Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július 10-11. 2-napos Gerbeaud-vízitúrára von. ajánlat

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgTisza-tavi, zsibbasztóan gyönyörű vízitúrára vonatkozó ajánlat. Kenutúra olyan helyeken, hogy ha Kugler most látná, eszébe sem jutna a József nádor tér, vagy (majd) a Vörösmarty tér. Ha Gerbeaud látott volna ilyet sulyomból, gyékényszárból, vízidarából, vízi harmatkásából készíti el finomságait.

 

 

Első napi tisza-tavi vízitúra kaland: valószínűtlenül káprázatos döbbenet - avagy tisza-tavi mindfulness tréning

tisza-to-mangrove-12.jpg

A vízitúra első napján egyeztetett időben (mondjuk 11-kor Poroszlón találkoznánk, és a Fűzfa-kikötőből indulnánk. A kikötő könnyű megtalálásához itinert adunk/küldünk. 

Lehetne már előtte találkozni ha romlandó élelmiszert hűtőszekrénybe kell tenni.

 

A kikötőben természetesen el lehet menni mosdóba, ill. át- és be tudsz öltözni a vízhez. 

 

Kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat és megtanítjuk Önöket kenuzni. 


img_20190817_111208-2.jpgA parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység.

 

Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy jól csináljuk, jól tanítjuk meg a vendégeket. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 


tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpgVízre szállás után a hangsebesség alig ötszörösével (vagy némileg lassabban) indulunk. Viccet félretéve. Kényelmes, nagyon kis nézegetős, kellemes tempóban evezgetünk.

Ez a nap olyan lesz mint egy tudatos jelenlét, ill. ahogy itt felénk mondják :)) mindfulness training. Az elképesztő vízi világban rácsodálkozunk az igazi világra. Hirtelen elfelejti az ember a társasházi közgyűlést, a válópert, az ilyen-olyan betegséget, a lelki nyavalyákat. 

 

Itt, "itt" van minden túrázó.

 

Az egyeztetett időtartamú kenutúra végén a kocsikhoz érkezünk, mivel a nap során ún. csillagtúrát teszünk. 

A túravezető a kempinghez/kempingbe kalauzolja a konvojt / csapatot, ahol készen várják a sátorhelyeket a csapatot. (Term. bármikor dönthetnek úgy, hogy még sem sátor lesz a szállás).

 

2. napi tisza-tavi vízitúrás kaland: felfedezzük a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletét, nem létező vízi ösvényeken lapátolgatunk

20210620_132208_resized.jpg

Columbus, Vasco de Gama, Cook, Magellán, Bering, Tasman és a többiek példáját követjük. Csatlakozunk a nagy felfedezők táborához...


Hihetetlen a táj, megéri a fáradtságot. De az sem mindegy, hogy honnan közelítjük meg a dél-amerikai dzsungelt idéző tájakat. A vízre szállás helyét több tényező, a vízállás, és a szél-előrejelzés is befolyásolja, ezért a kenutúra előtti este egyeztetnek, hogy honnan és mikor (hány órakor) repülünk ki. Nagyon valószínű, hogy Tiszavalkról startolnánk
evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgA 2. napon már minden minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval és minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó.

A start előtt javasolt még egyszer elmenni wc-re, majd elindulunk oda, ahol a madár se jár. 

 

 

img_20220709_123408.jpgAz "indulunk" vezényszó után jönnek a tüneményes helyek és - Dél-Amerikáról kontinenst váltva - Malajzia-reklámban vagy vietnami dzsungelben evezünk. Ami "1000%', ami biztos: észbontó a táj. Az evezgetés közben persze lesz "technikai" szünet, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve. Aztán a csodára is rá lehet tenni egy (kenu)lapáttal, már nem is vízitúra a kenuzás, hanem vegytiszta szuper show, ahol a madár se jár, pontosabban csak ők.... 

 

20210620_131133_resized_1.jpg

A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdésbe öltöztetett ismeretterjesztés.... 

Kényelmesen, 2-3-4 pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk. Az evezés végén az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" (Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése. 
 

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
tisza-tavi-kenutura-evezes-a-tisza-tavon_20170803_172526.jpgA tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek, valamint a mit kell hozni a vízitúrára menüpontok elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
Visszaigazolást küldünk
A visszaigazolást követő napon kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.

A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet irányítószámmal, a túra időpontját és helyét beírni.