Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 26. Tisza-tavi vízitúra kultúrlényeknek, családoknak

img_0065.jpgTisza-tavi kenuzgatás, családi, baráti vízitúra a Tisza-tavon, avagy tobzódás a szürreálisan gyönyörűben... Több vízimadarat fogsz látni, mint életedben eddig ÖSSZESEN... 

 

Egy vízitúra a Tisza-tó leg-leg-leg... helyein. Különleges csemege.  Tisza-tavi vízitúra gyermekes családoknak, kultúrlényeknek. 

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Abádszalókon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Délelőtt egyszerűen csak gyere/gyertek ki az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó.
Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben szép számú éttermet, pizzériát találsz.

 

 

Vízitúra a Tisza-tavon: ideális vízitúra családoknak, békés, könnyű és biztonságos lapátolgatás

20140704_tisza-to-igyekszunk-tiszavalk-fele.jpg
Tiszafüredről startolunk, az Albatrosz-kikötőben 10 órakor találkozunk, és - ha ez az első napotok - wc-vizit után (a wc - mintha egy MOL-kútnál lennél) fém 100 Ft-as működik) azzal kezdünk, hogy megtanítunk kenuzni. 
 
 
 
Vízre szállást követően a Tisza felé indulunk. Aztán mintha Rambo-filmbe csöppentél volna, az lesz az érzésed, hogy valahol Dél-Ázsiában vagyunk. 
 
 
img_1976.jpgMintha ember soha nem járt volna itt.
Az elképesztően vadregényes ágban csak libasorban tudunk haladni. Nem mellesleg teljesen korrekt "golf-pályán" merítgeted a lapátokat, először a rucaöröm, aztán a békelencse és a vízidara képez fenséges zöld mezőt alattunk. Mocsárszag? Felejtsd el. Meglepően tiszta vizet nem látsz majd a békalencsétől, vízidarától. A part menti fákon pedig a tisza-tavi madárvilág. 
Egy idő után már szégyelljük, hogy ennyi szürke gémet és bakcsót riasztunk el. Miután visszacsatlakozunk a szélesebb csatornára, kb. 1 km után érünk ki a Tiszához. Egy zsilip közelében tartjuk az első pisilési és uzsonna szünetet. Na és innen folytatódik a show.
 
 
img_2012.jpg
Most mangrove-dzsungelben fogunk tekeregni. Brutál. Nem tépjük le az ebszőlő csucsort (kicsit mérgező), és nem is érünk a gyilkos csomorikához (nagyon toxikus), csak a tisztes távolból szemléljük meg őket. Aztán vége a dél-amerikai kiruccanásnak.... Kijutunk a Tejút és az Andromeda galaxis közötti nagy-nagy térbe, amit csak erdők, nádasok, gyékényesek, szigetek szabdalnak. Agyament. És máris jön az újabb attrakció. A madárrezervátum, a tündérrózsa levelein fészkelő fattyúszerkők és a tündérfátyol mező.
 
Amikor elindulunk hazafelé, úgy sóhajtasz egyet, mint amikor ballagtál a középiskolában vagy amikor kijöttél az utolsó egyetemi vizsgádról.
Ne! Ne.... Még maradni akarok. Még nem szeretném, hogy vége legyen. Miért volt ilyen rövid? 

 

A tisza-tavi túrák díjai

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

20150605_132434.jpg

1. 
Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját:
+36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:


Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni.

 

img_2108.jpgA nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!

(Pl.
1172 Budapest, Akácos u. 45.
2024. július 26.
Tisza-tó evezés)