Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tisza-tavi vízi- és kerékpáros túra Herczeghné Kozma Andrea

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgTisza-tavi, zsibbasztóan gyönyörű vízitúrára vonatkozó ajánlat. Kenutúra olyan helyeken, hogy amikor haza kell indulni, zokogni fognak a túrázók, amely kenutúra egyik napján kerékpárra is pattan a csapat.  

Tisza-tavi vízitúra kaland: valószínűtlenül káprázatos döbbenet 

Miért bizza ránk valaki az életét? 
1. Eredményes betanítás

img_20230811_131449.jpgTudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást olyan túravezetőtől tanultak, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. 

Alaposan tanítjuk meg a kenu irányítását. Velünk nem frusztráció a vízitúra, a kenu arra megy majd, amerre a legénység akarja. Velünk senki nem szenvedni jön. 

 

1904.jpg2. Nálunk ismeretlen a kenuk túlterhelése
Nem indultunk még az életben úgy túrára, hogy egy kenu billegett volna, mert spóroltunk a kenukon és az indokoltnál több túrázót zsúfoltunk egy hajóba. Ha sok egy hajóba 4 fő, adunk további kenukat. Ha a résztvevők súlya azt indokolja, akkor egy 4-es kenuban csak 3 fő ül, de az is lehet, hogy 2.

3. Terepismeret

A Tisza-tó csalafinta, de jobban ismerjük minden négyzetmilliméterét mint a tenyerünket. Velünk nem fordul elő, hogy ne találjunk ki ....Nekünk "nem térkép e táj". Persze anno tévedtünk el mi is, de azért az utóbbi 20 évben ....
 

img_20190817_111208-2.jpg4. Biztonsági kultúra 
Minden a biztonságról szól. Például nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. Próbáljon meg bárki egy uszodában nem egy 70 kilós embert, hanem csak egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy kizárólag lábtempóval úszik. Mission impossible.

5. Érdekes túravezetés
Játékokba csomagoljuk az ismeretterjesztést ..... Pub quiz-szerű kérdésekre adott helyes válaszokkal pontok gyűjthetőek, az a hajó, amelyik a versenyben győz, értékes jutalomra számíthat (túravezetői kézfogás vagy citromsárga Lamborghini)

 

img_20190809_112646.jpg6. Több fajta kenu (3-, 4-, 5-fős kenuk, ill. 1-es és 2-es kajakok)
Nem kell aggódni, hogy valaki befér-e a kenuba, hogy billeg majd a hajó.

7. Igény esetén "stand-by" motoros ladik
(Sajnos) a vízen is éppen úgy lehet valaki rosszul, mint otthon, ill. a munkahelyén. Igény esetén motoros ladik áll készen, hogy a hívástól számított lehető legrövidebb időn belül elérkezzen olyan pontra, ahol átveheti a magát ne adj Isten nem jól érzi túrázót.

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpg8. A szervezőt kiszolgáljuk információval
A szervező "mindent" megkap egy linken, a többi túrázó (a "többiek") információval történő kiszolgálása könnyű és kényelmes. 

9. Jó időgazdálkodás
A kenuzás megtanításának van demó szakasza, eközben mindenki naptejezhet, és - akár - fogyaszthatja az elemózsiát, ennyi multitasking "belefér". 

10. Betanítás és túravezetés angolul is

Opcionálisan angol nyelvű túravezetés vagy részben ANGOL nyelvű túravezetés, szerintünk érdekes és az online szótárazáshoz képest milliószor eredményesebb nyelvtanulást eredményez, ha a túravezető tesz olyan megjegyzéseket, hogy "nézzétek az a vörös gém (ami egyébként színét tekintve barna) és pontot lehet szerezni a kérdéssel, hogy by the way what is that beauty called in English... As it happens it is the purple (!) heron, tehát nem csak mi magyarok vagyunk színvakok :)) 

 

11. Klassz alternatív programok 

  • Tanösvény-látogatás, akár a poroszlói, akár a tiszafüredi oldalon, ahová motoros ladik röpíti a résztvevő(ke)t
  • Hajós utazás (akár 16 fővel) vagy vezetett túra motoros csónakkal (egy-egy motoros csónakban 5 felnőtt foglalhat helyet) 
  • Ökocentrum látogatás
  • Gyógyfürdőben pihenés Tiszafüreden
  • Horgászat
  • Bérelt kerékpárral túra

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpg12. Jó útvonal és indulási kikötő-választás
A csapatépítő vízitúra útvonalát befolyásolják a természeti körülmények. A Tisza-tó adottságai azt is lehetővé teszik, hogy (költői túlzás következik) tornádó idején is vízre tudjunk szállni, mivel a jó kikötő megválasztásával "ki tudjuk cselezni" a szelet, el tudunk "bújni" még egy hurrikán elől is. 

 

A többnapos vízitúrák forgatókönyve

tisza-to-mangrove-12.jpgA vízitúrák napján egyeztetett időben vagy Poroszlón, vagy Tiszafüreden - Herczeghné Kozma Andrea tanárnő tábora idején Tiszafüreden találkozunk. A kikötő könnyű megtalálásához itinert adunk/küldünk, ill. Önök elé megyünk, a kikötő a kemping(ek)től 10 perc séta.
Még a 
kikötőben is természetesen el lehet menni mosdóba, ill. át- és be lehet öltözni a vízhez. Kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. Megtanítjuk a csapatot kenuzni. A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. 

20230812_102447.jpgJól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy jól csináljuk, jól tanítjuk meg a vendégeket. Indulás előtt még egyszer érdemes elmenni wc-re. 

 

 

Majd a vízitúrás napokon Columbus, Vasco de Gama, Cook, Magellan, Bering, Tasman és a többiek példáját követjük. kilato-2-tisza-tavi-vizitura51.jpegCsatlakozunk a nagy felfedezők táborához...
Hihetetlen a táj, a napok során "több földrészen is fogunk evezni", lesznek Dél-Ázsiát és dél-amerikai dzsungelt idéző tájak. Egy (az Avatar filmből "ismert") Pandora látogatás erejéig a naprendszert, sőt, némi fantáziával a Tejút galaxist is magunk mögött hagyjuk.  

img_2119.jpgAz elképesztő vízi világban rácsodálkozunk az igazi világra. A túra közben folyamatosan zajlik egy játékos pontgyűjtő verseny...

 

 

Fontos: vízitúráinkon is a mentőmellény viselése kötelező.  

 

img_20230908_125335.jpgA vízitúra lemondása: 
A vízitúra előtt több mint 120 nappal történő elállás esetén a teljes díjat visszautaljuk, 119 és 90 nap között 25% fizetendő, 89 és 45 nap között 50% fizetendő, az utolsó 44 napban történő elállás esetén  a teljes díj fizetendő. 

 

 

A kenutúra díja: árajánlatunkat külön e-mailben szíves kérése alapján már átküldtük. 

Ajánlati árunk nem tartalmazza / nem tartalmazta a szállás, étkezések, közlekedés, utazási biztosítások, autópálya-matricák díját. 
 

img_20220709_123408.jpgA vízitúra megrendelése:
A vízitúrára a www.tisza-to-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, különösen a mit kell hozni a túrára menüpont, ill. az általános szerződési és részvételi feltételek elolvasását és persze elfogadását követően, egy, az ajánlatra hivatkozó megrendelő e-maillel történhet, amely megrendelés lehet egy egysoros (tehát lakonikusan rövid) e-mail.

A megrendelést köszönettel visszaigazoljuk. 
 

tisza-tavi-kenutura-evezes-a-tisza-tavon_20170803_172526.jpgA díj utalása: 

A visszaigazolást követően díjbekérőt küldünk és kérjük a vízitúra díjának (át)utalását.

Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.

A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet irányítószámmal, az időpontját és a helyet (esetünkben Tiszafüredet) beírni. 
Az előlegszámlát a díj beérkezésekor állítjuk ki, majd a teljesítést követően küldjük a (nullás) végszámlát. 

Majd (akár azonnal, ideálisan minél hamarabb, ill., ahogyan lehet) kérjük az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés utáni szíves visszaküldését (e-mail: tiszatura_vizitura@yahoo.com) valamint küldünk egy szülői hozzájáruló nyilatkozatot formanyomtatványt, amelyet kérnénk szépen egy szülői értekezleten vagy hazaküldős módon kitöltetni. Fontos! A jelentkezési lapon adatvédelmi okokból a résztvevők telefonszámát és e-mail címét kérjük NEM kitölteni.