Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiszaderzs vízitúra, vízitúra Tiszaderzs, kenutúrák Tiszaderzsről is

img_20230810_160530.jpgVálaszthatóan 1-2-3-napos tisza-tavi vízitúrák tiszaderzsi indulással is. Tiszaderzsi kenutúra, vízitúra Tiszaderzs! 
Kérjétek a tiszaderzsi evezést bármikorra. 
p90817-130614.jpg
Végtelen örökkévalóság vízitúra Tiszaderzsről. 

Ahogy Nektek / Önöknek jó. A pár percig kezdőknek szakmailag felkészült, türelmes evezéstanításCsillagtúrákat indítunk Tiszaderzsről is, a csillagtúra azt jelenti, hogy délután az indulási kikötőbe térünk vissza. Egy példa egy Tiszaderzsről induló egynapos vízitúrára, de kérhettek kétnapos, háromnapos vagy nagynapos Tiszaderzsről induló túrát is! Van hova menni, evezni.  

 

Szállás és étkezés a vízitúra idején

tisza-to-es-mangrove-dzsungel-vizitura--kenutura-tiszatavi.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szálláshoz szívesen adunk tippeket, de kérjük, hogy a tisza-tavi szállást intézd, ill. intézzétek magad/magatok és délelőtt csak ki kell jönni a vízre szállás(ok) helyére, helyszíneire. Ha valaki apartmant keres, Tiszafüreden, Poroszlón, Tiszaderzsen, Tiszaörvényen, Tiszaszőlősön, Abádszalókon számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó.

 

tisza-tavi-vizitura-tisza-to-kenuzas-3_20170529_.jpg

Opcionális 0. nap, a Tisza-tó megközelítése
Aki távolról jön, annak jó a nulladik napi, tehát az első tisza-tavi túrás nap előtti, mondjuk délutáni vagy esti érkezés, amikor megejthető a szállásra történő beköltözés vagy sátorverés. 

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek, Poroszló után következik Tiszafüred. Tiszafüreden belül pedig a 33-as útról Abádszalók felé kell kanyarodni, Tiszaszőlős után érkezel Tiszaderzsre.  

Tiszaderzsről induló tisza-tavi vízitúra: a Sarudi-öböl tündérfátyol-szigetei, Aranyosi-sziget, őrült izgi belső tavak és egy kis csata (kellemes, de még komfort zónán belüli küzdelem lesz, amíg egy, a gyékény és nádfalban, egy elég szépen benőtt átjárón átjutunk) 

received_2102651636657954.jpegA Tiszaderzsről induló vízitúrák első napján Tiszaderzsen a Kárász-kikötőben 11 órakor találkozunk, a kikötőben tudsz - ingyen - parkolni. Üdvözlés, wc, tájékozató után mintaszerűen eszményi körülmények között tudjuk neked a kenu irányítását megtanítani. Hamarosan minden kormányos kvázi kenuversenyzői szinten irányítja majd a kenuját, viccet félretéve és remélhetőleg nem szerénytelenül: jól tanítunk, jól tanítunk meg jól kenuzni. Oktatás-módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek, felnőttképzési szakértők, stb. vagyunk. 
img_1051.jpgHa pedig rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már a kikötő közelében melegíthettek. A kenutúrán mindenki maga gondoskodik a napközbeni élelemről. A nap során fogyasztandó szendvicset, elemózsiát kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A vízitúra idején természetesen lesznek "technikai" szünetek, parta (ki)szállások, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve. img_1433.jpgA kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. 

Vízre szállás után egy kis öblöt keresztezünk, majd a Tiszán is átvágunk, máris olyan, mintha tengeri kajak (pontosabban) tengeri kenu túrán lennénk. Fantasztikus nyugalom, csend, bárányfelhők, gyönyörű kék ég, a felhőket tükröző víz. Megállunk, hátra lehet dőlni a kenuban és csak magadba inni a végtelen örökkévalóságot. 


img_20230729_153448.jpgEgy ideig a Tisza-tavon megyünk, Aranyosi-szg., Tisza, belső tavak és végül a nádcsata. Ha megnyerjük, a győzelemtől számítva 20 perc múlva a kikötőben vagyunk, ha nem, Hany Istókként megkezdjük  lápi remete életünket, halászunk-vadászunk-gyüjtögetünk. Ha valamilyen egzotikus véletlen okán mégis visszajutunk a kikötőbe, akkor 100 méter sétával, a gát másik oldalán a halételek mellett a birkapörköltet is érdemes megkóstolni. Nem olcsó, de határozottan pozitív. 

Tisza-tavi vízitúra díjai

Jelentkezés a tisza-tavi vízitúrára:

www.tisza-to-vizitura.eoldal.hu-tisza-to-duhogo-fele.jpg
1. Kérünk szépen egy telefont, egyeztessük az igényeket: +36209342760
2. A www.tisza-to-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3. Visszaigazolás után kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a "Tisza-tó" szót beírni, hogy tudjuk melyik vízitúránkra jössz és ne - mondjuk - az Öreg-Túron várjunk...

(Pl. 1127 Budapest, Németvölgyi út 99., 2024. július 26. Tisza-tó kenutúra)