Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 23. Tisza-tó kenutúra: Teknős-nézés és Meseország

Tisza-tavi vízitúra: mocsári teknősös holtág, Meseország, erdei kaland és kenuszlalom
img_20190809_112646.jpgTiszafüredről startolunk (Albatrosz-kikötő, 11 óra) és irány az Amazonas delta.

Ha ebben a vonatkozásban kivételesen és most nem veszel teljesen komolyan, nem fogunk megsértődni. Egyébként a rád váró látvány alapján szinte komolyan is vehető az aprócska földrajzi tévedés.

img_20230825_131745.jpg

Elképesztő helyen fogunk evezni. A kaland-sziget mellett indulunk a mai kenutúrára, majd a nevére rácáfolóan tüneményes öblítő csatornán folytatjuk az utat. Nemsokára a "csatorna csatornáján" megyünk. Hódrágást nézünk, vízi harmatkását szüretelünk, sulymot eszünk. És jön a holtág, ahol több mocsári teknős fog sütkérezni, mint .... (légy szíves találj ki egy jó hasonlatot). Aztán beevezünk oda, ahova senki. Ha kijutunk (volt már rá példa, de semmi sem garantált), eltűnünk. 

img_1976.jpg

Még a kém műholdak sem látnak majd. Meseország ösvényén evezgetünk. Limbóhintót is játszunk egy fa alatt, szinte befekszünk a kenu(k)ba. Fekete gólya fészek mellett / alatt megyünk el. Mintha Malajzia-reklámban vagy vietnami dzsungelben eveznénk. Utána szabályos golfpályán megyünk, legalábbis a vízidarától és a békalencsétől nem látjuk majd a vizet. 
 

szlalompalya-a-szunyogos-es-az-orvenyi-morotva-kozott-by-fzine.jpegA már nagyon megérdemelt ebédszünet után egy vadregényes oldalágon közelítünk a cél felé. Közben természetesen lesznek "technikai" szünetek, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve. Kicsit hitetlenkedve konstatáljuk, hogy már mekkora távolságot tettünk meg. No persze ebben nincs semmi különös, ha a kenukban ilyen legénység van. Végül még egy szuper show, ahol a madár se jár, pontosabban csak ők.... Summa summarom, elképesztően klassz helyeket bejárva érünk vissza Tiszafüredre. A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdésbe öltöztetett ismeretterjesztés.... Érkezéskor még megkérünk mindenkit, hogy legyen szíves szivacsolja ki a kenuját.

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 

20140704_tisza-to-vizitura-zsombor-a-hos.jpg

Egyszerű.
1. Kérünk szépen egy telefont, egyeztessük az igényeket: +36209342760
2. A www.tisza-to-vizitura.hu oldalon található tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3. Visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő 48 órában kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. 

tisza-tavi-evezes-tisza-to-kenutura_20170718_155030.jpgAz utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a Tisza-tavat, és a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni.
Pl. 1134 Bp., Eger-patak út 33. 2024. augusztus 23. Tisza-tó vízitúra