Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. június 26. Tisza-tavi családi kenutúra, a titkok kamrája

img_20230615_122810.jpgTisza-tavi evezés; a Tisza-tó rejtekhelyei. Ahol más emberrel nem fogsz találkozni. Ahol eldobod az ****dat. Megmutatjuk neked a Tisza-tó néhány hiperizgi rejtekhelyéit. 

Az először vízitúrázóknak evezéstanítás! chamber-of-secrets.jpgvízitúra napján a tiszafüredi Albatrosz-kikötőben 10:45-kor találkozunk, amely aznap az indulási és érkezési kikötő is. Egész napra a kikötőben hagyhatjátok az autót. Illetve, ha van nálatok romlandó élelmiszer, érdemes azzal kezdeni, hogy azt a szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek, és csak azután gyertek a kikötőbe. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. img_20190809_112646.jpgA tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. A parton kezdjük, majd a vízen folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

img_20230825_131745.jpgHa rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

Vízitúra a Tisza-tavon, egy extrém különleges helyen, ami zsibbasztóan gyönyörű, mégis csak bakcsók, vörös gémek, jégmadarak társaságában leszünk.... Képzeld el, hogy egy dzsungelben szlalomozol...

tisza-to-vizitura-12.jpgVízre szállás után durván 25 perccel, már olyan helyeken fogunk evezni, ami egy másik világegyetemben van, amiről be lehet bizonyítani, hogy nincs, irreálisan szürreális, de ott leszel, látod majd, és CSAK MI LESZÜNK ott. Aztán kikeveredünk és célba vesszük a következő eldugott helyet.

 

p1260482.jpgA harmadik show time helyszínét rajtunk kívül is ismerik mások, ott már nem leszünk teljesen magunk, de finoman szólva nem lesz tömegnyomor. Pontosan a sokaság majd szürke gémekből áll, napozó mocsári teknősből itt majd többet látsz mint egész életben. Az ún. csúzli-fáig evezünk be és ott fordulunk. Aztán újra eldugott ágak felé vesszük az irányt. Újra eldobod az agyad. A szépségek ráérős habzsolása közben lesz lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szünetünk, tehát a vízitúra közben legalább kétszer fogunk partra is szállni. A lassú evezgetés mellett is, 15 és 16 óra között érkezünk az indulási kikötőbe, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki. 

 


Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
img_20170529_atmeretezve.jpgEgyszerű.
1. Kérünk szépen egy telefont, egyeztessük az igényeket: +36209342760
2. A tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek, valamint a mit kell hozni a vízitúrára menüpontok gondos elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3. Visszaigazolást küldünk
4. A visszaigazolást követő napon kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Példa:
2083 Solymár, Pacsirta u. 4., június 26. Tisza-tó vízitúra

A nevet nem kell, hiszen azzal kezdődik a banki info.