Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiszaderzs vízitúra, vízitúra Tiszaderzs, kenutúra Tiszaderzsről is

img_20230810_160530.jpgVálaszthatóan 1-2-3-napos tisza-tavi vízitúrák tiszaderzsi indulással is. Tiszaderzsi kenutúra, vízitúra Tiszaderzs! 

Kérjétek a tiszaderzsi evezést bármikorra. 

Vízitúra Tiszaderzsről is, amikor Nektek / Önöknek jó, amikorra kéritek. A pár percig kezdőket szakmailag felkészült, türelmes evezéstanítással várjuk. 

Csillagtúrákat indítunk Tiszaderzsről is, a csillagtúra azt jelenti, hogy délután az indulási kikötőbe, azaz Tiszaderzsre térünk vissza. Következik egy példa egy Tiszaderzsről induló egynapos vízitúrára, de kérhettek kétnapos, háromnapos vagy nagynapos Tiszaderzsről induló tisza-tavi kenutúrát is! Van hova vízitúrázni, van millió jó hely, ahonnan Derzsről indulva tudunk evezni.  

 

Szállás és étkezés a vízitúra idején

tisza-to-es-mangrove-dzsungel-vizitura--kenutura-tiszatavi.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szálláshoz szívesen adunk tippeket, de kérjük, hogy a tisza-tavi szállást intézd, ill. intézzétek magad/magatok és délelőtt csak ki kell jönni a vízre szállás(ok) helyére, helyszíneire. Ha valaki apartmant keres, Tiszafüreden, Poroszlón, Tiszaderzsen, Tiszaörvényen, Tiszaszőlősön, Abádszalókon számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó.

 

tisza-tavi-vizitura-tisza-to-kenuzas-3_20170529_.jpg

Opcionális 0. nap, a Tisza-tó megközelítése
Aki távolról jön, annak jó a nulladik napi, tehát az első tisza-tavi túrás nap előtti, mondjuk délutáni vagy esti érkezés, amikor megejthető a szállásra történő beköltözés vagy sátorverés. 

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek, Poroszló után következik Tiszafüred. Tiszafüreden belül pedig a 33-as útról Abádszalók felé kell kanyarodni, Tiszaszőlős után érkezel Tiszaderzsre.  

Tiszaderzsről induló tisza-tavi vízitúra: a Sarudi-öböl tündérfátyol-szigetei, Aranyosi-sziget, őrült izgi belső tavak és egy kis csata (kellemes, de még komfort zónán belüli küzdelem lesz, amíg egy, a gyékény és nádfalban, egy elég szépen benőtt átjárón átjutunk) 

received_2102651636657954.jpegA Tiszaderzsről induló vízitúrák első napján Tiszaderzsen a Kárász-kikötőben 11 órakor találkozunk, a kikötőben tudsz - ingyen - parkolni. Üdvözlés, wc, tájékozató után mintaszerűen eszményi körülmények között tudjuk neked a kenu irányítását megtanítani. Hamarosan minden kormányos kvázi kenuversenyzői szinten irányítja majd a kenuját, viccet félretéve és remélhetőleg nem szerénytelenül: jól tanítunk, jól tanítunk meg jól kenuzni. Oktatás-módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek, felnőttképzési szakértők, stb. vagyunk. 
img_1051.jpgHa pedig rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már a kikötő közelében melegíthettek. A kenutúrán mindenki maga gondoskodik a napközbeni élelemről. A nap során fogyasztandó szendvicset, elemózsiát kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A vízitúra idején természetesen lesznek "technikai" szünetek, parta (ki)szállások, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve. img_1433.jpgA kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. 

Vízre szállás után egy kis öblöt keresztezünk, majd a Tiszán is átvágunk, máris olyan, mintha tengeri kajak (pontosabban) tengeri kenu túrán lennénk. Fantasztikus nyugalom, csend, bárányfelhők, gyönyörű kék ég, a felhőket tükröző víz. Megállunk, hátra lehet dőlni a kenuban és csak magadba inni a végtelen örökkévalóságot. 


img_20230729_153448.jpgEgy ideig a Tisza-tavon megyünk, Aranyosi-szg., Tisza, belső tavak és végül a nádcsata. Ha megnyerjük, a győzelemtől számítva 20 perc múlva a kikötőben vagyunk, ha nem, Hany Istókként megkezdjük  lápi remete életünket, halászunk-vadászunk-gyüjtögetünk. Ha valamilyen egzotikus véletlen okán mégis visszajutunk a kikötőbe, akkor 100 méter sétával, a gát másik oldalán a halételek mellett a birkapörköltet is érdemes megkóstolni. Nem olcsó, de határozottan pozitív. 

Tisza-tavi vízitúra díjai

Jelentkezés a tisza-tavi vízitúrára:

www.tisza-to-vizitura.eoldal.hu-tisza-to-duhogo-fele.jpg
1. Kérünk szépen egy telefont, egyeztessük az igényeket: +36209342760
2. A www.tisza-to-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3. Visszaigazolás után kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a "Tisza-tó" szót beírni, hogy tudjuk melyik vízitúránkra jössz és ne - mondjuk - az Öreg-Túron várjunk...

(Pl. 1127 Budapest, Németvölgyi út 99., 2024. július 26. Tisza-tó kenutúra)