Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vízre szállás helye

Tiszafüredre autóval a 33-as úton érkezel. Ha Budapest, Miskolc felől - Poroszló irányából - érkezel, akkor Tiszafüreden belül az első körforgalomnál fordulj jobbra a Tisza-tó felirat irányába. 

tiszafured-korforgalom.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután a körforgalomban jobbra fordultál, a bal oldalon MOL-kutat és SPAR-üzletet látsz, és az Ady E. utcán haladsz durván nyugat felé. (Ha nem felhős az idő, és délelőtti az indulás, akkor a bal karodra - a vezető oldalon - rásüt a nap :))

 

Miután az Ady u-n 360 métert megtettél, sorompós vasúti sínpárt fogsz keresztezni.

20190622_082859_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vasúti átjáró után 50 méterrel már látod a táblát: "Horgászcentrum".

EZ, tehát a Horgászcentrum kikötő a cél. 

20190622_082933_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A madárrezervátumi túrákat népszerűsítő "Horgászcentrum kikötő" táblánál fordulj jobbra az aszfalt útra.

 

Ezen jobb kanyart követően 90 fokos balkanyar következik.

Haladj / gyere tovább, immár a 10 másodperccel korábban keresztezett vasúti sínnel párhuzamosan. Most durván észak felé haladsz a Kistisza utcán. Az aszfalt útnak (még ha nem is tűnik éppen utcának) ez a neve. Balra focipályát látsz és az imént keresztezett sín jobbra van melletted.

Gyere tovább északra, még lassú autókázás mellett is pár másodperc múlva, a bal oldalon látsz majd  egy kempinget (Tó-parti kemping), majd egy 50 méteres mini tölgyerdő lesz a bal oldaladon. 
 

Az inci-finci tölgyes után - ez már az összesen 400 méteres Kistisza utca "vége felé" van - látsz majd a bal oldalon egy (persze ez relatív) "nagy" sárga házat, mellette kiadást ("APARTMAN") reklámozó tábla. 
Lásd a fotót, a ház sarkával és (az örökké változó) táblával. 

20190616_090739_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sárga ház táblája után kétfelé ágazik az út.

Kanyarodj BALRA. (Jobbra egy aszfaltos kerékpár úton sorompóba ütköznél). Hogy könnyű legyen "dönteni" a bal és a jobb között :)), a jobbra tartás lehetőségét egy behajtani tilos tábla is mutatja. 

 

 

vizre-szallas-helye-34_resized.jpg
Kb. 100 fokos balkanyarral érsz a Kistisza u. végére, ill. a Gátsétányra. A Gátsétány szót ne keresd, ilyet sehol egyetlen árva tábla sem mutat.

Immár néhol kicsit köves földúton jössz tovább, jókora kátyúk és gödrök között szlalomozol. 

 

Lassan gyere, a hepehupás földúton tényleg jókora lyukak tátonganak. 

 

 

Közben a jobb oldalon "Városi kikötő" táblát is látsz, de te csak gyere tovább a földúton, a te célod NEM a VÁROSI-kikötő, hanem a Horgászcentrum kikötő.

20190616_090814_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haladj nyugatra, a jobb oldalon néha egy-egy pillanatra látjátok majd a Füredi-Holt-Tiszát. 


30 mp után már kevésbé hepehupás földúton jössz, és nyugati irányban haladsz, (ezt onnan tudod, hogy a nap durván balról süt (amikor nem felhős az idő) és a jobb oldalon már jóformán mindig látszik a Füredi-Holt-Tisza.

Nemsokára egy ágyú (!) (komoly) és egy 5350-es feliratú büfé mellett jössz el. Ez lesz a jobb kezednél, a bal oldalon pedig kempinget, sátrakat kell látnod egy kerítés mögött. 

Az ágyú után még 8-10 mp autókázás, és már látod is a Horgászcentrum kikötő bejáratát.

A tábla miatt eltéveszthetetlen.

Itt hajts be nyugodtan.

És szinte azonnal parkolj a méretes nyárfák között.

Miután mindent, ami szükséges a vízen kivettetek az autó(k)ból, a kikötőn belül immár gyalog, tarts nyugatra, és gyere az állványokon tárolt gyönyörű zöld, valamint kék-fehér kenukhoz, amiket a kikötő nyugati végében nem lehet nem meglátni. 

Isten hozott, megérkeztél. Már látod is az intelligensen neon színű, "MC Túravezető" feliratú pólóban a túravezetőt.