Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 24. Tisza-tó vízitúra, családi kenuzás: a labirintus

Tisza-tavi vízitúra: a tisza-tavi labirintus titkai
www.tisza-to-vizitura.eoldal.hu-tisza-to-mangrove.jpg

Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben 10:30-kor találkozunk. Üdvözlés, túravezetői bemutatkozás után természetesen el lehet menni mosdóba. (Fém 100 Ft-ossal működik a wc, mint a benzinkutaknál). Ha "csak" erre a napra érkeztél, és még nem volt szerencséd vízitúrázni, akkor úgy megtanítunk kenuzni, hogy ihaj.

tisza-tavi-vizitura_20170718_616.jpg

Bocsánat ha szerénytelennek tűnünk, de tényleg jól tanítunk, másik sapkánkban az oktatás a (másik) hivatásunk. Miután mindenki megtanulta a hajók irányítását, bepakolunk a kenukba, n+1-ik leltár, hogy mindenkinél legyen víz (vagy bármilyen alkoholmentes innivaló és a nap során fogyasztható elemózsia), még érdemes elmenni (ismét) mosdóba és jöhet a SHOW TIME!

Indulunk. Gyönyörűségesnél is fenségesebb útvesztő vár rád, igazi útvonal-gyöngyszem teszi különlegessé a tisza-tavi vízitúra ezen napját is. 

img_20190726_122609.jpg

Vízre szállás után két kilométerrel jön az első kiszállás, lábnyújtóztatásos és pisilési szünet, ugyanitt belefér egy kis fürdőzés. Persze van, aki kiszállás nélkül oldja meg a lábnyújtóztatást.....Visszacihelődünk a hajókba és irány a Déli-sark. Nem oda megyünk, csak dél az irány. Négy kilométert fogunk csorogni, közben szárcsák, vadkacsák (ok, tőkés récék), bakcsók, sirályok, szürke gémek, kormoránok, fattyúszerkők, üstökös gémek gondoskodnak a szórakoztatásunkról. Játékos versenyekbe öltöztetjük a tisza-tavi élővilág bemutatását. A quiz-kérdésekre adott helyes / gyorsabb / jobban tippelő válaszokkal értékes piros pontok gyűjthetőek. 

img_0065.jpg

A piros pontok pedig a kenutúra végén pedig ajándékra válthatóak, de a legfontosabb kincs, hogy mindenki, ha vannak gyerekek, a csemeték is rengeteg érdekes és gyakorlati ismeret birtokába jutnak. A Tisza-tónál jobb élő biológia órát keresve is nehéz találni. 

Tiszaörvénynél tartunk újabb pihenős kiszállást, és indul a zegzugos labirintus felfedezése. Az útvesztő hihetetlen, végtelenül nyugis, abszolút biztonságos és csodaszép, itt már senki nincs a közelünkben. Kényelmesen, több pihenővel megyünk úgy, hogy senki ne fáradjon el, még akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. 

img_7534.jpgSok-sok kanyar és millió, beléd égő látvány után érkezünk az indulási kikötőbe, Tiszafüredre. Itt még kérjük, hogy érkezéskor a kenudat/ kenutokat mossátok ki. A táj végig lélegzetelállító. 

 

Az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos túrán lévőknek a holnapi viszontlátásra!

 

20130823_132107.jpg

 


 

 

 

Tisza-tavi vízitúra díjai

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 

20140704_tisza-to-vizitura-zsombor-a-hos.jpg

Egyszerű.
1. Kérünk szépen egy hívást, egyeztessünk, az adott időpontban van-e hely: +36209342760

2. A www.tisza-to-vizitura.hu oldalon található tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 


vizitura-3.jpg3. Visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő 48 órában kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A banki közlemény rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a Tisza-tavat, és a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni.


(Pl. 2072 Zsámbék, Budakeszi u. 47. 

2024. július 24. Tisza-tó vízitúra)