Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 11. Tisza-tavi evezgetések, kényelmes családi vízitúra

img_7534.jpgTisza-tavi kenutúra egészen apró mini-manókkal is kényelmes vízitúra a Tisza-tavon. Gyönyörű útvonal! Kényelmes csillagtúra. Tökéletes vakáció a Nagyszülőktől az unokákig a család minden tagjának! Neked/Nektek csak két "dolgod/dolgotok" van. 1. Foglalj(atok) szállást a Tisza-tónál. 2. Élvezd ki életed talán legklasszabb vakációját! Biztonság, készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás. Tökéletes vakáció egészen kis gyermekkel és az érett korosztálynak is. 

 

Szállás és étkezés a tisza-tavi kenutúrán

img_20230611_124554.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Tiszafüreden tudsz sátrazni a Tóparti kempingben és remek faházak vannak a Termál kempingben, Poroszlón is kellemes kempingek várnak, ill. Tiszafüreden és Poroszlón is "millió" apartman és vendégház kínálatából tudsz szemezgetni. A szállást kérjük intézd magad. Vagyis a saját magatok által foglalt szállásról délelőttönként csak gyere ki az indulási kikötőbe. Az étkezés a tisza-tavi kenuzás idején - beleértve a vízen töltött időt is - önellátó, hozz vizet és a kenuba elemózsiát. Vásárolni Tiszafüreden és Poroszlón könnyű, Tiszafüreden Lidl-t, Tesco-t, Spart, Penny-t is találsz, meg számtalan éttermet, giroszost, pizzériát. 

 

Opcionális 0. napi érkezés a tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa távolról, mondjuk Dunaszerdahelyről, Székelyföldről, Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a kenutúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. Megközelítés Bp. felől: az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred. 

 

 

Vízitúra a Tisza-tavon: különleges gyönyörűségek csokra

tisza-to-kenutura-vizitura_20170529_resized.jpg10:59-kor találkozunk. 
A találkozási hely Tiszafüreden az Albatrosz-kikötő lesz. Természetesen ez a nap is úgy kezdődik, hogy azoknak, akik most kezdik a vízitúrázást betanítást tartunk.

Úgy megtanítunk kenuzni, hogy csak na. 

 

 

szartos-tisza-to-vizitura-3.jpgA félelmetesen klassz útvonalon lehet egy rövidebb szakasz, ahol (kicsit) küzdünk a növényzettel is, de megéri, mert egy titkosnál is titkosabb útvonalon káprázatosan nyugis, őrülten szép helyre érkezünk.

Csodák minden mennyiségben....

img_20180819_121159.jpgMiután kigyönyörködtük magunkat és mindent megtudtál a mocsári teknősről, a vízidaráról és a fekete gólyáról, evezünk tovább. 

Az ebédet a nyugalomba belefeledkezve költjük el... Itt "itt" vagyunk. Ideálisan "csak itt" vagy, az iroda, a számlák, a munkahelyi igazságtalanságok, ilyen-olyan gondok, ha csak rövid időre is, de feledésbe merülnek.

 

tisza-to-vizitura-12.jpgHa láttad a filmet, ez - csak másként - igazi "Oblivion". 

Az intenzív relaxáció után ismét a vízen vagyunk. 15:30 óra körül érkezünk vissza a kocsikhoz. Tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki.


Tisza-tavi vízitúra díjai

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára:

1. 
20200914_g-tisza-to-o-h-2.jpgKérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
img_20190817_113618-2.jpgKérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A banki közlemény rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl. 1026 Budapest, Sólyom köz 5.,
július 11. Tisza-tó kenutúra)