Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. április 13-14. Tisza-tavi vízitúra, választhatóan 1-, vagy 2-napos tisza-tavi evezés

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgTisza-tavi, választhatóan 1-2-napos vízitúra elmondhatatlan útvonalakon!!!!!!! 

 

Gyönyörűséges vízitúra-virágszálak. Übergyönyörű kenus útvonalak. Eldobott a**ak. Elrabolt lelkek. Megilletődött és megihletett vízitúrázók. Evezés földöntúli tájakon.

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

kuszvago-cser-kilato-23.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon és apartmanokon át a wellness hotelig bármi lehet. A vízitúra idejére a szállást kérjük intézd magad. A sátrasok és faházat igénylők Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. A magatok foglalta szállásról egyszerűen csak gyere/gyertek ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó. Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

1. napi tisza-tavi túra:

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgA Tisza-tó egyik legjobb helye. Az egyik top hely, ahol eldobod az ****dat. Megmutatjuk neked a Tisza-tó egyik legizgibb rejtekhelyét. Családi, baráti evezgetés a Tisza-tavon, tisza-tavi vízitúra: Columbus, Vasco de Gama, Cook, Magellán, Bering, Tasman és a többiek példáját követjük. Csatlakozunk a nagy felfedezők táborához...Rácsodálkozunk a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletére, nem létező vízi ösvényeken lapátolgatunk.
10:59-kor Poroszlón, a Fűzfa-kikötőben találkozunk. 

Parkolj a töltés község felőli oldalán (a parkolóban) és a vízre hozandó cuccal gyertek át a töltés (értelemszerűen) víz felöli oldalán található kikötőbe.
A neon színű, MC Túravezető feliratú pólóban ezer kilométerről is feltűnő túravezetőt nem tudod majd eltéveszteni.
Előre is nagyon szépen köszönjük a pontos, vagyis a mások idejét tiszteletben tartó érkezést. 

tisza-to-vizitura_20230729-b.jpgMielőtt indulunk, megtanítunk kenuzni. 

Hamarosan minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval, minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó.

 

Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy a túravezető jól tud kenuzni, jól tanít meg téged. Nem leszel csalódott, frusztrált, és a vízitúrázásból kiábrándult jámbor lélek, akinek nem arra megy a galád lélekvesztő, mint amerre akarod. Sikerélmény lesz a lapátolás. És akkor jön az útvonal.... Észbontó a táj. Az evezgetés közben persze lesznek "technikai" szünetek, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve. Aztán a csodára is rá lehet tenni egy (kenu)lapáttal, már nem is vízitúra a kenuzás, hanem vegytiszta szuper show, ahol a madár se jár, pontosabban csak ők.... img_20220709_123519.jpg

A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdésbe öltöztetett ismeretterjesztés.... Kényelmesen és legalább két, pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk. Az evezés végén az indulási kikötőbe érkezünk vissza . Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" (Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése. 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: vízitúra ínyenceknek is különleges gyönyörűségek

tisza-to-kilato23-by-csod-mo.jpg10 órakor Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben találkozunk. 

A kikötőben parkolj és ahol egy hidat már a behajtáskor láttál, ott a híd közelében, a neon színű, MC Túravezető feliratú pólót viselő túravezetőt nem tudod majd eltéveszteni. Természetesen ez a nap is úgy kezdődik, hogy azoknak, akik most kezdik a vízitúrázást betanítást tartunk. Úgy megtanítunk kenuzni, hogy csak na. 

p10901-133516.jpg

A félelmetesen klassz útvonalon megérkezünk egy, tisza-tavi mércével is különleges helyre. Az ebédet a nyugalomba belefeledkezve költjük el... Aztán vár ránk egy nagyon nem semmi panoráma, 6 méter magasból... Vissza-, pontosabban lesétálunk a kenukhoz, még egy kis evezés, lehet, hogy rövidítünk, és akkor egy átemelés, egy kis tiszatúra, aztán átevezzük a Tiszát, és a kenutúra végén a parkoló kocsikhoz, az indulási kikötőbe érkezünk. 

Tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki.

 

Túradíjak

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára:

1. 
img_0065.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját. +36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!

img_20220709_123408.jpgPl. 2495 Tormásalja, Guldmeriant u. 12.,
2024. április 13-14. 
Tisza-tavi kenuzás