Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 1. Kenus túra a Tisza-tavon, tisza-tavi családi vízitúra

20180917_162132.jpgTisza-tavi vízitúra: Magellán nyomában, avagy a tisza-tavi nagy kaland, ami pompás és biztonságos családi evezgetés. Hihetetlenül vadregényes zegzugokat fogsz felfedezni, megismered a Tisza-tó sokszínűségét.

 

Ha többnapos túra érdekel, nézd meg a többi, ill. a következő, és az előző menüpontot is a honlap menüjében! Visszatérve az egynapos tisza-tavi vízitúrához, amelynek természetes része, hogy vannak olyanok, akik most kezdik a vízitúrázást. A csak pár percig kezdőket megtanítjuk kenuzni. 

 
img_20190819_145456.jpgMajd a leírhatatlan tájon teszünk csillagtúrát, vagyis délután az indulási kikötőbe térünk vissza. 
 
Fantasztikus az élmény és maximális a biztonság a gyermekes családoknak, a kultúremberekből álló baráti társaságoknak. 

 

 

Szállás és étkezés a vízitúra idején

tisza-tavi-vizitura-2847.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Kérjük, hogy a szállást intézd magad. Az étkezés önellátó. Ez a Tisza-tó mellett költséges, de könnyű, számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz.

 
 
 
Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

tisza-tavi-vizitura_20180913_12.jpgHa "távolról", mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a vízitúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló éTiszafüred.

 

 

Tiszafüreden 10:00-kor találkozunk

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgTiszafüreden 10-kor az Albatrosz- kikötőben találkozunk. Ha vonattal jöttök Bp. felől, akkor Bp. felől az intercity-ről Füzesabonyban kell átszállni és 2 óra 5 perces utazás után leszel / vagytok Tiszafüreden. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. A parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból álomnak számító, sodrás nélküli, minimális vízmélysége felett folytatjuk a tanulást.

 

tisza-to-vizitura-tanulas.jpgHamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 

 

img_0065.jpgTisza-tavi vízitúra: Magellán nyomában evezünk, lesz holt-ág, útvesztő, erdei kalandevezés, tünderfátyol-mező ...

Irány az Amazonas delta. Ha ebben a vonatkozásban kivételesen és most nem veszel teljesen komolyan, nem fogunk megsértődni. Egyébként a rád váró látvány alapján szinte komolyan is vehető az aprócska földrajzi tévedés. Elképesztő helyen fogunk evezni az átlagosnál kicsit hosszabb távú kenuzás idején. De a hihetetlen táj megéri a kellemes fáradtságot. 

A kaland-sziget mellett indulunk a mai kenutúrára, majd a nevére rácáfolóan tüneményes öblítő csatornán folytatjuk az utat. Mintha Malajzia-reklámban vagy vietnami dzsungelben eveznénk. Aztán egy kis tiszai csorgás és vadregényes oldalág, morotva, átjáró útvonalon közelítünk a cél felé. Közben természetesen lesz "technikai" szünet, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve.

 

20190616_113357.jpgAztán egy Tisza-szélességű holt-ágon evezünk, hiszen régen ez volt a Tisza. Kicsit hitetlenkedve konstatáljuk, hogy már mekkora távolságot tettünk meg. 

No persze ebben nincs semmi különös, ha a kenukban ilyen legénység van. Aztán jön a szuper show, ahol a madár se jár, pontosabban csak ők....

Elképesztően klassz helyeket bejárva, és egy direkt a mi kedvünkért idehozott mangrove-dzsungelt érintve érünk vissza Tiszafüredre. A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdésbe öltöztetett ismeretterjesztés.... 
20130823_132107.jpgÉrkezéskor még megkérünk mindenkit, hogy legyen szíves mossa ki a kenuját.

 

 

 

Igen. Ez egy olyan nap, amikor egy kicsit el is fogtok fáradni. 

 

Testre szabott tisza-tavi vízitúra 
img_0049.jpgEgyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A vízitúrára történő jelentkezés egyszerű.

1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely: +36209342760

2. A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

3. 
kenutura-vizitura-evezes.jpg24 órán belül visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő banki napon kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a tisza-tavi túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely a többi értékes információnak!! 
 

(Pl. 8000 Székesfehérvár, Budai út 5., 2024. augusztus 1. Tisza-tó vízitúra)