Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 31. - szeptember 1. Tisza-tó vízitúra, választhatóan 1-2-napos túra

img_20230811_131449.jpgTisza-tavi, választhatóan 1-, vagy 2-napos vízitúra. Az első napon megőrülsz a látványtól, a második napon pedig már csak zokogsz a titokzatos vadonban....

Fenomenális vízitúra, ahova bátran hozd a csemetéket is, ez a tisza-tavi vízitúra is tökéletes háromgenerációs evezgetés (kenutúra). 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

img_0065.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Természetesen készséggel adunk tippeket, mindazonáltal kérjük, hogy a szállást intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnak. Ha valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Aztán egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó, hozz a vízre vizet és elemózsiát. 

Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos boltot, estére pedig éttermet, pizzériát találsz.

 
 
1. napi tisza-tavi vízitúra: a belső tó belső tava belső tavának belső tava...
11 órakor a tiszafüredi Albatrosz-kikötőben találkozunk. Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, a kikötőben félelmetesen könnyű lesz megtalálni a túravezetőt, aki NEON színű, és MC Túravezető feliratú pólóban már messziről virít. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. Megtanítunk kenuzni. 20230715_161003.jpgA parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

tisza-to-vizitura_333.jpg

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. 
 
img_20210821_18.jpgA kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. 

Vízre szállás után brutál szép helyen evezgetünk EGY NEM LÉTEZŐ VILÁGBAN. Örülni is fogtok a gyönyörűségnek, de lehet, hogy szabályosan meg is fogtok őrülni. Az első lábnyújtóztató, pisilős, zugevős vagy többeknek már az ebédelős pihenő után elindulunk felfedezni a Tisza-tavi belső tó belső tava belső tava belső tava belső tavát....Ugye figyeltél. tisza-to-vizitura_20200829-2.jpgNem kevesebb, mint ötször írtuk le (látszólag) ugyanazt..... Végül el- és bejutunk az egyik olyan tisza-tavi rejtekhely csodatóba, ahol "idegen" hajóval még SOHA nem találkoztunk. Amikor a túravezető azt mondja, hogy indulunk haza, ZOKOGNI fogtok. És joggal......

 

2. napi kenuzás a Tisza-tavon, egy, a különlegesek között is kivételes túra, amikor a titokzatos vadonban vízitúrázhatsz

tisza-to-mangrove-12.jpg

Kérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára.
Ne itt a parton derüljön ki, hogy valaki nem hozott vizet, hogy valaki flip-flop papucsot visel, vagy földig érő hosszú szoknyában szeretne vízitúrázni, hogy csak néhány példát említsünk a nagyon ritka, de azért előforduló kellemetlen helyzetekből.

Ne okozzon meglepetést, hogy a mentőmellény viselése az úszóvilágbajnoknak is kötelező és, hogy kérjük az alkoholfogyasztást a vízitúra előtti 6 órában és a kenuzás ideje alatt nélkülözni.

10:59-kor, az indulási kikötőben találkozunk Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben találkozunk. Fáradj be, ha kocsival jössz, kérjük hajts be a kikötőbe, és parkolj. Már amikor jössz be a kikötőbe - akár gyalog, akár kerékpárral, akár autóval - veled szinte tökéletesen szemben látsz majd egy hidat. A híd tövében, a hídtól jobbra pedig meglátod majd a túravezetőt, vagy túravezetőket. A túravezető(k) ismertető jele, hogy neon színű, MC Túravezető feliratú (a pólón lesz még millió web site címe is) pólót visel(nek). 

tisza-to-vizitura_20230729-a.jpgTermészetesen el tudsz menni mosdóba. A wc bejárat előtti forgó herkenytű, tudományos nevén bigyó, akárcsak egy benzinkútnál, fém 100 Ft-ossal működik. A hidacskától jobbra (a behajtás irányából nézve, ha esetleg így segít, keletről nyugatra nézve "jobbra") és a vízhez közel van egy recepciós épület. Az épület mögött, a vízparton lesz majd minden történés, ott lesz az "action". Jelesül a felszerelés kiosztását követően úgy megtanítunk kenuzni, hogy csak na. Amikor a néhány perccel korábban még kenut sem látó, életükben először aznap vízitúrázó vendégek mindegyike már (szinte) kenu világbajnok, indulunk. Irány az Amazonas-delta. Ha ebben a vonatkozásban kivételesen és most nem veszel teljesen komolyan, nem fogunk megsértődni. Egyébként a rád váró látvány alapján szinte komolyan is vehető az aprócska földrajzi tévedés. Lesz, ahol dél-amerikai esőerdőre emlékeztető tájon, elképesztő helyen fogunk evezgetni. De ne szaladjunk előre... Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 

img_20230811_125917.jpgA tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. 

tisza-to-vizitura_20200829.jpgA nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, és elindulunk oda, ahol a madár se jár. Pontosabban ők igen. Ők nagyon. Meg mi. És rajtunk kívül szinte biztos, hogy NULLA kenussal fogsz találkozni olyan tüneményes, olyan békés, olyan eldugott helyeken, hogy arra nincsenek szavak. Aztán totálisan összetört szívekkel, de az indulási kikötő felé vesszük az irányt.  
 

Túradíjak

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
img_20190817_103131-2.jpgKérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját. +36209342760 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl. 1026 Budapest, Sólyom köz 5., 2024. augusztus 31. - szept. 1. Tisza-tó kenutúra)