Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. május 26. Tisza-tavi hiperspéci vízitúra

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgTisza-tavi kenutúra különlegesség: Pandora. Yepp. Annyira nem átlagos a túra, mintha eleveznél az Alpha Centuri A. csillag Polyphemus nevű gázbolygója 5. holdjáig, ami az Avatar c. filmben a Pandora. Azért ez nem annyira átlagos. Eszményi evezgetés családoknak, kultúrlényeknek lélektisztító, stressztelenítő, rácsodálkozó, vízitúra, kb. tényleg 4.5 fényévre érzed majd magad a természetpusztító és civilizációnak nevezett "hmm-től". 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

tisza-to-es-mangrove-dzsungel-vizitura--kenutura-tiszatavi.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Ha valaki apartmant keres, a Tisza-tó környékén számtalan szállást talál. Foglald a szállást magadnak - ha egyáltalán foglalsz, hiszen az egynapos kenutúrák "jövök-megyek" módon is igénybe vehetők - és egyszerűen csak gyere ki az indulási kikötőbe. 
Az étkezés a kenutúrán önellátó, hozzál szendvicset (és persze vizet, ill. alkoholmentes innivalót). Kérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára.

 

Családi, baráti evezgetés a Tisza-tavon
20210620_132208_resized.jpg

10:59-kor Tiszavalkon a Szivárvány-kikötőben találkozunk. 
Aki kocsival érkezik, az egész napra díjmentesen a kikötőben hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

 

Parkolás, túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpg

Kérünk segítséget a kenuk vízre tételében, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és a lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. Az oktatás közben nyugodtan naptejezzetek. A kenuzás tanítását a parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. ​Hamarosan minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval és minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

20210620_131133_resized_1.jpg

A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, majd elindulunk oda, ahol a madár se jár. Felfedezzük a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletét, lapátolgatunk nem létező vízi ösvényeken..... Kényelmesen és legalább két pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk. Az evezés végén az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" (Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése ....)

 

Tisza-tavi vízitúrák túradíjai

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

tisza-tavi-vizitura-tisza-to-kenuzas-3_20170529_.jpg1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját: +36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3. 

Visszaigazolást küldünk e-mailben. 

20190728_112103.jpg4.
Kizárólag a visszaigazolást követően kérjük a túradíj átutalását.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl.
1056 Budapest, Alkotmány u. 173/b/4. 
2024. május 26. Tisza-tó kenutúra)