Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. április 23-24. Tisza-tó vízitúra, tisza-tavi kenutúra, választhatóan 1 vagy 2 napban

img_0061.jpgVálaszthatóan 1 vagy 2-napos vízitúra a Tisza-tavon.

Tisza-tavi szuper-kaland, best of best of Tisza-tó. Van egy, reméljük beigazolódó reményünk. Ha majd Szilveszter este visszagondolsz, hogy melyik volt az év legszuperebb élménye, ez lesz az. Ha visszagondolsz, hogy melyik volt a legizgibb, ez. Melyik volt a legszebb? Ez. Melyik volt legemlékezetesebb? Ez. Megkockáztatjuk: lehet, hogy a legtöbb horvát, izlandi, norvég, új-zélandi stb. túrát is MESSZE megveri..... Tisza-tavi vízitúra: a szépség, nyugalom és harmónia lélekmelengető vízitúrája, hozzá egy őrülten IZGALMAS felfedezősdi. 

A pár percig kezdőknek szakmailag felkészült evezéstanítás. Fantasztikus élmény és maximális biztonság, gyermekes családoknak, kultúremberekből álló baráti társaságoknak. 

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-5572.jpg

Családi vízitúra a Tisza-tavon.
Könnyű kenutúra egészen lenyűgöző helyeken. 

Bátran hozd a csemetéket, az útvonal miatt a tisza-tavi vízitúra tökéletes háromgenerációs evezgetés (kenutúra). 

 

 

 

Szállás és étkezés a tisza-tavi vízitúrán

img_20230727_163016.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok három kemping között választhatnak a kikötőtől 5 perc séta távolságban, és előzetesen nem is kell helyet foglalnotok. Ha valaki apartmant keres, Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon számtalan szállást talál. A magatok foglalta szállásról, egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó. Ez Tiszafüreden és Poroszlón is könnyű, a közelben számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz. 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

Ha mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a túra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred.
 

 

 

1. napi vízitúra a Tisza-tavon: egy kenutúra különlegesség 239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpg

Eszményi, családi, baráti evezgetés családoknak, kultúrlényeknek a Tisza-tavon. Lélektisztító, stressztelenítő, rácsodálkozó jelenlét.... Gyere és dobd el az agyad. Bocsánat, nem túl költői, de ez fog történni. Mert a kenutúra őrült jó és biztonságos kaland is. Columbus, Vasco da Gama, Cook, Magellan, Bering, Tasman és a többiek példáját követjük. Csatlakozunk a nagy felfedezők táborához...

Felfedezzük a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletét, nem létező vízi ösvényeken lapátolgatunk.
Tiszafüredről, az Albatrosz-kikötőből startolunk10:30-kor találkozunk, és - ha ez az első napotok - azzal kezdünk, hogy megtanítunk kenuzni. 


evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgHamarosan minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval és minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy a túravezető jól kenuzik (mondjuk...), jól tanít meg téged. 

 

A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. 

 

A start előtt javasolt még egyszer elmenni wc-re, majd elindulunk oda, ahol a madár se jár HELYETT csak a madár jár.


Egymás után img_20220709_123408.jpgjönnek a tüneményes helyek és egy idő után azt látod majd, hogy - Dél-Amerikáról kontinenst váltva - Malajzia-reklámban vagy vietnami dzsungelben evezünk. Ami "1000%': észbontó a táj. Az evezgetés közben persze lesz "technikai" szünet, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve. 

 

 

Aztán a csodára is rá lehet tenni egy (kenu)lapáttal, már nem is vízitúra a kenuzás, hanem vegytiszta szuper show... Nem miattunk. Mi "csak" szuper helyre viszünk. Ja. Ha ügyesek vagyunk (tempóice) még egy kilátóra is felugrunk. Egyébként mindig ügyesek vagyunk..

 

169.jpgA nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdésbe öltöztetett ismeretterjesztés.... 

 

Kényelmesen, 2-3-4 pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk. Az evezés végén az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. 

Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" 

(Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése. 
 
20210620_131133_resized_1.jpgA délelőtti indulás helyére érkez(t)ünk vissza, kényelmesen evezgettünk, úgy, hogy senki ne fáradjon el, még akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban, de olyan, de olyan, de olyan helyen, hogy megnyalod mind a 10 ..... (bármit). 

 

 

 

 

2. napi tisza-tavi csoda-vízitúra: "mangrove-dzsungel", és a genezis

img_2012.jpg9:45-kor Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben találkozunk. Az Albatrosz-kikötőben tudsz parkolni és parkolás után, sőt, már a kikötőbe történő behajtáskor látsz majd egy hidat (igen, egy keskenyebb, folyócskának tűnő víz felett híd ível át), a hídtól jobbra pedig kis házikókat. Ott találod meg a Holdról is láthatóan neon színű, hosszú ujjú polóban a túravezetőt. Ismertető, hogy a póló felirata MC Túravezető, alatta pedig látsz sok-sok honlapot. Miután megtaláltad a túravezetőt, ő mindenben segít, és természetesen el tudsz menni mosdóba (a wc, mintha benzinkútnál lennél, fém 100 Ft-ossal működik) megtanítunk kenuzni és irány egy másik univerzum. A vízre szállást követően különleges szépségű, Dél-Ázsiában játszódó akciófilmeket idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti folyondár-növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk. 
 
tisza-to-vizitura_20230611_12.jpgEgy szűk kilométer erejéig is, de lesz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon. Ebédszünetünk után a Tisza-tó belső tavának szépséges belső tórendszerét fedezzük fel.
 
 
Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik agyament helyére, Harry Potter után szabadon a tiltott rengetegbe.
Durva.

tisza-to-vizitura-tiszatavi-kenutura-20170723_.jpgHa időben nagyon jól állunk és szigorúan "opcionálisan", azaz ha mindenki megszavazza, mielőtt egy leírhatatlanul vadregényes útvonalon hazafelé indulnánk, még kinézünk egy "tóban tóra", és elevezünk egy olyan pontig, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
 
 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. 
 
 
p1260546.jpgNemsokára az Avatar film Pandora bolygóját idéző helyeken járunk.
 
Ha a gyökerek formájától elvonatkoztatunk, szinte autentikus mangrove-dzsungelben szlalomozunk. Lesz még egy kiszállás, lábnyújtóztatás, ha jó az idő és a víz, úszkálás plusz mosdószünet. 
 
 

 

img_20230825_138.jpg
A fürdőzgetés és pihi után lóra fel. Nagyjából 41 perc 9 másodperc múlva (14:30-kor) megérkezünk Tiszafüredre az indulási kikötőbe.
 
 
 
Innen a kenumosás után 3-5 perc sétával érsz a strandra vagy biztonságos, jó utat, ha indulsz haza. 

 

 

Tisza-tavi vízitúra díjai

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára:

1. 
img_0829.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

 

 

 

3.
Kérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.

tisza-to-mangrove-12.jpgA számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól. 

 
(Pl. 
2030 Érd, Paulus u. 43., 
2024. április 23-24. Tisza-tavi kenuzás)