Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Grun-

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgTisza-tavi, zsibbasztóan gyönyörű csapatépítő vízitúrára vonatkozó ajánlat. Kenutúra olyan helyeken, hogy amikor haza kell indulni, zokogni fog a T. csapat

Tisza-tavi vízitúra kaland: valószínűtlenül káprázatos döbbenet 

Miért bizza ránk valaki az életét? 
 

1. Betanítás

img_20230811_131449.jpgTudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást olyan túravezetőtől tanultak, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. 

Alaposan tanítjuk meg a kenu irányítását. Velünk nem frusztráció a vízitúra, a kenu arra megy majd, amerre a legénység akarja. Velünk senki nem szenvedni jön. 

 

1904.jpg2. Nálunk ismeretlen a kenuk túlterhelése
Nem indultunk még az életben úgy túrára, hogy egy kenu billegett volna, mert spóroltunk a kenukon és az indokoltnál több túrázót zsúfoltunk egy hajóba. Ha sok egy hajóba 4 fő, adunk további kenukat. Ha a résztvevők súlya azt indokolja, akkor egy 4-es kenuban csak 3 fő ül, de az is lehet, hogy 2.

3. Terepismeret

A Tisza-tó csalafinta, de jobban ismerjük minden négyzetmilliméterét mint a tenyerünket. Velünk nem fordul elő, hogy ne találjunk ki ....Nekünk "nem térkép e táj". Persze anno tévedtünk el mi is, de azért az utóbbi 20 évben ....
 

img_20190817_111208-2.jpg4. Biztonsági kultúra 
Minden a biztonságról szól. Például nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. Próbáljon meg bárki egy uszodában nem egy 70 kilós embert, hanem csak egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy kizárólag lábtempóval úszik. Mission impossible.

5. Érdekes túravezetés
Játékokba csomagoljuk az ismeretterjesztést ..... Pub quiz-szerű kérdésekre adott helyes válaszokkal pontok gyűjthetőek, az a hajó, amelyik a versenyben győz, értékes jutalomra számíthat (túravezetői kézfogás vagy citromsárga Lamborghini)

img_20190809_112646.jpg6. Több fajta kenu (3-, 4-, 5-fős kenuk, ill. 1-es és 2-es kajakok)
Nem kell aggódni, hogy valaki befér-e a kenuba, hogy billeg majd a hajó.

7. Igény esetén "stand-by" motoros ladik
(Sajnos) a vízen is éppen úgy lehet valaki rosszul, mint otthon, ill. a munkahelyén. Igény esetén motoros ladik áll készen, hogy a hívástól számított lehető legrövidebb időn belül elérkezzen olyan pontra, ahol átveheti a magát ne adj Isten nem jól érzi túrázót.

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpg8. A szervezetőt kiszolgáljuk információval
A szervező "mindent" megkap egy linken, a többi túrázó (a "többiek") információval történő kiszolgálása könnyű és kényelmes. 

9. Jó időgazdálkodás
A kenuzás megtanításának van demó szakasza, eközben mindenki naptejezhet és - akár - fogyaszthatja az elemózsiát, ennyi multitasking "belefér". 

10. Betanítás és túravezetés angolul is

Opcionálisan angol nyelvű túravezetés. 

 

11. Klassz alternatív programok azoknak, akik nem szeretnének kenuba szállni

  • Tanösvény-látogatás, akár a poroszlói, akár a tiszafüredi oldalon, ahová motoros ladik röpíti a résztvevő(ke)t
  • Vezetett túra motoros csónakkal (egy-egy motoros csónakban 5 felnőtt foglalhat helyet) 
  • Ökocentrum látogatás
  • Gyógyfürdőben pihenés Tiszafüreden
  • Horgászat
  • Bérelt kerékpárral túra
  •  

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpg12. Jó útvonal és indulási kikötő-választás
A csapatépítő vízitúra útvonalát befolyásolják a természeti körülmények. Áradás idején a Tisza-tó öblítőcsatornáinak zsilipjeit zárva tartják, aznap lehet szeles időjárás is, de a Tisza-tó adottságai lehetővé teszik, hogy a szélre vonatkozó előrejelzés ismeretében jó indulási kikötőválasztással a lehető legjobban "elbújjunk" a szél elől. Több forgatókönyvvel készülünk, hogy mindig a lehető legjobbat adjuk partnereinknek.

 

1-napos csapatépítő vízitúra lehetséges forgatókönyve

tisza-to-mangrove-12.jpgA vízitúra napján egyeztetett időben vagy Poroszlón, vagy Tiszafüreden találkozunk. A kikötők könnyű megtalálásához itinert adunk/küldünk. A kikötőben természetesen el lehet menni mosdóba, ill. át- és be lehet öltözni a vízhez.

Az indulási kikötőkben lehetséges meleg ebédet is rendelni. 

Kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. Megtanítjuk a csapatot kenuzni. A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. 

20230812_102447.jpgJól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy jól csináljuk, jól tanítjuk meg a vendégeket. Indulás előtt még egyszer érdemes elmenni wc-re. 

 

 

Hamarosan Columbus, Vasco de Gama, Cook, Magellan, Bering, Tasman és a többiek példáját követjük. kilato-2-tisza-tavi-vizitura51.jpegCsatlakozunk a nagy felfedezők táborához...
Hihetetlen a táj, a nap során "több földrészen is fogunk evezni", lesznek Dél-Ázsiát és dél-amerikai dzsungelt idéző tájak. Egy (az Avatar filmből "ismert") Pandora látogatás erejéig a naprendszert, sőt, némi fantáziával a Tejút galaxist is magunk mögött hagyjuk.  

img_2119.jpgAz elképesztő vízi világban rácsodálkozunk az igazi világra. Hirtelen elfelejti az ember a társasházi közgyűlést, a válópert, az ilyen-olyan betegséget, a lelki nyavalyákat. A túra közben folyamatosan zajlik egy játékos pontgyűjtő verseny...

Az egyeztetett időtartamú kenutúra végén a buszhoz vagy kocsikhoz érkezünk, mivel a nap során ún. csillagtúrát teszünk. 

 

Fontos: csapatépítő vízitúráinkon is a mentőmellény viselése kötelező.  

 

img_20230908_125335.jpgA csapatépítő vízitúra lemondása: 
A csapatépítő vízitúra előtt több mint 120 nappal történő elállás esetén a teljes díjat visszautaljuk, 119 és 90 nap között 25% fizetendő, 89 és 45 nap között 50% fizetendő, az utolsó 44 napban történő elállás esetén  a teljes díj fizetendő. 

 

 

A csapatépítő vízitúra díja:  249.000 Ft+áfa / csoport / nap, (feltételezve, hgoy a csoport mérete 20 és 30 fő közötti. 

A díj tartalmazza a csapatépítő vízitúra díját.

Lehetséges kiegészítő program
a motorcsónakos túra, amelynek a díja óránként és 5 fős részcsoportonként 27.900 Ft+áfa.

Ajánlati árunk nem tartalmazza az esetleges kerékpár-bérlet(ek) díját, ill. nem tartalmazza a poroszlói Ökocentrum belépőjét, nem tartalmazza a szállás, étkezések, közlekedés, utazási biztosítások, autópálya-matricák díját. Természetesen a kerékpár-bérlethez is minden segítséget megadunk, ha ismerjük a biciklizni kívánók testmagasságát, a kölcsönzőben már MÉRETRE beállított biciklik várjuk Önöket. (Ott pedig a napi díj fizetendő, amely a kerékpár típusától függően jellemzően 5500 Ft/fő)

img_20220709_123408.jpgA csapatépítő vízitúra megrendelése:
A vízitúrára a www.tisza-to-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, különösen a mit kell hozni a túrára menüpont, ill. az általános szerződési és részvételi elolvasát követően, egy, az ajánlatra hivatkozó e-maillel történhet.

A megrendelést köszönettel visszaigazoljuk. 
 

tisza-tavi-kenutura-evezes-a-tisza-tavon_20170803_172526.jpgA kenutúra díjának utalása: 

A visszaigazolást követően díjbekérőt küldünk és kérjük a csapatépítő vízitúra díjának (át)utalását.

Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.

A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet irányítószámmal, a túra időpontját és helyét beírni. 
Az előlegszámlát a díj beérkezésekor állítjuk ki, majd a teljesítést követően küldjük a (nullás) végszámlát. 

Majd (akár azonnal, ideálisan minél hamarabb, de legkésőbb a túra előtti héten) kérjük az innen letölthető jelentkezési lapot kitöltés után visszaküldését (e-mail: tiszatura_vizitura@yahoo.com). Fontos! A jelentkezési lapra - adatvédelmi okokból - kérjük, hogy a résztvevők telefonszámát ne írják be, címére von. rubrikát se töltsék ki.