Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 15. Tisza-tó vízitúra: a belső tó belső tavai!

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-5572.jpgTisza-tavi vízitúra: a belső tó belső tava belső tavának belső tava, avagy tisza-tavi tó-matrjoska

Fenomenális vízitúra a Tisza-tavon.
Könnyű kenutúra lenyűgöző helyeken. Bátran hozd a csemetéket is, ez a tisza-tavi vízitúra is tökéletes háromgenerációs evezgetés (kenutúra). 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

img_0065.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Természetesen készséggel adunk tippeket, mindazonáltal kérjük, hogy a szállást intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnak. Ha valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Aztán egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó, hozz a vízre vizet és elemózsiát. 

Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos boltot, estére pedig éttermet, pizzériát találsz.

 
 
Tisza-tavi vízitúra: a belső tó belső tava belső tavának belső tava...
img_20230910_152806.jpg11 órakor a tiszafüredi Albatrosz-kikötőben találkozunk. Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, a kikötőben félelmetesen könnyű lesz megtalálni a túravezetőt, aki NEON színű, és MC Túravezető feliratú pólóban már messziről virít. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. Megtanítunk kenuzni. 20230715_161003.jpgA parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

tisza-to-vizitura_333.jpg

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. 
 
img_20210821_18.jpgA kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. 

Vízre szállás után brutál szép helyen evezgetünk EGY NEM LÉTEZŐ VILÁGBAN. 

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-5572.jpgÖrülni is fogtok a gyönyörűségnek, de lehet, hogy szabályosan meg is fogtok őrülni. Az első lábnyújtóztató, pisilős, zugevős vagy többeknek már az ebédelős pihenő után elindulunk felfedezni a Tisza-tavi belső tó belső tava belső tava belső tava belső tavát....Ugye figyeltél. Nem kevesebb, mint ötször írtuk le (látszólag) ugyanazt.....

tisza-to-vizitura_20200829-2.jpg

Végül el- és bejutunk az egyik olyan tisza-tavi rejtekhely csodatóba, ahol "idegen" hajóval még SOHA nem találkoztunk. Amikor a túravezető azt mondja, hogy indulunk haza, ZOKOGNI fogtok. És joggal......

 

Túradíjak

 

Jelentkezés a tisza-tavi vízitúrára :

tisza-to-vizitura_20200829-3.jpg1. 
Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!


(Pl. 1196 Bp. Nemesvad u. 3/A., 2024. augusztus 15. Tisza-tó kenutúra) 
(A nevet nem kell beírni, úgyis látszik)