Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. május 24. Vízitúra Abádszalókról, vagy (választhatóan) tisza-tavi kerékpáros- és vízitúra

received_2102652253324559.jpeg

i) Abádszalókról induló, tisza-tavi kenutúra, amely lehet "csak" egy horror-gyönyörű vízitúra, vagy, (opcionális!), ha van kedvetek,

ii) tá-dá-dá-dá....kombinált kenu + kerékpáros túrán is várunk! 

 

 

 

 

A kombinált túra azt jelenti, hogy Abádszalókra Tiszafüredről, és Tiszafüredre Abádszalókról biciklivel megyünk és közben evezgetünk egy jót. Ráadásul... A kombinált kerékpár-, és vízitúrával annyit tehetünk az egészségünkért ezen a napon, mint talán az év egyetlen másik napján sem! Vagy, ezen napon lehet jönni "csak" kenutúrára, mégpedig egy szupi kenutúrára. Tehát nem "kötelező" a biciklizés! Nyugodtan gyertek, (és gyertek is) "csak" kenutúrára. Nézzük meg mindkét túrát! Kezdjük azzal, ha valaki bringázni és kenuzni is szeretne, ha pedig csak a kenutúra érdekel, akkor a következő bekezdést át is ugorhatod. Mit jelent a kombinált kerékpár(os)- és vízitúra?

 

 

tisza-to-vizitura-kenutura-23.jpgA) Ha Tiszafüredről (bérelt vagy saját) bringával jössz a kenutúrára

A kombinált kenu- és bicótúra azt jelenti, hogy Abádszalókra Tiszafüredről, és Tiszafüredre Abádszalókról biciklivel megyünk; és közben evezgetünk egy über szépségeset. Ha erre, a kombinált kenu + bringa túrára jössz, akkor veled Tiszafüreden a Tisza-tavi kerékpáros centrumban (Tiszafüred, Pankotay Jósa György u. 1.) találkozunk. Nagyon fontos, mert az elkésőket NEM várhatjuk meg. 8:30 és 8:45 között, legkésőbb 8:45-kor találkozunk. Átvesszük a kölcsönzőben a bicajokat, amik már előkészítve várnak. Nyeregbe pattanunk. Másfél óra alatt is leérnénk, de kb. 2-2.5 óra roppant kényelmes bringázással kezdünk, a Tiszafüred-Abádszalók 25 km-es távot tesszük meg. Abádszalókon jön vagy jöhet egy kis fürdőzés/strandolás. Ebéd után (az ebéd lehet hozott elemózsia és Abádszalókon 10 étterem/vendéglő is vár rád) jó 3-órás laza kenuzgatás vár rád a Tisza-tó déli részének legvarázslatosabb rejtekhelyein. 

 

img_20220605_140100.jpg

A Paradicsomban evezgetünk. Elmondhatatlan. Olyan nyugalom, annyi szépség... a természet gyengéd ölelése. By the way, perfect mindfulness training. Ahogy errefelé a nénik is mondják.

 

 

10 km-es vízitúráról van szó, kényelmesen, két-három (négy?) pihenővel megyünk. Az egyik kiszállásunk olyan menő, olyan elegáns, egyébiránt a Tisza-tavon erősen tájidegen helyen lesz, hogy júj. Hirtelen nem tudod majd eldönteni, hogy drogbáró karib-tengeri rezidenciáján vagy, vagy a Tisza-tónál. A panoráma pedig hú. Az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza Abádszalókra. 

A kenuzás végén még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki, és segítsetek abban, hogy azokat visszategyük a partra.


20200920_tisza-to-kenutura_resized.jpgAbádszalókon dekadens burzsoákhoz illően fürdőzünk, pontosabban fürdőzhetünk (még) egyet, ha a hangulat és a vízhőmérséklet is úgy akarja, aztán indulunk tovább a bicajokkal.

Több megállással, rövid pihivel megszakítva a bringázást, befejezzük a kört. 19:30 körül (tehát még nagyon világosban) érkezünk Tiszafüredre. 
Igen, csak az egyértelműség kedvéért, ha bringával jöttél a kenuzásra, akkor 
biciklivel is megyünk vissza Tiszafüredre, mégpedig úgy, hogy folytatunk egy képzeletbeli kört, megkerüljük a Tisza-tó 4 déli medencéjét, és - a kenuzás mellett - cakkumpakk 64 km-t fogunk bringázni. A teljes napi adag a 64 km. Tiszafüred - Abádszalók 25 km, aztán Abádszalók-Tiszafüred (az óra járásával ellentétes bejárási útvonalon) 39 km. (25+39=64 km)

 


B)
Ha "csak" a vízitúrára jössz / jöttök, akkor íme a hiperszupi,
Abádszalókról induló tisza-tavi kenutúra

12:58 és 12:59 között találkozunk. 
A bizonyára roppant szellemes és megható toleranciával egy egész perces idősávval szeretnénk utalni a fontos kérésre. Kérünk szépen minden tisztelt résztvevőt a 13 óra előtti (igazán nem hajnali az időpont) pontos érkezésre, mégpedig úgy, hogy már mindenki ebédelt. Aki bújt, aki nem, ..... A találkozási hely Abádszalókon az Abádi-kikötő. Mosdó és rövid tájékoztató után azoknak, akik most kezdik a vízitúrázást, betanítást tartunk. 

p1260546.jpg

Az először kenuzokat úgy megtanítjuk a kenu irányítására, kormányzására, hogy másnap már szinte beférnek a magyar kenu válogatottba.  

Aztán ... kinyílik a mesekönyv, jön a Tisza-tó egyik öble, következnek olyan féregjáratok, olyan "belső tó", hogy ihaj. Lezsibbadsz. Ilyen nincs. Ehhez képest a Merkur ráncai, az Avatar Pandorája bakfitty. Lesz a túrába iktatva 3-4 pihi. Nagyon körülbelül, 16:00 óra magasságában érkezünk az indulási kikötőbe, tehát csillagtúrát teszünk, ill. tettünk meg, a parkoló kocsikhoz érkezünk vissza.

Érkezéskor még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki.
 
 
 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 

img_0048.jpg

Egyszerű.
1. Kérünk szépen egy telefont, egyeztessük az igényeket (+36 209 342 760).

2. A www.tisza-to-vizitura.hu oldalon található tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

3. Visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő 48 órában kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a Tisza-tavat, és a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni.


Pl. 
2072 Zsámbék, Templom u. 23. 
Május 26. Tisza-tó vízitúra