Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vízre szállás helye

Tiszafüredre autóval a 33-as úton érkezel. Ha Budapest, Miskolc felől - Poroszló irányából - érkezel, akkor Tiszafüreden belül az első körforgalomnál fordulj jobbra a Tisza-tó felirat irányába. 

tiszafured-korforgalom.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután a körforgalomban jobbra fordultál, a bal oldalon MOL-kutat és SPAR-üzletet látsz, és az Ady E. utcán haladsz nyugati irányában.

Miután az Ady u-n 360 métert megtettél, sorompós vasúti sínt fogsz keresztezni, nem lehet nem meglátni, és egyébként is a vasúti átjárónál ugyebár lassítani kell.

20190622_082859_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vasúti átjáró után 50 méterrel már látod a táblát: "Horgászcentrum".

EZ, tehát a Horgászcentrum kikötő a cél. 

20190622_082933_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A "Horgászcentrum kikötő" táblánál fordulj jobbra az aszfalt útra. Jobb és bal kanyart követően a 10 másodperccel korábban keresztezett vasúti sínnel párhuzamosan, durván észak felé haladsz a Kistisza utcán.

A Kistisza utca "vége felé" látsz majd a bal oldalon egy (persze ez relatív) "nagy" sárga házat, és nem tudod majd nem meglátni a "Kiadó" feliratot.

20190616_090739_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A (nem működő és kiadó) sárga ház (régen étterem) táblája után kb. 140 fokos balkanyarral érsz a Kistisza u. végére, ill. a Gátsétányra, amelyet egy árva tábla sem mutat. Támpont, hogy ami aszfalt utat látsz tovább egyenesen, az gyanúsan (és kizárólag) kerékpár út. Tehát neked a "Kiadó" tábla után szinte azonnal nagyon erős bal kanyart kell bevenned. Hepehupás földútra értél, jókora lyukakkal. 

 

 

Közben látsz majd a jobb oldalon "Városi kikötő" táblát is, de te csak gyere tovább a földúton, a te célod NEM a VÁROSI-kikötő, hanem a Horgászcentrum kikötő.

20190616_090814_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Gátsétányon már kevésbé hepehupás földúton jössz, és nyugati irányban haladsz, (ezt onnan tudod, hogy a nap balról süt (amikor nem felhős az idő) és a jobb oldalon látszik a Füredi-Holt-Tisza).

Nemsokára egy ágyú (!) (komoly) és egy 5350-es feliratú büfé mellett jössz el.

Az ágyú után még 10 mp autókázás után látod is a Horgászcentrum kikötő bejáratát.

A tábla miatt eltéveszthetetlen.

Itt hajts be nyugodtan.

És szinte azonnal parkolj méretes nyárfák között.

Miután mindent ami szükséges a vízen kivettél, kivettetek az autó(k)ból, a kikötőn belül immár gyalog, tarts nyugatra, és gyere közel az állványokon tárolt gyönyörű zöld, valamint kék-fehér kenukhoz, amely a kikötő nyugati végében nem lehet nem meglátni.

Isten hozott, megérkeztél.