Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 29. - augusztus 4. Tisza-tavi vízitúrák választhatóan 1-2-3-4-5-6-7 nap

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgVálaszthatóan 1-2-3-4-5-6-7-napos Tisza-tavi evezés-kaland
Az esztendő legfantasztikusabb kalandja? Remélhetőleg igen. Vízitúra a lehetséges maximális biztonságban? Természetesen! Tökéletes (módszertanilag remek, türelmes, gyakorlási lehetőséggel, majd egyéni kócsinggal kiegészített) betanítás. 

 

A legemlékezetesebb kenutúra tisza-tavi-vizitura51.jpeg

Tisza-tavi vízitúra igény szerinti időtartamban: a szépség, nyugalom és harmónia lélekmelengető vízitúrája, hozzá egy őrülten IZGALMAS felfedezősdi. 

A pár percig kezdőknek szakmailag felkészült evezéstanítás. Fantasztikus élmény és maximális biztonság gyermekes családoknak, kultúremberekből álló baráti társaságoknak, széplelkű egyedül evezgetőknek. 

 

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

Ha mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a túra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló, Tiszafüred és Tiszaörvény. 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Ha valaki apartmant keres, a Tisza-tó környékén számtalan szállást talál. tisza-to-es-mangrove-dzsungel-vizitura--kenutura-tiszatavi.jpgFoglald a szállást magadnak - ha egyáltalán foglalsz, hiszen az egynapos kenutúrák "jövök-megyek" módon is igénybe vehetők - és egyszerűen csak gyere ki az indulási kikötőbe. 
Az étkezés a kenutúrán önellátó, hozzál szendvicset (és persze vizet, ill. alkoholmentes innivalót). Kérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára.

 

1. napi tisza-tavi vízitúra: Új-Zéland (nem is olyan) kicsiben  

361460084_990199185468730_3576363211469337619_n.jpg10:30-kor Poroszlón a Fűzfa-kikötőben találkozunk. Egy kis segítség az idetaláláshoz: Budapest felől az M3-asról a 114 km-es lehajtón gyere ki a 33-as főútvonalra és Debrecen felé fordulj(atok). A 33-asról a Poroszló vége tábla előtt 5 méterrel (!) - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - óvatosan fordulj jobbra a töltésre / gátkoronára, amely egyúttal biciklis út is. 

tisza-tavi-evezes-tisza-to-kenutura_20170718_155030.jpg

Rögtön látjátok majd / látod majd, hogy jobbra "le" kell menni a parkolóba. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van. Ha a parkolónál kecskéket (!) (komoly) is látsz, egészen biztosan jó helyen vagy(tok). 

Vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe. 
A túravezető(k) neon színű, MC Túravezető feliratú pólóban már messziről virít(anak). effects.jpgTúravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást.

 

Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk. Civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

20230715_131505.jpgHa rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A kenupadra érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puhán ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. És innen kaland, kaland, kaland hátán. 

received_2102652253324559.jpeg

Látvány, csend, a természet csodái. Leírhatatlanul vadregényes útvesztő, iszonyat-brutál kaland, és közben a maximálisnál is biztonságosabb evezgetés, ahova a Dédnagymamát és az egészen apró lurkókat is hozhatjátok, sőt, hozzátok is! 

A nap során megmutatjuk neked a feledhetetlent. Ahogy megyünk egyre beljebb oda, ahova műholdas képekkel sem talál be az ember, ahol csak egy kenu fér el a szűk járatokban, ahogyan minél többet látsz majd a Tisza-tóból, annál kevésbé tudod majd a barátaidnak, ismerősöknek, kollégáknak, szomszédnak elmondani, hogy milyen is volt a kenutúra a Tisza-tavon. Különleges lesz az érzés ott és akkor, és különleges lesz majd, akkor amikor a nap végén visszanézel. 

img_20190817_103131-2.jpg

A tó maga az élet csodája, az egész Tisza-tó érzés olyan, mint amikor az Utolsó Szamurájban a főhőst játszó Tom Cruise a japán faluról mesél. Minden természetességében van valami leírhatatlanul szürreális, valami egészen különleges minden részletben. Ahogy a bakcsó rezzenéstelenül vigyázza a partot, ahogy neonkék villámlásként cikázik a jégmadár, közben a parti cserjék és a nyíló virágok illata, a rigók trillája, a kócsagok méltóságteljes landolása, a csillagó vízen a tükröződő égbolt, ha éppen nem egy mangrove dzsungelben érzed magad, ahol alattad víz, de alagútként körbe zár az őserdő.

 

361514303_692692362634497_3069708908616766074_n.jpgAzt hiszed, hogy "csak" vízitúrára jössz, de - nem pénz értelemben - gazdagon, más emberként megyünk haza. A kenutúra végén még egy kenumosásra tisztelettel megkérünk, ill. kérjük a csapat segítségét a kenuk helyre tevésében. Akik 2-, vagy többnapos vízitúrára érkeztek, azok a szállásukra mennek, ill. nekik szabadprogram a holnapi viszontlátásig. 

 
 
2. napi vízitúra családi, baráti evezgetés a Tisza-tavon: egy leírhatatlan tisza-tavi kenutúra különlegesség; a Pandora.
Kb. olyan lesz, mintha 20210620_132208_resized.jpgevezgetnél az Alpha Centuri A. csillag Polyphemus nevű gázbolygója 5. holdján, ami az Avatar c. filmben a Pandora. Azért ez nem annyira átlagos. Eszményi evezgetés családoknak, kultúrlényeknek lélektisztító, stressztelenítő, rácsodálkozó, vízitúra, kb. tényleg 4.5 fényévre érzed majd magad a természetpusztító és civilizációnak nevezett "hmm-től".
 
1904.jpg10:30-kor Poroszlón a Fűzfa-kikötőben találkozunk.
Aki kocsival érkezik, az egész napra díjmentesen a gát falu felöli oldalán található parkolóban hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 
 

169.jpgParkolás, túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 

Kérünk segítséget a kenuk vízre tételében, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és a lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. 

Az oktatás közben nyugodtan naptejezzetek. A kenuzás tanítását a parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. ​Hamarosan minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval és minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó. 

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpg

Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, majd elindulunk oda, ahol a madár se jár. 

20210620_131133_resized_1.jpg

Felfedezzük a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletét, lapátolgatunk nem létező vízi ösvényeken..... Kényelmesen és legalább 3-4 pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk. Az evezés végén az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" (Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése ....)

 

3. napi vízitúra a Tisza-tavon: a Tisza-tó egyik legnagyobb kalandja! Íme a különleges vízitúrák között is überkülönleges kenuzás. 

img_20190817_105529-2.jpg11 órakor, pontosabban 11 óra előtt néhány perccel Poroszlón, a Fűzfa-kikötőben találkozunk.
Budapest felől az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre. Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van. Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. Ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

fattyuszerko-torony-vizitura.jpgAhogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) narancs színű pólóban már messziről virít(anak). Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat, majd ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását.

img_20190817_125253-2.jpgNem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, és már ki is hajóztunk. Készülj életed egyik legszebb útvonalára. A vadregényes ágakban lesz, ahol csak libasorban tudnak jönni a kenuk. 

img_2117.jpgÖsszességében a kezdéstől számítva (nagyon durván és nagyon kb.) egy 4-5-órás vízitúrára készülj, tehát kb. ennyi, amíg az indulástól számítva visszaérünk az indulási kikötőbe. Laza tempóban, sokat beszélgetve, meg-megállva lapátolgatunk. Senki sem fog elfáradni, senki nem fog lemaradni, akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. Közben olyan, de olyan, de olyan helyeken jársz, hogy yuppi-hip-hip-halleluja....

 

4. napi, tisza-tavi csoda-vízitúra: a Tisza-tó rejtett kincsei és "mangrove-dzsungel"

img_2012.jpg10 órakor (9.59-kor) Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben találkozunk. Az Albatrosz-kikötőben tudsz parkolni és parkolás után, sőt, már a kikötőbe történő behajtáskor látsz majd egy hidat (igen, egy keskenyebb, folyócskának tűnő víz felett híd ível át), a hídtól jobbra pedig kis házikókat. Ott találod meg a Holdról is láthatóan neon színű, hosszú ujjú polóban a túravezetőt. Ismertető, hogy a póló felirata MC Túravezető, alatta pedig látsz sok-sok honlapot. 
 
20140704_tisza-to-igyekszunk-tiszavalk-fele.jpgMiután megtaláltad a túravezetőt, ő mindenben segít, és természetesen el tudsz menni mosdóba (a wc, mintha benzinkútnál lennél, fém 100 Ft-ossal működik) megtanítunk kenuzni és irány egy másik univerzum. A vízre szállást követően különleges szépségű, Dél-Ázsiában játszódó akciófilmeket idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti folyondár-növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk. 
 
20150605_132434.jpg

Egy szűk kilométer erejéig is, de lesz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon. Ebédszünetünk után a Tisza-tó belső tavának szépséges belső tórendszerét fedezzük fel. Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik fattyúszerkő telepe mellé. Evidens módon megtartjuk az illő távolságot a madárkák és közöttünk.  


tisza-to-vizitura-tiszatavi-kenutura-20170723_.jpgHa időben jól állunk, mielőtt egy leírhatatlanul vadregényes útvonalon hazafelé indulnánk, még kinézünk egy "tóban tóra" és elevezünk egy olyan pontig, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 

 
 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a Tisza-tó vízfelületének nagyságát, pedig innen csak a tiszavalki-öblöt, annak is kevesebb, mint a felét látjuk. 
Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. 
 
 
 
p1260546.jpgNemsokára az Avatar film Pandora bolygóját idéző helyeken járunk. Ha a gyökerek formájától elvonatkoztatunk, szinte autentikus mangrove-dzsungelben szlalomozunk. 
Dél-Ázsiából Dél-Amerikába érkeztél.
Csak itt nincs kajmán és anakonda. De van ebszőlő csucsor és megtudod majd, hogy miért fontos a latin neve. Látsz majd termetes gyilkos csomorikákat is a part mentén, amit légy szíves ne szakíts le, sőt, ne is érints meg, nem véletlenül kapta a nevét.....  Lesz még egy kiszállás, lábnyújtóztatás, ha jó az idő, és a víz, úszkálás plusz mosdószünet. 
 
tisza-to-vizitura-nem-csendes-csendelet-20170729_132.jpg
A fürdőzgetés után lóra fel.
Hamarosan megérkezünk Tiszafüredre az indulási kikötőbe, ahol kérjük, hogy a délelőtt kiosztott szivacsokkal mindenki törölje ki a hajóját, a kenukat segítsetek a tárolókra visszaemelni és a mentőmellényeket bekapcsolt övvel hozzátok vissza oda, ahol délelőtt megkaptátok. Innen 3 perc sétával érsz a strandra vagy biztonságos, jó utat, ha indulsz haza.   
 
 

img_20240501_142108.jpg5. napi tisza-tavi vízitúra: Magellán nyomában evezünk, lesz holt-ág, útvesztő, erdei kalandevezés, tünderfátyol-mező ...

Tiszafüreden, 10:30-kor az Albatrosz-kikötőben találkozunk. Ha a kenutúrát ezen a napon kezded, és vonattal jöttök, akkor a Bp-ről 7:30-kor induló intercity-ről Füzesabonyban kell átszállni. 9.35-kor leszel / vagytok Tiszafüreden.

20180917_162132.jpgA vasútállomástól az út nagyjából 25 perc séta, kellemes úton, a guruló bőrönd jól használható. 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 

tisza-to-vizitura-tanulas.jpgKiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. 

p1260544.jpgA kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. Irány az Amazonas delta. Ha ebben a vonatkozásban kivételesen és most nem veszel teljesen komolyan, nem fogunk megsértődni. Egyébként a rád váró látvány alapján szinte komolyan is vehető az aprócska földrajzi tévedés. 

img_1437.jpgElképesztő helyen fogunk evezni az átlagosnál kicsit hosszabb távú kenuzás idején. 

 

De a hihetetlen táj megéri a kellemes fáradtságot. A kaland-sziget mellett indulunk a mai kenutúrára, majd a nevére rácáfolóan tüneményes öblítő csatornán folytatjuk az utat. Mintha Malajzia-reklámban vagy vietnami dzsungelben eveznénk. 

tisza-to-kenutura-vizitura_20170529_resized.jpgAztán egy kis tiszai csorgás és vadregényes oldalág, morotva, átjáró útvonalon közelítünk a cél felé. Közben természetesen lesz "technikai" szünet, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve.

Aztán egy Tisza-szélességű holt-ágon evezünk, hiszen régen ez volt a Tisza. Kicsit hitetlenkedve konstatáljuk, hogy már mekkora távolságot tettünk meg.

20150516_142701.jpgNem ritkán a Tisza-tó nyugati oldaláig jutunk el (és át). 

No persze ebben nincs semmi különös, ha a kenukban ilyen legénység van. Aztán jön a szuper show, ahol a madár se jár, pontosabban csak ők.... 

tisza-tavi-vizitura_20170730_.jpg

Ebéd után pedig egy másik vízi folyosóra fordulunk, onnan benézünk egy igencsak méretes tavacskába, majd félelmetesen szép helyek érintésével indulunk "haza". Egyik vékony ágból ki, másik közepesen keskeny ágba be. Kellemes kacskaringóval jövünk haza. Elképesztően klassz helyeket bejárva, és egy direkt a mi kedvünkért idehozott mangrove-dzsungelt érintve érünk vissza a Tiszához. Innen a Tiszán evezünk, csorgunk lefelé egy kicsit, hamarosan lubickolásra, lábnyújtóztatásra és - egyúttal - ismételt pisilési szünetre is megállunk. Amikor vége a strandolásnak, festői, változóan 10-20 méter széles ágon indulunk haza. 

2016-08-14-tisza-tura-vizitura-77.199.jpgAmikor egy négyes kereszteződésben meglátjuk a szabad strandot, ha még egybehangzóan azt mondjátok, hogy van kedv és erő, akkor az ún. Kaland-sziget északi oldala mellett suhanunk el, és futunk be végül észak-kelet felől be az indulási kikötőbe. Ha pedig a válasz "nem", mert ennyi szépség is elég volt, ill. kicsit fárad(t), akár egyetlen hajó is, akkor "nyílegyenesen" irány a kikötő.  A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdésekbe öltöztetett ismeretterjesztés...tisza-tavi pub quiz.

6. napi vízitúra a Tisza-tavon: szürreálisan gyönyörűséges ágakon 

20200828_120047.jpgVízre szállást követően egy, a képen is látható ún. 'öblítőcsatornán' (csak a neve nem szép, maga a víz fantasztikus) a Tisza felé indulunk, de a vízitúra 9. percében már az oldalág oldalágában olyan "meseországban" evezünk, hogy az ínyencek is csettintenek. 
 
 
 
Pinduri és olyan vékony vízi ösvényen haladunk, hogy egymás mellett két kenu nem fér el. 

dsc_0488.jpgMintha ember soha nem járt volna itt.
Az elképesztően vadregényes ágban csak libasorban tudnak jönni a kenuk.
Egy idő után már szégyelljük, hogy ennyi szürke gémet és bakcsót riasztunk el. 
Miután visszacsatlakozunk a szélesebb csatornára, kb. 1 km után érünk ki a Tiszához. 
 
 
img_0068.jpgA torkolat közelében tarthatunk pisilési szünetet. 
 
Innen a Tiszán evezünk, csorgunk lefelé egy kicsit, hamarosan lubickolásra és nem mellékesen ebédre megállunk.
 
tisza-tavi-vizitura_20170730_.jpgEbéd után pedig egy másik vízi folyosóra fordulunk, onnan benézünk eldugott tavacskába, majd arról is letérünk, és a legszebb helyek érintésével jutunk el a túranap legdélibb pontjáig. 
 
Egyik ágból ki, másikba be kacskaringóval jövünk haza, és ha a csapat nyitott rá, egy kis dzsungelharcban is lehet részünk. De mielőtt az egyébként is opcionális kihívástól elrémülnél.....
 
1690489484183.jpgA dzsungelharcon csak annyi értendő, hogy egy, a nád által ma már jórészt benőtt, de régen jól járható vízi ösvényen is evezünk egy kb. 100 méteres szakasz erejéig. Ha pedig a (nevében szabad, amúgy már fizetős) strandnál még egybehangzóan azt mondjátok, hogy van kedv és erő, balra kanyarodunk a Füredi-Holt-Tiszára és végül észak-kelet felől futunk be az indulási kikötőbe. Ha nem, akkor "nyílegyenesen" irány a kikötő.  
A délelőtti indulás helyére érkez(t)ünk vissza. Még egy kenumosásra tisztelettel megkérünk. 

 


tisza-to-es-mangrove-dzsungel-vizitura--kenutura-tiszatavi.jpg

7. napi tisza-tavi vízitúra-csoda: a Tisza-tó titkos zegzugai. Kenutúra félelmetesen vadregényes útvonalon! Egy biztonságos, de őrületes kaland. 
Bartolomeu Dias és Vasco da Gama nyomában evezünk. Tehát? Először jön a Jóreménység foka, majd elérjük az indiai szubkontinenst. (Ez a minimum). 

img_0052.jpg
10:30-kor Tiszafüreden, az Albatrosz-kikötőben találkozunk. 
Ha többnapos kenutúrára és kocsival jöttök, és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon először hűtőszekrénybe teszitek és csak aztán jöttök ki a kikötőbe.
A kikötőn belül, már amikor gyalog jössz be, vagy kocsival hajtasz be, látsz majd egy hidacskát a víz felett.
Parkolj(atok), a parkolást követően el tudsz menni mosdóba. A wc, mintha egy benzinkútnál lennél fém pénzzel működik, legyen nálad fém 100 Ft-os a forgó herkentyűhöz.

1690489484322.jpgA mosdó projekt után pedig az imént említett híd mellett látod majd "MC Túravezető" feliratú, neon színű pólóban a túravezetőt vagy túravezetőket. 
Az ezen a napon először kenuzókat megtanítjuk kenuzni, sőt, kis túlzással világ- és olimpiai bajnok kenust faragunk minden vendégünkből, majd célszerűen ismételt mosdószünet, kenuba "költözés" (pakolás) és utolsó leltár (legalább víz legyen nálad, az elemózsia elfelejtése még túlélhető) után startolunk. 
img_20230811_160224.jpgAztán jön a varázslat, amire nincsenek szavak. 
Összességében, tehát a kezdéstől számítva és az egy-két-három kiszállást is bekalkulálva (hölgyek jobbra, urak balra diszkrét pisilési szünetek a természet lágy ölén) "nagyon kb." egy 4-4.5-5-órás vízitúrára készülj, tehát kb. ennyi, amíg az indulástól számítva visszaérünk az indulási kikötőbe. 
 
 
20230715_132908.jpgLaza tempóban, a szépségekre rácsodálkozva, meg-megállva lapátolgatunk. Senki sem fog elfáradni, senki nem fog lemaradni, akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. Közben olyan, de olyan, de olyan helyeken jársz, hogy yuppi-hip-hip-halleluja....
  

Tisza-tavi vízitúrák túradíjai

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára:

tisza-tavi-vizitura-tisza-to-kenuzas-3_20170529_.jpg1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját: +36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3. 

Visszaigazolást küldünk e-mailben. 

img_20220605_140100.jpg4.
Kizárólag a visszaigazolást követően kérjük a túradíj átutalását.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 


(Pl.
1056 Budapest, Alkotmány u. 173/b/4. 
2024. július 29. - augusztus 4. Tisza-tó kenutúra)