Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 31. Tisza-tó kenutúra, családi, baráti vízitúra a Tisza-tavon

tisza-tavi-vizitura51.jpegVízitúra a Tisza-tavon: a Tisza-tó egyik legnagyobb kalandja! Találd meg az Északnyugati átjárót. 

A vízitúrán remek lesz a társaság, a toleráns túratársak kultúrlények. A készséges túravezetők vagy túravezető mindenben segít majd, a tó és a Tisza-tó élővilágának bemutatását, az ismeretterjesztést játékos versenykérdésekbe rejti. Jók a kenuk, és nem terheljük túl a hajókat. A merülési vonalat meg sem fogják közelítni a kenuk, atomstabil hajókkal jöhet majd mindenki. Kaptok hordót, könnyűek a minőségi lapátok, jó állapotúak a kötelezően viselendő mentőmellények. Lesz több megálló, diszkrét, hölgyek jobbra, urak balra módon intézett pisilési szünet. A kenu irányítását a zseniális módszertan mentén tanulod meg.... A vendégek közel fele első vízitúrázó, de fél óra után világbajnokként hasítanak a kenuk.  

img_2117.jpg

Íme a tisza-tavi, különleges vízitúrák között is egy überkülönleges kenuzás. Amundsen leszel. Féregjáraton keresztül jutunk át a Poroszlói-medence déli felébe. Leírhatatlanul szép helyen kalandozunk majd, nem mellesleg olyan ösvényeken játszunk felfedezősdit, ahol gyakorlatilag senki, de senki nem jár. Kegyetlenül tuti.

Poroszlón 10:59-kor a Fűzfa-kikötőben találkozunk. Wc, tájékoztató, felszerelésosztás, naptejezés, az aznap még kezdő vízitúrázók (be)tanítása, gyakorolás, kenuba pakolás után szállunk majd vízre.

img_20190817_105529-2.jpg
Eldobod az agyad. Besírsz. Amundsenről közismert, hogy elsőként érte el a Déli-sarkot, majd az első olyan ember volt, aki mindkét sarkot elérte.
 
De Amundsen nevéhez fűződik az Északnyugati átjáró "megtalálása" is. Pontosabban ő volt az, aki a sok évszázados keresés és kísérletezés után elsőként, 1906-ban északról kerülte meg Észak-Amerikát. Nyugatról indult a Bering-szorostól, és a kanadai szigetvilág sok-sok szigete között "átjutott". Kihasználta, hogy a jég ellen megerősített hajójának extrém kicsi volt a merülése. Mi is kihasználjuk, hogy a kenuk merülése szinte nulla .... és valami hasonlót fogsz érezni. 
 
 
p90817-113401.jpgCsak (jó esetben) nem az indulástól számított 4. évben fogunk megérkezni...(ugyanis ő 1903-ban indult és 1906-ban (!) érkezett....)
De készülj életed egyik legtutibb útvonalára.
Pinduri, olyan vékony vízi ösvényen haladunk, hogy a keskeny úton egymás mellett két kenu nem fér el.
 
Olyan helyeken fogsz evezni, ahol előtted kimondhatatlanul kevesen. Mintha ember soha nem járt volna itt
 
img_2089.jpgAz elképesztően vadregényes ágban csak libasorban tudnak jönni a kenuk.
 
Elmondhatatlan, hogy mi mindent fogsz látni, a függőcinege fészkétől az ebszőlő csucsoron át addig, hogy a fattyú szerkők igazi csapatként védik a kicsinyeiket, a területüket, és hiéna-csapatot idéző szervezettséggel, kalákában ütik-vágják a barna rétihéját. 
 
Aztán a Tisza-tó egyik kilátó tornyán tartunk ebéd / uzsonna szünetet. Innen még egy ösvényt felfedezünk és közel 500 métert tekergünk, szlalomozunk a nád, ill. gyékénymezők között, mielőtt visszaérnénk egy "konvencionális" vízi útra, majd azon még egy jó 45 perc, amíg visszaérünk az indulási kikötőbe. A délelőtti indulás helyére érkez(t)ünk vissza, kényelmesen evezgettünk, úgy, hogy senki ne fáradjon el, még akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. Közben olyan, de olyan, de olyan helyeken jártál, hogy ....

 

Tisza-tavi vízitúra díjai

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

20190803_115034_resized.jpg

1. Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
fattyuszerk-2.jpg

Kérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni.

20180912_153222_resized.jpgA nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!

(Pl. 8000 Székesfehérvár, Budai út 5., 2024. 07. 31. Tisza-tó vízitúra)