Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2-napos hétvégi Tisza-tó vízitúrák (szombat-vasárnap)

tisza-to-labirintus-2424.jpgKöszöntünk 2-napos, hétvégi, hiperbiztonságos,  gyönyörűséges, extrém olcsó tisza-tavi vízitúránkon! 

Még nem eveztél, pontosabban nem kenuztál vagy ha már ültél kenuban nem kormányoztál?

 

 

Jól tanítunk, percek alatt megtanítunk kenut kormányozni vagy kajakozni.  

 

 
 

Szombat-vasárnapi Tisza-tavi vízitúrákra egy példát mutatunk be a lentiekben, de a példa, csak illusztráció, az adott hétvége konkrét programját az egyes "időpontos menüpontoknál" lehet megismerni.

 

A hétvége során Tiszafüredről és/vagy Poroszlóról indulva ún. csillagtúrákat teszünk, azaz szombaton is, és vasárnap is máshova evezünk, de az aznapi vízitúra végén mindig az indulási kikötőbe térünk vissza.
img_1440.jpgA kenutúrán mindenki maga gondoskodik az ellátásáról, az ún. charter vízitúrák útvonalába étterem látogatást is tehetünk, a turnusokra mindenki szendvicset hoz magával. Tiszafüreden étterem, bolt van rengeteg. Ezt a vízitúrát mindenkinek javasoljuk. A kisgyermekes kezdőknek, a minden felfedezni szerető vízitúra-szerelmeseknek és az abszolút ínyenceknek, az eldugott és Google Earth-sem látható titkos ösvények felfedezőinek is. Te is / Ön is élvezi majd. 

 


Szállás a tisza-tavi kenutúra idején
A szállást foglalhatod magad (a lehetőségek száma kis túlzással végtelen, és a booking.com segítségével percek alatt tudsz/tudtok a saját igényeiteknek megfelelő szállást keresni) és - ha nem az utolsó pillanatban vagyunk - ránk is bízhatjátok a szállásfoglalást.


20140615-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-apartman-iren-1.jpgTermészetesen a szállást saját magad is foglalhatjátok, egyáltalán nem vagyunk szomorúak, ha "csak" vízitúrát vezetünk és nem szállásfoglalással foglalkozunk :).

 

 

 

Ha magatok foglaljátok a szállást, a feladat egyszerűen csak délelőtt (pontosan) kijönni a kikötőbe (lásd lejjebb).

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára

Megközelítés Bp. felől: Ha kocsival jöttök, az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek és Poroszló után következik Tiszafüred. Vonattal pedig - legalábbis Bp. felől - nagyon egyszerűen és 2 órás utazással lehet jönni. 

 

 

 

 

A tisza-tavi vízitúra első napján 10:30 és 11 óra között találkozunk

20150605_144555.jpg

vízitúra első napján Tiszafüreden, 10:30 és 11 óra között, az indulási kikötőben találkozunk. Könnyű lesz ide találnod. Kattints ide. Ha nem a nulladik napon, hanem az első túranap reggelén jöttök Bp. felől vonattal, akkor a Bp-ről 7:30-kor induló intercity-ről Füzesabonyban kell átszállni és 9.35-kor leszel / vagytok Tiszafüreden. A vasútállomástól az út nagyjából 15 perc séta, kellemes úton a guruló bőrönd is jól használható.  Aki pedig kocsival érkezik, és ma már ez a jellemző, az egész napra - díjmentesen - a kikötő kerítésén belül hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert a szálláson hűtőszekrénybe teszitek. 

 

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgHa időben megcsúsztok, akkor inkább gyere/gyertek közvetlenül a kikötőbe, mint, hogy elkéssetek. Egy-két családnyi élelmiszert a kikötőben is be tudtok tenni hűtőszekrénybe.  

 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 
A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd - ha ti is az ezt kérő 95+ százalékba tartoztok - a "beöltözött" csapatokról elkészítjük az "kenutúra-előtt" fotókat. 

vizitura-tisza-to-tiszatavi-kenu_20170828.jpg

Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból álomnak számító, sodrás nélküli, kb. 60 centis vízmélysége felett folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrázók kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. 

 

tisza-to-vizitura-tanulas.jpgA nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, 11 óra előtt kihajózunk.

 
 

 
 
 
 

Szombati vízitúra a Tisza-tavon: ember előtti tájakon, vadszőlő falak között, gyönyörűséges ágakon lapátolgatunk

20140704_tisza-to-igyekszunk-tiszavalk-fele.jpg
Vízre szállást követően egy, a képen is látható ún. 'öblítőcsatornán' (csak a neve nem szép, maga a víz fantasztikus) a Tisza felé indulunk, de a vízitúra 9. percében már az oldalág oldalágában olyan "meseországban" evezünk, hogy az ínyencek is csettintenek. Pinduri és olyan vékony vízi ösvényen haladunk, hogy egymás mellett két kenu nem fér el. 
 
 
 
 


tisza-to-kenutura-vizitura_20170529_resized.jpgMintha ember soha nem járt volna itt.
Az elképesztően vadregényes ágban csak libasorban tudnak jönni a kenuk.
 
 
 
 
 
 
Egy idő után már szégyelljük, hogy ennyi szürke gémet és bakcsót riasztunk el. 
 
Miután visszacsatlakozunk a szélesebb csatornára, kb. 1 km után érünk ki a Tiszához.
A torkolat közelében tarthatunk pisilési szünetet. 
 
 
 
 
 
 
tisza-to-vizitura-szieszta-20170529.jpg
Innen a Tiszán evezünk, csorgunk lefelé néhány percig és hamarosan lubickolásra, továbbá nem mellékesen ebédre megállunk.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ebéd után pedig egy másik vízi folyosóra fordulunk, onnan benézünk eldugott tavacskába, majd a legszebb helyek érintésével jutunk el a túranap legdélibb pontjáig. 
 
 
Innen egyik ágból ki, másikba be kacskaringóval jövünk "haza", és ha a csapat nyitott rá, egy kis dzsungelharcban is lehet részünk. De mielőtt az egyébként is opcionális kihívástól elrémülnél.....
 
 
tisza-tavi-vizitura_20170730_.jpgA dzsungelharcon csak annyi értendő, hogy egy, a nád által ma már jórészt benőtt, de régen jól járható vízi ösvényen is evezünk egy kb. 100 méteres szakasz erejéig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15:30 óra körül (nem ígérjük nanosecundum pontossággal) látjuk meg a szabad strandot, ha még egybehangzóan azt mondjátok, hogy van kedv és erő, balra kanyarodunk a Füredi-Holt-Tiszára és végül észak-kelet felől futunk be az indulási kikötőbe.
 
 
Ha nem, akkor "nyílegyenesen" irány a kikötő.  
 

2016-08-14-tisza-tura-vizitura-77.199.jpg16 óra előtt pár perccel, a délelőtti indulás helyére érkez(t)ünk vissza.
 
 
 
 
 
 
 
Még egy kenumosásra tisztelettel megkérünk. 

 

 

 

Vasárnapi tisza-tavi csoda-vízitúra:
a Nagy-Morotva rejtett kincsei, "mangrove-dzsungel", és evezés "Pandorán"

20150605_132434.jpgA vízre szállást követően különleges szépségű, Rambo-filmeket idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk.
 

 
 
 
 
 
 
Egy szűk kilométer erejéig is, de lesz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon.
 
Ebédszünetünk után a Tisza-tó belső tavát jelentő Nagy-Morotva egyik szépséges belső tórendszerét fedezzük fel.
 
Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik fattyúszerkő telepe mellé. Evidens módon megtartjuk az illő távolságot a madárkák és közöttünk.  


20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-113.jpgHa időben nagyon jól állunk és szigorúan "opcionálisan", mielőtt egy leírhatatlanul vadregényes útvonalon hazafelé indulnánk, még kinézünk egy "tóban tóra" és elevezünk egy olyan pontig, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
 
 
 
 
 
 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. 
Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. Nemsokára az Avatar film Pandora bolygóját idéző helyeken járunk.
 
tisza-to-vizitura-tiszatavi-kenutura-20170723_.jpgHa a gyökerek formájától elvonatkoztatunk, szinte autentikus mangrove-dzsungelben szlalomozunk.  

 

 

 

 

 

 

15:00 előtt lesz a mai utolsó kiszállás, lábnyújtóztatás, ha jó az idő és a víz, úszkálás plusz mosdószünet.
Amikor egy átlagos vasárnap meglátod majd a kiszállás helyét, Alan Walker egyik számát kezded énekelni.

- "I know, I'm not alone...." 
 

Ha a kép alapján sejted, miért nem leszel egyedül, vigasztaljon, hogy az itt lévő kenutömegnek nincs olyan, szardíniaként összepasszírozott és a fekete lyuknál sűrűbb masszája, ahova a Harry Potterből megtanult tágító bűbájjal még 10 kenut ne tudnánk bepréselni. 

tisza-to-vizitura-nem-csendes-csendelet-20170729_132.jpg

 

A fürdőzgetés után lóra fel. Nagyjából 31 perc 9 mp múlva megérkezünk Tiszafüredre az indulási kikötőbe, ahonnan a kenumosás után 2 perc sétával érsz a szabad strandra vagy biztonságos, jó utat, ha indulsz haza.

 

 

 

Köszönjük a bizalmat, a közös élményeket, thank for flying (paddling) MC Tisza-tó Vízitúra, köszönjük, hogy velünk eveztetek.   

 

 

Tisza-tavi vízitúrák túradíjai

 


Testre szabott tisza-tavi vízitúra
Egyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára:
A jelentkezés egyszerű.

1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely (+36 209 342 760)
2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3.
Visszaigazolást küldünk.

4.

img_0049.jpgA visszaigazolás utáni két banki napon belül kérjük a túradíj átutalását. (Visszaigazolás nélkül kérjük, hogy senki ne utaljon, a téves utalásokat az adminisztratív díj levonásával utaljuk vissza). 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, ne írd be! A név úgyis látszik, eleve ezzel kezdődik a banki információ és ha beírod a nevet, nem marad hely a lényegnek a közlemény rovatban vagy a számlázási címet nem látjuk vagy nem tudjuk, hogy Hernád vagy Öreg-Túr vagy Tisza vagy Tisza-tó vagy Szamos vagy Körös (stb.), szóval, hogy melyik túránkra érkezel.  
(Pl. 1121 Bp., Zugligeti út 63.,  
szeptember 25-26.,
Vízitúra Tisza-tó)