Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tiszafüredi vízre szállás helye 2

A Tisza-tavon több helyen szállunk vízre. Itt a tiszafüredi Horgász- és Családi kemping "mögötti", víz felőli oldalán lévő stég megtalálásában adunk segítséget.

Tiszafüredre autóval a 33-as úton érkezel. Ha Budapest, Miskolc felől - Poroszló irányából - érkezel, akkor Tiszafüreden belül az első körforgalomnál fordulj jobbra a Tisza-tó felirat irányába. 

tiszafured-korforgalom.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután a körforgalomban jobbra fordultál, a bal oldalon MOL-kutat és SPAR-üzletet látsz, és az Ady E. utcán haladsz (durván) nyugat felé.

 

(Ha nem felhős az idő, és délelőtti az indulás, akkor a bal karodra - a vezető oldalon - rásüt a nap :))

 

Miután az Ady u-n 360 métert megtettél, sorompós vasúti sínpárt fogsz keresztezni.

20190622_082859_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vasúti átjáró után haladj / gyere egyenesen.

Csak támpontként mondjuk, hogy tőled jobbra először látsz majd egy bekerített focipályát. Aztán látsz egy kempinget, végül egy enyhén balívű kanyarban fordulj jobbra a képen is látható "kapu" alatt. 

 

Most durván felé haladsz 

20220827_083322_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Az aszfalt útnak (még ha nem is tűnik éppen utcának, és konkrétan sehol nem látod majd kiírva) ez a neve. Most már balra van tőled a focipálya és az imént keresztezett sín jobbra van melletted.

 

 

 

 

Gyere tovább (durván) északra, még lassú autókázás mellett is pár másodperc múlva, a bal oldalon látsz majd egy kempinget (Tóparti kemping), majd egy 50 méteres mini tölgyerdő lesz a bal oldaladon. 
 

 

 

 

 

 

Az inci-finci tölgyesbe bevezető első föld úton kanyarodj balra, majd ahol jelenleg építkezéshez érsz, ott ismét fordulj balra, a Gátsétányra. 

 

 

Haladj (gyere) tovább nyugatra, a jobb oldalon néha egy-egy pillanatra látjátok majd a Füredi-Holt-Tiszát. Kicsit hepehupás úton jössz, és már a kikötő bejáratánál vagy. 

 

Ez lesz a jobb kezednél, a bal oldalon pedig kempinget kell látnod egy kerítés mögött. 

 

Már látod a kikötő, az Albatrosz-kikötő bejáratát.

 

Itt hajts be, fordulj balra

Sorompóhoz közeledsz, de ne ess kétségbe a leengedett sorompó miatt, mivel közvetlenül a sorompó előtt le tudsz kanyarodni balra. Ahogy "leértél" (ott és akkor a "leérés" egyértelmű lesz) parkolj bárhol, ahol nem vagy útban, pl. a nagy nyárfák között.

Miután mindent, ami szükséges a vízen kivettetek az autó(k)ból, gyere/gyertek vissza "fel" a sorompóhoz, ott már neon színű, "MC Túravezető" feliratú pólóban látod is a túravezetőt, de lehet, hogy ő lesz az, aki először megszólít: - MC Tisza-tó Vízitúrára jöttetek?