Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. április 25-26. Tisza-tavi vízitúra, családi kenutúra választhatóan 1-2-napos evezés

img_0772.jpgTisza-tavi vízitúra, a la Best of Best of Tisza-tó. Van egy reméljük beigazolódó reményünk. Ha majd Szilveszter este visszagondolsz, hogy melyik volt az év legjobb kalandja, ez lesz az. Ha visszagondolsz, hogy melyik volt a legizgibb, ez.
A pár percig kezdőknek szakmailag felkészült evezéstanítás. 
Fantasztikus élmény és maximális biztonság, gyermekes családoknak, kultúremberekből álló baráti társaságoknak. 

 

Szállás és étkezés a tisza-tavi vízitúrán

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Abádszalókon, Poroszlón és Tiszafüreden gazdag a szállás választék. A Tisza-tó környékén foglalt szállásról, egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó. Ez Abádszalókon, Tiszafüreden és Poroszlón is könnyű, számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz. 

 

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

Ha mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a kenutúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred.

 

1. napi vízitúra a Tisza-tavon: csúcskaland, jú-jú-júúúúj!

img_2012.jpg10 órakor Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben találkozunk. Az Albatrosz-kikötőben tudsz parkolni és parkolás után, sőt, már a kikötőbe történő behajtáskor látsz majd egy hidat (igen, egy keskenyebb, folyócskának tűnő víz felett híd ível át), a hídtól jobbra pedig kis házikókat. Ott találod meg a Holdról is látható, neon színű, hosszú ujjú polóban a túravezetőt. Ismertető, hogy a póló felirata MC Túravezető, a túravezető felirat alatt pedig látsz még sok-sok honlapot. Miután megtaláltad a túravezetőt, ő mindenben segít. Természetesen el tudsz menni mosdóba (a wc, mintha benzinkútnál lennél, fém 100 Ft-ossal működik).
 
 
lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgMegtanítunk kenuzni. A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. 
Aztán irány egy másik univerzum.
 
 
A vízre szállást követően különleges szépségű, Dél-Ázsiában játszódó akciófilmeket idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti folyondár-növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk. 
 
tisza-to-vizitura_20230611_12.jpgEgy szűk kilométer erejéig is, de lesz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon. Ebédszünetünk után a Tisza-tó belső tavának szépséges belső tórendszerét fedezzük fel.
 
 
Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik agyament helyére, Harry Potter után szabadon a tiltott rengetegbe.
Durva.

tisza-to-vizitura-tiszatavi-kenutura-20170723_.jpgHa időben nagyon jól állunk és szigorúan "opcionálisan", azaz ha mindenki megszavazza, mielőtt egy leírhatatlanul vadregényes útvonalon hazafelé indulnánk, még kinézünk egy "tóban tóra", és elevezünk egy olyan pontig, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
 
 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. 
 
 
p1260546.jpgNemsokára az Avatar film Pandora bolygóját idéző helyeken járunk.
 
Ha a gyökerek formájától elvonatkoztatunk, szinte autentikus mangrove-dzsungelben szlalomozunk. Lesz még egy kiszállás, lábnyújtóztatás, ha jó az idő és a víz, úszkálás plusz mosdószünet. 
 
 

 

img_20230825_138.jpg
fürdőzgetés és pihi után lóra fel. Nagyjából 15:29-kor megérkezünk Tiszafüredre az indulási kikötőbe.
 
 
 
Ha csak egynapos vízitúrára jöttél, ill. jöttetek, akkor biztonságos, jó utat, ha az evezés után indulsz haza. 

 

tisza-tavi-vizitura-2847.jpg

 

 

 

 

 

 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon EL-MOND-HA-TAT-LAN útvonalon!

portrait-of-vasco-da-gama.jpgHa még nem fedeztél fel egy exobolygót, de még egy árva kicsiny csendes-óceáni szigetcsoportot sem... Ha mindig arról álmodoztál gyerekkorodban, hogy te fedezel fel valami jó kis helyet, akkor itt a HELYED. Bartolomeu Dias és Vasco da Gama nyomában evezünk. Tehát? Először jön a Jóreménység foka, majd elérjük az indiai szubkontinenst. (Ez a minimum).

169.jpg10 órakor Tiszafüreden, az Albatrosz-kikötőben találkozunk. A kikötőn belül egy híd (igen, tényleg látsz majd egy hidacskát a víz feleltt) mellett látod majd csodálatosan intelligens neon színű pólójában a túravezetőt. Az ezen a napon először kenuzókat megtanítjuk kenuzni, egészen pontosan világ- és olimpiai bajnok kenust faragunk minden vendégünkből, majd mosdószünet (a vízre szállás előtt akkor is menj el wc-re, ha nem kell pisilni, a wc, mintha benzinkútnál lennél fém 100 Ft-ossal működik), kenuba "költözés" (pakolás) után startolunk. 

 
img_20220709_123408.jpgAztán jön a varázslat, amire nincsenek szavak. Ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek.
 
 

 

1690489484322.jpgÖsszességében a kezdéstől számítva (nagyon durván és nagyon kb.) egy 4-4.5-órás vízitúrára készülj, tehát kb. ennyi, amíg az indulástól számítva visszaérünk az indulási kikötőbe. Laza tempóban, a szépségekre rácsodálkozva, meg-megállva lapátolgatunk. Senki sem fog elfáradni, senki nem fog lemaradni, akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. Közben olyan, de olyan, de olyan helyeken jársz, hogy yuppi-hip-hip-halleluja....

A kikötőben úgy sóhajtasz, mint amikor ballagtál a középiskolában, vagy amikor kijöttél az utolsó egyetemi vizsgádról. Ne! Ne.... Még maradni akarok. Még nem szeretném, hogy vége legyen. Miért volt ilyen rövid? 

 

Testre szabott tisza-tavi vízitúra 
Egyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Tudunk segíteni, kis túlzással: bármiben. 
 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A vízitúrára történő jelentkezés egyszerű.

1.

Csörrents meg, hogy a kívánt időpontban van-e hely a kenutúrán: +36209342760
2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a vízitúrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3.

24 órán belül visszaigazolást küldünk, és a visszaigazolást követő banki napon kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A közlemény rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), az evezés időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely.  

Nézzünk egy példát a banki közlemény rovat helyes kitöltésére!
1025 Budapest, Cinege út 15.,
2024. április 25-26.
Tisza-tó kenutúra