Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ajánlat Kovács Erik úr részére

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgTisza-tavi, zsibbasztóan gyönyörű csapatépítő vízitúrára vonatkozó ajánlat. Kenutúra olyan helyeken, hogy amikor haza kell indulni, zokogni fog a T. csapat

Miért bizza ránk valaki az életét? 
 

1. Betanítás

img_20230811_131449.jpgTudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást olyan túravezetőtől tanultak, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. 

Alaposan tanítjuk meg a kenu irányítását. Velünk nem frusztráció a vízitúra, a kenu arra megy majd, amerre a legénység akarja. Velünk senki nem szenvedni jön. 

 

1904.jpg2. Nálunk ismeretlen a kenuk túlterhelése
Nem indultunk még úgy túrára, hogy egy kenu billegett volna, mert spóroltunk a kenukon és az indokoltnál több túrázót zsúfoltunk egy hajóba. Ha sok egy hajóba 4 fő, adunk további kenukat. Ha a résztvevők súlya azt indokolja, akkor egy 4-es kenuban csak 3 fő ül, de az is lehet, hogy 2.

3. Terepismeret

Jobban ismerjük a Tisza-tó minden négyzetmilliméterét mint a tenyerünket. Velünk nem fordul elő, hogy eltévedjünk. Előfordult a kezdetekben, de az utóbbi 20 évben legkésőbb az első hóeséskor megtalálnak a mentőcsapatok.  
 

img_20190817_111208-2.jpg4. Biztonsági kultúra 
Minden a biztonságról szól. Például nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. Próbáljon meg bárki egy uszodában nem egy 70 kilós embert, hanem csak egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy kizárólag lábtempóval úszik. Mission impossible.

5. Érdekes túravezetés
Játékokba csomagoljuk az ismeretterjesztést ..... Pub quiz-szerű kérdésekre adott helyes válaszokkal pontok gyűjthetőek, az a hajó, amelyik a versenyben győz, meglepetés jutalomra számíthat 

img_20190809_112646.jpg6. Több fajta kenu (3-, 4-, 5-fős kenuk, ill. 1-es és 2-es kajakok)
Nem kell aggódni, hogy valaki befér-e a kenuba, hogy billeg majd a hajó.

7. Igény esetén "stand-by" motoros ladik
(Sajnos) a vízen is éppen úgy lehet valaki rosszul, mint otthon, ill. a munkahelyén. Igény esetén motoros ladik áll készen, hogy a hívástól számított lehető legrövidebb időn belül elérkezzen olyan pontra, ahol átveheti a magát ne adj Isten nem jól érzi túrázót.

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpg8. A szervezőt kiszolgáljuk információval
A szervező "mindent" megkap egy linken, a többi túrázó (a "többiek") információval történő kiszolgálása könnyű és kényelmes. 

9. Jó időgazdálkodás
A kenuzás megtanításának van demó szakasza, eközben mindenki naptejezhet, és - akár - fogyaszthatja az elemózsiát, ennyi multitasking "belefér". 

10. Betanítás és túravezetés angolul is

Opcionálisan angol nyelvű túravezetés. 

 

11. Klassz alternatív programok azoknak, akik nem szeretnének kenuba szállni

  • Tanösvény-látogatás, a tanösvényig motoros ladik röpíti a résztvevő(ke)t
  • Vezetett túra motoros csónakkal (egy-egy motoros csónakban 5 felnőtt foglalhat helyet) 
  • Ökocentrum látogatás
  • Gyógyfürdőben pihenés Tiszafüreden
  • Horgászat
  • Bérelt kerékpárral túra

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpg12. Jó útvonal és indulási kikötő-választás
A csapatépítő vízitúra útvonalát befolyásolják a természeti körülmények. Áradás idején a Tisza-tó öblítőcsatornáinak zsilipjeit zárva tartják, aznap lehet szeles időjárás is, de a Tisza-tó adottságai, a tóban lévő sok erdő, dzsungel, sziget lehetővé teszik, hogy a szélre vonatkozó előrejelzés ismeretében és az AZNAPI jó indulási kikötő megválasztásával úgy "elbújjunk" a szél elől, hogy - kis túlzással - még tájfun-hurrikán-tornádó idején se érjen senkit egy permet csepp (sem). ( Mindig a legjobbat adjuk partnereinknek).

 

A csapatépítő vízitúra lehetséges forgatókönyve

tisza-to-mangrove-12.jpgA vízitúra napján egyeztetett időben vagy Poroszlón, vagy Tiszafüreden találkozunk. A kikötők könnyű megtalálásához itinert adunk/küldünk. A kikötőben természetesen el lehet menni mosdóba, ill. át- és be lehet öltözni a vízhez.

Kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. Megtanítjuk a csapatot kenuzni. A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. 

20230812_102447.jpgJól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy jól csináljuk, jól tanítjuk meg a vendégeket. Indulás előtt még egyszer érdemes elmenni wc-re. 

 

 

Hamarosan Columbus, Vasco de Gama, Cook, Magellan, Bering, Tasman és a többiek példáját követjük. kilato-2-tisza-tavi-vizitura51.jpegCsatlakozunk a nagy felfedezők táborához...
Hihetetlen a táj, a nap során "több földrészen is fogunk evezni", lesznek Dél-Ázsiát és dél-amerikai dzsungelt idéző tájak. Egy (az Avatar filmből "ismert") Pandora látogatás erejéig a naprendszert, sőt, némi fantáziával a Tejút galaxist is magunk mögött hagyjuk.  

img_2119.jpgAz elképesztő vízi világban rácsodálkozunk az igazi világra. Hirtelen elfelejti az ember a társasházi közgyűlést, a válópert, az ilyen-olyan betegséget, a lelki nyavalyákat. A túra közben folyamatosan zajlik egy játékos pontgyűjtő verseny... Az 1-2-3-X-napos vízitúrák minden napjára igaz, hogy az egyeztetett időtartamú csapatépítő kenutúra / kenutúrák végén a buszhoz vagy kocsikhoz érkezünk, mivel a nap(ok) során ún. csillagtúrá(ka)t teszünk. A Tisza-tavon lehetséges - a tájfutó versenyek mintájára - tájevező versenyt is tartani, ahol az egyes "bójáknál" (megtalálandó pontoknál) ravasz (a Tisza-tóval, annak élővilágával kapcsolatos) versenykérdések vagy "scrabble" feladatok várják a résztvevőket. A leglassabb kenu is bőven lehet győztes. Természetesen ez win-win mindenképpen, hiszen az egymást addig kevésbé ismerő, vagy éppen nem szoros kapcsolatban lévő kollégák a közös feladatmegoldás során valódi kis csapattá kovácsolódnak.

Fontos: csapatépítő vízitúráinkon is a mentőmellény viselése kötelező.  

 

img_20230908_125335.jpgA csapatépítő vízitúra lemondása: 
A csapatépítő vízitúra előtt több mint 120 nappal történő elállás esetén a teljes díjat visszautaljuk, 119 és 90 nap között 25% fizetendő, 89 és 45 nap között 50% fizetendő, az utolsó 44 napban történő elállás esetén  a teljes díj fizetendő. 
A csapatépítő kenus vízitúra díja: 399.000 Ft+áfa / csoport (maximum 35-fős) csoport, 


A motorcsónakos túra díja 39990 Ft + áfa / motoros ladik / 2-órás túra (ha néhány (1-5) kolléga szívesebben választja a motoros túrát, mint a kenuzást). 
 

Ajánlati árunk nem tartalmazza az esetleges kerékpár-bérlet(ek) díját, ill. nem tartalmazza a poroszlói Ökocentrum belépőjét, nem tartalmazza a tanösvény belépőjét, nem tartalmazza a szállás, étkezések, közlekedés, utazási biztosítások, autópálya-matricák díját. 
 

img_20220709_123408.jpgA csapatépítő vízitúra megrendelése:
A csapatépítő vízitúra megrendelése a www.tisza-to-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, különösen a mit kell hozni a túrára menüpont, ill. az általános szerződési és részvételi feltételek elolvasását és elfogadását követően, egy, az ajánlatra hivatkozó megrendelő e-maillel történhet.

A megrendelést köszönettel visszaigazoljuk. 
 

tisza-tavi-kenutura-evezes-a-tisza-tavon_20170803_172526.jpgA kenutúra díjának utalása: 

A visszaigazolást követően díjbekérőt küldünk és kérjük a csapatépítő vízitúra díjának (át)utalását.

Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.

A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
 

 

A banki közlemény rovatba kérjük a számlázási címet irányítószámmal, a csapatépítő túra időpontját és helyét (Tisza-tó) beírni. Az előlegszámlát a díj beérkezésekor állítjuk ki, majd a teljesítést követően küldjük a (nullás) végszámlát. 

Majd (ideálisan azonnal, ha nem a megrendelés után "rögtön", akkor minél hamarabb) kérjük szépen az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés után visszaküldését (e-mail: tiszatura_vizitura@yahoo.com). Fontos! A jelentkezési lapon adatvédelmi okokból a résztvevők telefonszámát és e-mail címét kérjük NEM kitölteni.