Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 14-15. Tisza-tavi, választhatóan 1-2-napos vízitúrák

img_2120.jpgVízitúra a Tisza-tavon. Jaj. Júúúj. Hú. Nem elmesélhető. Át kell élned. Meg kell érezned. A csend, a nyugalom és a szépség különleges tobzódása. Tisza-tavi, választhatóan 1-, vagy 2-napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon! Mindkét vízitúra csillagtúra, azaz mindkét nap az indulási kikötőbe evezünk vissza, de természetesen más és más útvonalat járunk be. És... (opcionálisan) ha van kedved előtte és utána bringázni egyet, azt is lehet!

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

tisza-to-kenu--kilato-tisza-tavi-vizitura.jpegA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. 

A szállást kérjük intézd magad. 

A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó.
Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

 

20220612_131348.jpgOpcionális 0. napi érkezés a vízitúrára

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred.
 
Miskolc felől pedig Borsodivánka felé érdemes (pontosabban "kell") letérni az autópályáról. 

 

1. napi vízitúra a Tisza-tavon: ahol eldobod az ****dat. Megmutatjuk neked a Tisza-tó egyik legizgibb rejtekhelyét. Az először túrázóknak fenomenálisan eredményes evezéstanítás! 239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpg

11 órakor Tiszafüreden az Albatrosz kikötőben találkozunk. 

A túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el tudtok menni mosdóba. Rövid tájékoztató után - közben nyugodtan naptejezzetek - megtanítunk kenuzni. 


A parton kezdjük, majd a vízen folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól, módszertanilag felkészülten tanítunk, "civilben" tanárok, trénerek vagyunk. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, a kikötő közelében melegíthettek. 

 

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgA nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. Vízre szállás után a hangsebesség alig ötszörösével (vagy némileg lassabban) indulunk. 

Viccet félretéve. Kényelmes, nagyon kis nézegetős, kellemes tempóban evezgetünk. Ez a nap olyan lesz mint egy tudatos jelenlét tréning, ill. ahogy itt felénk a faluban a nénikék is mondják: mindfulness training. 

20210620_131302_resized--1-.jpgAz elképesztő vízi világban rácsodálkoztok a világra. Hirtelen elfelejted a társasházi közgyűlést, a főnök *****ségeit, az ügyfél lehetetlen kívánságait, a válóperedet, ilyen-olyan betegségedet, a néhány tucat ilyen-olyan lelki nyavalyád. Itt, "itt" vagy. 
A szépségek mohó habzsolása közben lesz lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szünetünk, a vízitúra közben is fogunk partra szállni. A kenutúra végén az indulási kikötőbe érkezünk, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki. 

A nap végén az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos túrán lévők pedig vagy a szállásukra jönnek / mennek, vagy bicikliznek, vagy azt csinálnak, ami jólesik. De főleg reszketve várják a másnapi újabb varázslatot, alias vízitúrát. 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: valami, amitől lezsibbadsz,  besírsz, lehidalsz. Széplelkűek 100 db-os papírzsebkendőt hozzatok! Egy vízitúra, amelyet fátyolos tekintettel, plusz elcsukló hangon mesélsz majd 104 ükunokádnak. 

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-3332.jpg10 órakor Tiszafüreden találkozunk. 

Tiszafüreden belül az Albatrosz kikötőben találkozunk. A kikötőn belül egy híd (igen, tényleg látsz majd egy hidacskát a víz feleltt) mellett látod majd csodálatosan intelligens neon színű pólójában a túravezetőt. Az ezen a napon először kenuzókat megtanítjuk kenuzni, egészen pontosan világ- és olimpiai bajnok kenust faragunk minden vendégünkből, majd mosdószünet (a vízre szállás előtt akkor is menj el wc-re, ha nem kell pisilni, a wc, mintha benzinkútnál lennél fém 100 Ft-ossal működik), kenuba "költözés" (pakolás) után startolunk. Aztán jön a varázslat, amire nincsenek szavak. Reményünk szerint egészen különleges csodában lesz részetek, olyan helyekre evezünk be, ahol csak a madár jár, vagy ahogy a mondás tartja: ahol a madár se jár. A kenutúra után megkérünk egy hajótisztításra.

 

Túradíjak

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

tisza-to-ravasz-hat.jpg1. 
Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a tisza-tavi vízitúra időpontját.
+36209342760

 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3. 

tisza-to-kilato.jpg

Kérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!! 
(Pl.1145 Budapest, Eger-patak köz 28. augusztus 14-15. Tisza-tó evezés)