Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vízre szállás helye

A Tisza-tavon több helyen szállunk vízre. Itt két gyakori indulási pontunk "szuper könnyű" megtalálásához adunk segítséget. Ez Tiszafüreden belül az Albatrosz-kikötő és Poroszlón a Fűzfa-kikötő.
 

1. Kezdjük a tiszafüredi Albatrosz-kikötővel. 
Tiszafüredre autóval a 33-as úton érkezel. Ha Budapest, Miskolc felől - Poroszló irányából - érkezel, akkor Tiszafüreden belül az első körforgalomnál fordulj jobbra a Tisza-tó felirat irányába. 

tiszafured-korforgalom.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután a körforgalomban jobbra fordultál, a bal oldalon MOL-kutat és SPAR-üzletet látsz, és az Ady E. utcán haladsz (durván) nyugat felé. (Ha nem felhős az idő, és délelőtti az indulás, akkor a bal karodra - a vezető oldalon - rásüt a nap :))

 

Miután az Ady u-n 360 métert megtettél, sorompós vasúti sínpárt fogsz keresztezni.

20190622_082859_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Tisza-tavon több helyen szállunk vízre. Itt a tiszafüredi Albatrosz kikötő megtalálásában adunk segítséget.

Tiszafüredre autóval a 33-as úton érkezel. Ha Budapest, Miskolc felől - Poroszló irányából - érkezel, akkor Tiszafüreden belül az első körforgalomnál fordulj jobbra a Tisza-tó felirat irányába. 

tiszafured-korforgalom.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután a körforgalomban jobbra fordultál, a bal oldalon MOL-kutat és SPAR-üzletet látsz, és az Ady E. utcán haladsz (durván) nyugat felé.

 

(Ha nem felhős az idő, és délelőtti az indulás, akkor a bal karodra - a vezető oldalon - rásüt a nap :))

 

Miután az Ady u-n 360 métert megtettél, sorompós vasúti sínpárt fogsz keresztezni.

20190622_082859_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vasúti átjáró után gyere tovább / menj tovább az aszfalt úton egyenesen.

20220827_082958_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20220827_083045_resized.jpg

Csak támpontként mondjuk, hogy jobb oldalon látsz majd egy bekerített focipályát. 

 

Aztán a jobb oldalon látod egy kemping bejáratát. Elérsz egy boltíves kaput, ami olyan, mint egy várkapu és székelykapu mixtura pectoralisa.

 

Lásd a fotót.

20230613_151032_resized.jpg

Kanyarodj jobbra, gyere át a kapun (a kapu alatt) és haladj tovább az aszfalt úton

 

 

 

 

 

 

 

20230707_181314_resized.jpgAmikor a képen látható házat mellé érsz, már lassíts le teljesen és fordulj jobbra.  

Szemben lesz veled az Albatrosz-kikötő bejárata.
Itt hajts be és balra kanyarodva parkolj.

Miután mindent, ami szükséges a vízen kivettetek az autó(k)ból, a kikötőn belül tarts a nem eltéveszthető híd felé, ott látod majd neon színű "MC Túravezető" feliratú pólóban a túravezetőt. 

 

 

2. Most nézzük a poroszló Fűzfa-kikötőhöz történő könnyű eljutást!

img_2051.jpgBudapest felől az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé.

A 33-as útról közvetlenül a Poroszló végét jelző tábla előtt 4 méterrel - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre. Abban a pillanatban, hogy jobbra befordultál, már látod is a nagy táblát, ami mutatja, hogy jobbra kell lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába.
Vagyis a 33-as útról történő jobb kanyart, 5 méter után újabb 90 fokos jobbkanyar követi, ezúttal egy kb. 10%-os lejtőn lefelé kell menned a parkolóba.

 

Az úton veled szemben lévő kapun NE hajts be, hanem a kerítés mellett (csak egy kerítés van, eltéveszthetetlen, különleges ismertető jele, hogy kecskék vannak mögötte – komoly (tényleg kecskék)) parkolj. 

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van.