Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 2-3-4. Tisza-tó és Hernád együtt vízitúra

img_0851.jpgTisza-tó ÉS Hernád kenutúra gyakorlott vízitúrázóknak. A 3-napos vízitúra első napja a Tisza-tó lesz, a második és harmadik napon pedig a Hernádon suhanunk. Kenutúra úszni tudó, gyakorlott kenusoknak. 

Ha van olyan, hogy csúcs kombo, akkor egy Tisza-tó vízitúra + egy Hernád vízitúra abszolúte az. Íme egy vízitúra, amiben (szinte) "minden" benne van. 

 

1. napi kenutúra: tisza-tavi vízitúra hihetetlen útvonalon

img_20180913_102058.jpgPoroszlón, a  Fűzfa-kikötőben 10:59-kor találkozunk. 
A tisza-tavi túrán NAGYON megtanulsz majd kenuzni. Alapos lesz az oktatás. Megtanítjuk a vezérevezős és kormányos munkáját, aztán sokat fog gyakorolni mind a vezérevezős, mind a kormányos. Az alapos felkészüléssel több legyet ütünk egy csapásra. Az egyik legfontosabb célunk, hogy a vízitúra 2. és 3. napjain a Hernádon is biztonságban legyél, ill. legyünk. 

1690489484279.jpg

Mert - bocsánat a tautológiáért - "a Hernád a Hernád". Ami azt jelenti, hogy amilyen őrülten klassz vízitúra-terep a Hernád, annyira komoly odafigyelést és felkészültséget igényel a baleset nélküli Hernád-vízitúra. Tudni kell, hogy a Hernád csak annak biztonságos, aki jól tudja irányítani a hajóját. Tehát az első túranap a Tisza-tavon nem csupán egy brutálisan csodálatos vízitúra szürreálisan gyönyörű tájon, de egyúttal felkészülés is a Hernádra. 

1690489484135.jpgA tisza-tavi túra végén az indulási kikötőbe térünk vissza. Kiszállunk a hajókból, vár ránk egy kis hajótisztítás, érdemes elmenni a mosdóba, aki szeretne, megiszik egy kávét, majd beszállunk a kocsikba, és megyünk tovább a Hernád melletti szállásra.
Ha mi stoppoltuk neked a szállást, akkor a vendégszobás szállás díja 7500-10000 Ft/fő/éjszaka, a sátrazás pedig 2000 Ft/fő/éjszaka.
Aki előzetesen kéri, arra a Hernád mentén finom és bőséges vacsora vár (3000 Ft/fő), vagy tudod használni a jól felszerelt konyhát (konyha-használat 500 Ft) és el tudod készíteni a vacsorát, amihez hoztál alapanyagot, vagy meg tudsz melegíteni bármit, teához stb. pedig evidens módon ingyen tudsz vizet forralni. 

 

2. napi kenutúra: lebilincselő vízitúra a Hernádon 

20180715.jpg

11-kor találkozunk az e-mailben és telefonon is egyeztetett helyen. Logisztikával kezdünk, mivel vannak, akik hoznak magukkal élelmiszert, és ami romlandó, azt először hűtőbe tesszük.
Már a Hernád-vízitúra előtt, a létszám és autók függvényében kialakítotjuk/kialakítottuk a logisztikai tervet.

2015-0805-hernad-54.jpgA legolcsóbb teleautó rendszerben úgy ügyeskedünk, hogy mire vízre szállunk, minél több autó ott legyen (lesz) a kenutúra célállomásán, ugyanakkor a sofőrök a kenutúra starthelyén legyenek. Ezekkel nektek nem is kell törődni. A logisztikai részleteket egyértelműen és a kenutúra előtt minden résztvevővel egyenként egyeztetjük. Tudni fogsz mindent. Tudni fogod, hogy hol és mikor kell lenni, titeket mikor, ki szállít, és fordítva, mikor vagy te valaki(k) sofőrje.

 

tura-hernad-3.jpgVízre szállás után - a biztonság érdekében - még gyakoroljuk a kenu irányítását. Lesz egy kis, nem megterhelő felfelé evezés is a gyakorlási szakaszban. Amikor a túravezető megnyugszik, akkor visszacsorgunk, pontosabban a manőverezést gyakorolva, driftelve, szlalomozva visszaevezünk az indulási pontra. Lesz még egy rövid mosdószünet és bepakolás után a Hernád egy nagyon-nagyon szép részén jövünk le. A bal oldalon tüneményes erdős dombok között békésen legelésznek a dínók, egyszerűen nem fogod elhinni, hogy ez a XXI. század és Európa. Iktatunk a kenutúrába több rövid, lábnyújtóztatós, pisilős pihenőt, és lesz egy hosszabb ebédszünetünk is.

Az evezés végén következik a vízitúra majdnem legszebb része, a hajómosás, majd a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket és az utasokat a szállásra. 

Szállás: sátrazás (2000 Ft) vagy vendégszoba (7500 Ft/fő) vagy faház (10000 Ft/4-fős faház), amit nektek kell majd "hivatalosan" foglalni és közvetlenül a szállásadónak fizetni, mi csak jelezzük a szállásadó(k)nak, hogy kérünk "félretenni" X db szobát.

Vacsora: minden adott a saját főzéshez, bográcsozáshoz, szalonna-sütéshez vagy tényleg nagyon fincsi vacsora rendelhető is.   

 

 

49_resized.jpg3. napi Hernád vízitúra: majdnem 21 km-es kenuzás-extázis a Hernád egyik fenomenális szakaszán.

A nap kezdetén logisztikázunk, ami azt fogja jelenteni, hogy minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk", ill. hagyunk ott, és minél kevesebb kocsival megyünk "fel" a vízre szállás helyére. 

 

hernad-wv32.jpgA vízre szállást követően a Hernád egy agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de továbbra is a Hernádon vagyunk. 

A pisiléses, lábnyújtózatós, továbbá ebédszünetes pihenők mellett lesz fotózásos pihenő is, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

hernad02.jpgHa jól állunk az idővel, az egyik szünetben akár felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit, és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről. 15 óra körül érkezünk a célba. Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz, majd hazautazás.

 


Hernád vízitúra túradíja

 


+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com  

hernadvizitura31.jpgJelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2.
jelentkezési lap
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36209342760

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása és elfogadása után kérjük a
jelentkezési lap kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007