Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 26-27. Tisza-tó vízitúra, választhatóan 1-2 nap

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgTisza-tó vízitúra: Új-Zéland + Pandora. Tisza-tavi, választhatóan 1-2-napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon! Az első napon (szinte) Új-Zélandon, a 2. napon - reméljük láttad a filmet - az Avatar c. film Pandora bolygóján evezel. Vagy ha maradnánk a Tisza-tavon, az érzés nagyon olyan lesz. 

169.jpg

A vízitúrán pedig remek lesz a kellemes társaság, a kulturált és toleráns túratársak. A készséges túravezetők vagy túravezető mindenben segít majd, a tó és a Tisza-tó élővilágának bemutatását, az ismeretterjesztést játékos versenykérdésekbe rejti. Jók a kenuk, és nem terheljük túl a hajókat. A merülési vonalat meg sem fogják közelítni a kenuk, atomstabil hajókkal jöhet majd mindenki. Kaptok hordót, könnyűek a minőségi lapátok, jó állapotúak a kötelezően viselendő mentőmellények. Lesz több megálló, diszkrét, hölgyek jobbra, urak balra módon intézett pisilési szünet. A kenu irányítását zseniális módszertan mentén tanulod meg.... A vendégek közel fele első vízitúrázó, de fél óra után világbajnokként hasítanak a kenuk.  
 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Ha valaki apartmant keres, a Tisza-tó környékén számtalan szállást talál. tisza-to-es-mangrove-dzsungel-vizitura--kenutura-tiszatavi.jpgFoglald a szállást magadnak - ha egyáltalán foglalsz, hiszen az egynapos kenutúrák "jövök-megyek" módon is igénybe vehetők - és egyszerűen csak gyere ki az indulási kikötőbe. 
Az étkezés a kenutúrán önellátó, hozzál szendvicset (és persze vizet, ill. alkoholmentes innivalót). Kérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára.

 

1. napi tisza-tavi vízitúra: Új-Zéland kicsiben  

361460084_990199185468730_3576363211469337619_n.jpg10:00-kor Poroszlón a Fűzfa-kikötőben találkozunk. Egy kis segítség az idetaláláshoz: Budapest felől az M3-asról a 114 km-es lehajtón gyere ki a 33-as főútvonalra és Debrecen felé fordulj(atok). A 33-asról a Poroszló vége tábla előtt 5 méterrel (!) - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - óvatosan fordulj jobbra a töltésre / gátkoronára, amely egyúttal biciklis út is. 

tisza-tavi-evezes-tisza-to-kenutura_20170718_155030.jpg

Rögtön látjátok majd / látod majd, hogy jobbra "le" kell menni a parkolóba. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van. Ha a parkolónál kecskéket (!) (komoly) is látsz, egészen biztosan jó helyen vagy(tok). 

Vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe. 
A túravezető(k) neon színű, MC Túravezető feliratú pólóban már messziről virít(anak). effects.jpgTúravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást.

 

Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk. Civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

20230715_131505.jpgHa rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A kenupadra érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puhán ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. És innen kaland, kaland, kaland hátán. 

received_2102652253324559.jpeg

Látvány, csend, a természet csodái. Leírhatatlanul vadregényes útvesztő, iszonyat-brutál kaland, és közben a maximálisnál is biztonságosabb evezgetés, ahova a Dédnagymamát és az egészen apró lurkókat is hozhatjátok, sőt, hozzátok is! 

A nap során megmutatjuk neked a feledhetetlent. Ahogy megyünk egyre beljebb oda, ahova műholdas képekkel sem talál be az ember, ahol csak egy kenu fér el a szűk járatokban, ahogyan minél többet látsz majd a Tisza-tóból, annál kevésbé tudod majd a barátaidnak, ismerősöknek, kollégáknak, szomszédnak elmondani, hogy milyen is volt a kenutúra a Tisza-tavon. Különleges lesz az érzés ott és akkor, és különleges lesz majd, akkor amikor a nap végén visszanézel. 

img_20190817_103131-2.jpg

A tó maga az élet csodája, az egész Tisza-tó érzés olyan, mint amikor az Utolsó Szamurájban a főhőst játszó Tom Cruise a japán faluról mesél. Minden természetességében van valami leírhatatlanul szürreális, valami egészen különleges minden részletben. Ahogy a bakcsó rezzenéstelenül vigyázza a partot, ahogy neonkék villámlásként cikázik a jégmadár, közben a parti cserjék és a nyíló virágok illata, a rigók trillája, a kócsagok méltóságteljes landolása, a csillagó vízen a tükröződő égbolt, ha éppen nem egy mangrove dzsungelben érzed magad, ahol alattad víz, de alagútként körbe zár az őserdő.

 

361514303_692692362634497_3069708908616766074_n.jpgAzt hiszed, hogy "csak" vízitúrára jössz, de - nem pénz értelemben - gazdagon, más emberként megyünk haza. 

A kenutúra végén még egy kenumosásra tisztelettel megkérünk, ill. kérjük a csapat segítségét a kenuk helyre tevésében. Akik 2-, vagy többnapos vízitúrára érkeztek, azok a szállásukra mennek, ill. nekik szabadprogram a holnapi viszontlátásig. 

 
 
2. napi vízitúra családi, baráti evezgetés a Tisza-tavon: egy leírhatatlan tisza-tavi kenutúra különlegesség; a Pandora.
Kb. olyan lesz, mintha 20210620_132208_resized.jpgevezgetnél az Alpha Centuri A. csillag Polyphemus nevű gázbolygója 5. holdján, ami az Avatar c. filmben a Pandora. Azért ez nem annyira átlagos. Eszményi evezgetés családoknak, kultúrlényeknek lélektisztító, stressztelenítő, rácsodálkozó, vízitúra, kb. tényleg 4.5 fényévre érzed majd magad a természetpusztító és civilizációnak nevezett "hmm-től".
 
1904.jpg10:30-kor Poroszlón a Fűzfa-kikötőben találkozunk.
Aki kocsival érkezik, az egész napra díjmentesen a gát falu felöli oldalán található parkolóban hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 
 

169.jpgParkolás, túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 

Kérünk segítséget a kenuk vízre tételében, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és a lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. 

Az oktatás közben nyugodtan naptejezzetek. A kenuzás tanítását a parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. ​Hamarosan minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval és minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó. 

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpg

Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, majd elindulunk oda, ahol a madár se jár. 

20210620_131133_resized_1.jpg

Felfedezzük a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletét, lapátolgatunk nem létező vízi ösvényeken..... Kényelmesen és legalább 3-4 pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk. Az evezés végén az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" (Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése ....)

 

Tisza-tavi vízitúrák túradíjai

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára:

tisza-tavi-vizitura-tisza-to-kenuzas-3_20170529_.jpg1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját: +36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3. 

Visszaigazolást küldünk e-mailben. 

img_20220605_140100.jpg4.
Kizárólag a visszaigazolást követően kérjük a túradíj átutalását.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl. 1162 Budapest, Gémes kút köz 7., 2024. augusztus 26-27. Tisza-tó kenutúra)