat tisztítsák ki, és kérünk szépen segítséget a flotta száraz dokkba helyezésében. (A kenut minimum 6 főnek kell egyszerre megfognia).
 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: elveszünk a Tisza-tó labirintusában
tisza-tavi-kenutura-evezes-a-tisza-tavon_20170803_172526.jpg9:59-kor Tiszafüreden, az Albatrosz-kikötőben találkozunk.  

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és gyertek az el nem téveszthető hídhoz, ahol neon színű, MC Túravezető feliratú pólóban nem tudod eltéveszteni a túravezetőt. Megtanítunk kenuzni. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. 
1690489484171.jpgUzsgyi..... Indul az eszement tekergőzés. A kenutúrába iktatva természetesen lesz ebéd-, és pisilési szünet. Egy idő után ti is konstatáljátok, hogy - ne szépítsük - elvesztünk. Már olyan helyen járunk, ahol a madár se jár. Pontosabban ők igen. Ők nagyon. Meg mi. És rajtunk kívül aligha fogsz kenussal fogsz találkozni olyan tüneményes, olyan békés, olyan nyugis belső tavakban, holt-ágakban, hogy arra nincsenek szavak. Végül irány az indulási kikötő.


3. napi vízitúra a Tisza-tavon: tavirózsás kilátások
tisza-to-ravasz-hat.jpg10:29 és 10:59 között Poroszlón találkozunk.  

Az ezen a napon először kenuzókat megtanítjuk kenuzni, egészen pontosan (szinte) világ- és olimpiai bajnok kenust faragunk minden vendégünkből, majd mosdószünet (a vízre szállás előtt akkor is menj el wc-re, ha nem kell pisilni), kenuba "költözés" (pakolás) után startolunk. 

kilato-2-tisza-tavi-vizitura51.jpegAztán jön a tempó függvényében - a kiszállást, pihenőt is ide értve - 4-5 órányi olyan varázslat, hogy arra nincsenek szavak. Természetesen az evezés során lesznek rövidebb kiszállások is, jólesik majd egy kis lábnyújtóztatás a kilátóban, lehet a kilátóban enni a finom "hazait", és természetesen hölgyek jobbra, az urak balra módon wc-szünetek is lesznek. A kenutúra után megkérünk egy hajótisztításra.

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760 

2.
A tudnivalók, a mit kell hozni a túrára menüpont, a részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
img_20190817_113618-2.jpgKérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

 

(Pl.
1026 Budapest, Sólyom köz 5.,
2024. április 29. - május 1. Tisza-tavi kenutúra)