Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 5. Tisza-tó vízitúra, családi kenutúra a Tisza-tavon

Spéci vízitúra a Tisza-tavon. Választhatsz:
 

received_2102652253324559.jpeg

i) Abádszalókról induló, tisza-tavi kenutúra, amely lehet "csak" egy horror-gyönyörű vízitúra, vagy, (opcionális!), ha van kedvetek,

ii) tá-dá-dá-dá....kombinált kenu + kerékpáros túrán is várunk! 

 

 

 

 

A kombinált túra azt jelenti, hogy Abádszalókra Tiszafüredről, és Tiszafüredre Abádszalókról biciklivel megyünk és közben evezgetünk egy jót. Mit jót? Zseniálisan über szépségeset. Ráadásul... A kombinált kerékpár-, és vízitúrával annyit tehetünk az egészségünkért ezen a napon, mint talán az év egyetlen másik napján sem! Vagy, ezen napon lehet jönni "csak" kenutúrára, mégpedig egy örült szupi kis kenutúrára. Tehát nem "kötelező" a biciklizés! Nyugodtan gyertek, (és gyertek is) "csak" kenutúrára. Nézzük meg mindkét túrát! Kezdjük azzal, ha valaki bringázni és kenuzni is szeretne, ha pedig csak a kenutúra érdekel, akkor a következő bekezdést át is ugorhatod. Mit jelent a kombinált kerékpár(os)- és vízitúra?

 

20160914_tisza-to-vizitura-232.jpgA kerékpáros + vízitúra azt jelenti, hogy kb. 2.5 óra roppant kényelmes bringázással kezdünk, jön egy kis tisza-tavi pancsolás/fürdőzés/strandolás, pl. a gyerekeknek a Tisza-tó legnagyobb csúszdája, ebéd, aztán jó 3-órás laza kenuzgatás vár rád a Tisza-tó déli részének legvarázslatosabb rejtekhelyein, majd biciklivel megyünk vissza Tiszafüredre. Befejezzük a kört. Nézzük meg a kombinált kenu- és kerékpáros túrát részletesen!
Tiszafüreden a Tisza-tavi kerékpáros centrumban (Tiszafüred, Pankotay Jósa György u. 1.) találkozunk - nagyon fontos, mert az elkésőket NEM várhatjuk, nem várjuk meg, 8 órakor, amikor is megkapjuk a kerékpárokat. T
öbbször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára, és mit "nem szabad". Mindenkinek az a jó, ha minden flottul megy. Visszatérve. Átvesszük a kölcsönzőben a bicajokat, amik már előkészítve várnak titeket. Nyeregbe pattanunk, és indulunk a Tisza-tó kerülő 64 kilométeres bicajozásra, amelyet Abádszalókon fogunk megszakítani, ahol egy kis strandolás és ebéd után indulunk a kenutúrára.

A Paradicsomban evezgetünk. Elmondhatlan. Überbrutál. Olyan nyugalom, annyi szépség... a természet gyengéd ölelése. By the way, perfect mindfulness training. Ahogy errefelé a nénik is mondják.  

10 km-es vízitúrácskáról van szó, kényelmesen, két-három (négy?) pihenővel megyünk. Az egyik kiszállásunk olyan menő, olyan elegántosan burzsoá, és egyébiránt itt a Tisza-tavon erősen tájidegen helyen lesz, hogy júj. Hirtelen nem tudod majd eldönteni, hogy drogbáró karib-tengeri rezidenciáján vagy, vagy a Tisza-tónál. A panoráma pedig hú. 


20200920_tisza-to-kenutura_resized.jpgAz Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza Abádszalókra. 

A kenuzás végén még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki és segítsetek abban, hogy azokat visszategyük a partra. Abádszalókon még fürdőzünk (még) egyet, aztán indulunk tovább a bicajokkal, több megállással, rövid pihivel megszakítva a bringázást, befejezzük a kört, 19:30 körül (tehát még nagyon világosban) érkezünk Tiszafüredre. 

 

Ha pedig "csak" a vízitúrára jössz / jöttök...

Abádszalókról induló tisza-tavi kenutúra

10:59-kor találkozunk. 
A találkozási hely Abádszalókon az Abádi-kikötő. Mosdó és rövid tájékoztató után azoknak, akik most kezdik a vízitúrázást, betanítást tartunk. 

p1260546.jpg

Az először kenuzokat úgy megtanítjuk a kenu irányítására, kormányzására, hogy másnap már szinte beférnek a magyar kenu válogatottba.  

Aztán ... kinyílik a mesekönyv, jön a Tisza-tó egyik öble, következnek olyan féregjáratok, olyan "belső tó", hogy ihaj. Lezsibbadsz. Ilyen nincs. Ehhez képest a Merkur ráncai, az Avatar Pandorája bakfitty. Lesz a túrába iktatva 3-4 pihi. Nagyon körülbelül, 16:00 óra magasságában érkezünk az indulási kikötőbe, tehát csillagtúrát teszünk, ill. tettünk meg, a parkoló kocsikhoz érkezünk vissza.

Érkezéskor még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki.

" - Köszönjük, ez ***** jó volt!" (Decens túrázónk spontán hálája....)

 

Túradíjak a kenutúra résztvevőinek

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl.

1196 Bp. Nemesvad u. 73.,
augusztus 5.
Tisza-tó kenutúra) 

(A nevet nem kell beírni, úgyis látszik)