Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 10. Tisza-tó vízitúra családoknak, kultúrlényeknek: a labirintus

www.tisza-to-vizitura.eoldal.hu-tisza-to-mangrove.jpgVízitúra a Tisza-tavon: a Tisza-tó labirintusa

Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben 10:30-kor találkozunk. Üdvözlés, túravezetői bemutatkozás után természetesen el lehet menni mosdóba. (Fém 100 Ft-ossal működik a wc, mint a benzinkutaknál).

tisza-tavi-vizitura_20170718_616.jpgHa "csak" erre a napra érkezel, és még nem volt szerencséd vízitúrázni, akkor úgy megtanítunk kenuzni, hogy ihaj. 

 

Bocsánat ha szerénytelennek tűnünk, de tényleg jól tanítunk, másik sapkánkban ez a (másik) hivatásunk.

szlalompalya-a-szunyogos-es-az-orvenyi-morotva-kozott-by-fzine.jpegMiután mindenki megtanulta a hajók irányítását, bepakolunk a kenukba, n+1-ik leltár, hogy mindenkinél legyen víz (vagy bármilyen alkoholmentes innivaló és a nap során fogyasztható elemózsia), még érdemes elmenni (ismét) mosdóba és jöhet a SHOW TIME! Indulunk. Gyönyörűségesnél is fenségesebb útvesztő vár rád, igazi útvonal-gyöngyszem teszi különlegessé a tisza-tavi vízitúra ezen napját is. 

img_0065.jpgVízre szállás után két kilométerrel jön az első kiszállás, lábnyújtóztatásos és pisilési szünet, ugyanitt belefér egy kis fürdőzés. Persze van, aki kiszállás nélkül oldja meg a lábnyújtóztatást.....Visszacihelődünk a hajókba és irány a Déli-sark. Nem oda megyünk, csak dél az irány. Négy kilométert fogunk csorogni, közben szárcsák, vadkacsák (ok, tőkés récék), bakcsók, sirályok, szürke gémek, kormoránok, fattyúszerkők, üstökös gémek gondoskodnak a szórakoztatásunkról. Játékos versenyekbe öltöztetjük a tisza-tavi élővilág bemutatását. A quiz-kérdésekre adott helyes / gyorsabb / jobban tippelő válaszokkal értékes piros pontok gyűjthetőek. 

img_20190726_122609.jpgA piros pontok pedig a kenutúra végén pedig ajándékra válthatóak, de a legfontosabb kincs, hogy mindenki, ha vannak a túrán, a gyerekek is rengeteg érdekes és gyakorlati ismeret birtokába jutnak. A Tisza-tónál jobb élő biológia órát keresve is nehéz találni. 

Tiszaörvénynél tartunk újabb pihenős kiszállást, és indul a zegzugos labirintus felfedezése. Az útvesztő hihetetlen, végtelenül nyugis, abszolút biztonságos és csodaszép, itt már senki nincs a közelünkben. 

Kényelmesen, több pihenővel megyünk úgy, hogy senki ne fáradjon el, még akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. A táj végig lélegzetelállító. 
img_7534.jpgSok-sok kanyar és millió, beléd égő látvány után érkezünk az indulási kikötőbe, Tiszafüredre. 

Az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos túrán lévőknek a holnapi viszontlátásra!


Érkezéskor még megkérünk mindenkit, hogy legyen szíves mossa ki a kenuját.

 

Véget ért a túra, de ne bánkódj. A Tisza-tavon van millió útvonalunk. És. Vannak kenutúráink a Szigetközben (www.szigetkozvizitura.hu). Ha nagyon gyakorlott, és a kenut tökéletes irányító, a hajót tökéletesen uraló vízitúrázók vagytok, szívesen várunk a Hernádon és a Rábán. www.hernad-vizitura.hu és www.raba-vizitura.hu. 

20180711_114451_resized.jpgJöhetsz velünk az Öreg-Túrra (www.tiszatura-vizitura.hu). 

Mindig szép, de tavasszal szuper a bodrogzugi ártér, (www.tiszatura-vizitura.hu), amit Gemenc testvéreként lehet elképzelni.

 

És ha már Gemenc..... www.gemenc-vizitura.hu

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 

20140704_tisza-to-vizitura-zsombor-a-hos.jpg

Egyszerű.
1. Kérünk szépen egy telefont, egyeztessük az igényeket
+36209342760.
2. A www.tisza-to-vizitura.hu oldalon található tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

1690489484340.jpg3. Visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő 48 órában kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a Tisza-tavat, és a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni. 
dsc01692.jpg

Fontos! A vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".  különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük, hogy az UV-sugárzás elleni védelemről mindenki gondoskodjon (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy törölköző a combokra). 

Pl. 3000 Hatvan, Akácfás u. 22., 2024. augusztus 10. Tisza-tó vízitúra