Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. április 29. - május 1. Választhatóan 1-2-3-napos tisza-tavi, családi vízitúra

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpgTisza-tavi kenutúrák a család minden tagjának! LEBILINCSELŐEN TÜNEMÉNYES, a szépségesnél is gyönyörűbb útvonalak! 

Tökéletes vakáció a Nagyszülőktől az unokákig a család minden tagjának! Neked/Nektek csak két "dolgod/dolgotok" van.
Lehet jönni a kenutúra tetszőlegesen választott egy napjára is. Biztonság, készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás. Tökéletes vakáció egészen kis gyermekkel és az érett korosztálynak is. 

 

 


 

Szállás és étkezés a tisza-tavi kenutúrán

20200914_g-tisza-to-belso2.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Tiszafüreden tudsz sátrazni a Tóparti kempingben, remek faházak vannak a Termál kempingben, a Dieter's kemping és a City kemping pedig két kis "házias" kemping, Poroszlón is van jó kemping, ill. millió apartman és vendégház kínálatából tudsz szemezgetni. A szállást kérjük intézd magad. Annyi a "dolgotok" (kérésünk), hogy a Tisza-tó környékén (saját magatok által) foglalt szállásról délelőttönként csak gyere/gyerteki ki az indulási kikötőbe. Az étkezés a tisza-tavi kenuzás idején - beleértve a vízen töltött időt is - önellátó, hozz vizet és a kenuba elemózsiát. Vásárolni Tiszafüreden és Poroszlón könnyű, Tiszafüreden Lidl-t, Tesco-t, Spart, Penny-t is találsz, meg számtalan éttermet, giroszost, pizzériát. 

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa távolról, mondjuk Dunaszerdahelyről, Székelyföldről, Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a kenutúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. 

Megközelítés Bp. felől: az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred. 

  

1. napi tisza-tavi vízitúra: 'we boldly go where no one has gone before'

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpg10:59-kor találkozunk Poroszlón, a Fűzfa-kikötőben.

Kattints erre a linkre, és könnyebb lesz idetalálni, mintha munkába, vagy haza mennél.

Üdvözlés, mosdó, felszerelés..... és az először kenuzókat megtanítjuk a kenu irányítására, kormányzására. Ezt követi a gyakorlás, majd ismételt wc-vizit után bepakolunk a hajókba, egy utolsó leltár, hogy mindenki hozott-e vizet, elemózsiát, naptejet, napszemüveget és start. Vízre szállás után úgy warp 9-ra kapcsolunk, hogy a Star Trek Enterprise-a is lemaradna, olyan kecsesen meghajlítjuk a teret, mint a Dűne navigátorai, és megtaláljuk a párhuzamos univerzumokba vezető féregjáratokat.
Őrületesen gyönyörű körre indulunk, és - 
a biztonságra és kényelemre optimalizált útvonalon - a Nirvánába (vagy majdnem oda) jutunk.

 

p1260546.jpgTermészetesen lesznek "hölgyek jobbra, urak balra" módon szervezett pihenők, lábnyújtóztatásos, pisilős, eszegetős megállóink. Az ebédet a nyugalomba belefeledkezve költjük el... Ejtünk útba olyan "belső tavat", hogy ihaj, annyi gyönyörűség, hogy tisza-tavi állampolgárságért folyamodsz majd. A betanulással, gyakorlással, pihenőkkel együtt kb. 4-5-órás tisza-tavi evezés végén az indulási kikötőbe térünk vissza. Érkezéskor még kérjük a vendégeket, hogy a kenuikat tisztítsák ki, és kérünk szépen segítséget a flotta éjszakai száraz dokkba helyezésében. (A kenut minimum 4 főnek kell egyszerre megfognia).

 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: elveszünk a Tisza-tó labirintusában
tisza-tavi-kenutura-evezes-a-tisza-tavon_20170803_172526.jpg9:59-kor Tiszafüreden, az Albatrosz-kikötőben találkozunk.  

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és gyertek az el nem téveszthető hídhoz, ahol neon színű, MC Túravezető feliratú pólóban nem tudod eltéveszteni a túravezetőt. Megtanítunk kenuzni. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. Uzsgyi..... Indul az eszement tekergőzés. A kenutúrába iktatva természetesen lesz ebéd-, és pisilési szünet. Egy idő után ti is konstatáljátok, hogy - ne szépítsük - elvesztünk. Már olyan helyen járunk, ahol a madár se jár. Pontosabban ők igen. Ők nagyon. Meg mi. És rajtunk kívül aligha fogsz kenussal fogsz találkozni olyan tüneményes, olyan békés, olyan nyugis belső tavakban, holt-ágakban, hogy arra nincsenek szavak. Végül irány az indulási kikötő.

 

 

3. napi vízitúra a Tisza-tavon: Féregjáratokon a párhuzamos univerzumok (ergo multiverzum tagok) között... 
Íme a tisza-tavi, különleges vízitúrák között is überkülönleges kenuzás. Olyan ösvényeken megyünk majd, ahol gyakorlatilag senki, de senki nem jár. Kegyetlenül tuti.  

img_20190817_105529-2.jpg9:59-kor Poroszlón a Fűzfa-kikötőben találkozunk. 

Ha csak erre a napra jöttök, akkor Budapest felől az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre.

Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van. Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. Ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

 

img_2064.jpgAhogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) narancs színű pólóban már messziről virít(anak). Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat, majd - ha ti is az ezt kérő 95+ százalékba tartoztok - a "beöltözött" csapatokról elkészítjük az "kenutúra-előtt" fotókat. Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Wc, tájékoztató, felszerelésosztás, naptejezés, az aznap még kezdő vízitúrázók (be)tanítása, gyakorolás, kenuba pakolás után szállunk majd vízre.
 
 
 
img_2117.jpgEldobod az agyad. Besírsz. Amundsenről közismert, hogy elsőként érte el a Déli-sarkot, majd az első olyan ember volt, aki mindkét sarkot elérte. 
De Amundsen nevéhez fűződik az Északnyugati átjáró "megtalálása" is. Pontosabban ő volt az, aki a sok évszázados keresés és kísérletezés után elsőként, 1906-ban északról kerülte meg Észak-Amerikát. Nyugatról indult a Bering-szorostól, és a kanadai szigetvilág sok-sok szigete között "átjutott". Kihasználta, hogy a jég ellen megerősített hajójának extrém kicsi volt a merülése. Mi is kihasználjuk, hogy a kenuk merülése szinte nulla .... és valami hasonlót fogsz érezni. 
Csak (jó esetben) nem az indulástól számított 4. évben fogunk megérkezni...(ugyanis ő 1903-ban indult és 1906-ban (!) érkezett....)
De készülj életed egyik legtutibb útvonalára.
Pinduri, olyan vékony vízi ösvényen haladunk, hogy a keskeny úton egymás mellett két kenu nem fér el.
Olyan helyeken fogsz evezni, ahol előtted kimondhatatlanul kevesen. Mintha ember soha nem járt volna itt
 
 
img_2089.jpgAz elképesztően vadregényes ágban csak libasorban tudnak jönni a kenuk.
Elmondhatatlan, hogy mi mindent fogsz látni, a függőcinege fészkétől az ebszőlő csucsoron át addig, hogy a fattyúszerkők igazi csapatként védik a kicsinyeiket, a területüket, és hiéna-csapatot idéző szervezettséggel, kalákában ütik-vágják a barna rétihéját. 
 
 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
img_20190817_113618-2.jpgKérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

 

(Pl.
1026 Budapest, Sólyom köz 5.,
2024. április 29. - május 1.
Tisza-tó kenutúra)