Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. május 1. Tisza-tó vízitúra, tisza-tavi kenutúra

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-5572.jpgIdőben és távban viszonylag rövid, kb. 3.5-órás, de valami elképzelhetetlenül gyönyörűséges vízitúra a Tisza-tavon.
Nem hosszú kenutúra - egészen lenyűgöző helyeken. 

 

 
 
 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

img_0065.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. 

 

A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál.

 

 

 

Aztán egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó, hozz a vízre vizet és elemózsiát. 

Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos boltot, estére pedig éttermet, pizzériát találsz.

 
 
 
img_20190817_105356-2.jpgTisza-tavi vízitúra, a tisza-tavi belső tó belső tava belső tavának belső tava, avagy tisza-tavi tó-matrjoska...
Poroszlóról indulunk, 10:59-kor találkozunk a Fűzfa-kikötőben.  
Aki Bp. felől jön, annak az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. Ha a poroszlói Fűzfa-kikötőből hajózunk ki, akkor a 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál, nagyjából 2-3 méterre a tábla előtt - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre. Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lemenni / lejönni a Fűzfa-kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van. Aki kocsival érkezik, az egész napra a díjmentesen a parkolóban hagyhatja az autóját. 

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. 

 

img_1338.jpgA túravezető MC Túravezető feliratú pólóban már messziről virít. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 
A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. 

 

 

Megtanítunk kenuzni. 


A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. 

 

img_20220709_123408.jpgVízre szállás után brutál szép helyen evezgetünk EGY NEM LÉTEZŐ VILÁGBAN. Örülni is fogtok a gyönyörűségnek, de lehet, hogy szabályosan meg is fogtok őrülni. Az első lábnyújtóztató, pisilős, ebédelős pihenő után elindulunk felfedezni a Tisza-tavi belső tavakba. Végül el- és bejutunk az egyik olyan tisza-tavi rejtekhely csodatóba, ahol "idegen" hajóval még SOHA nem találkoztunk. Amikor a túravezető azt mondja, hogy indulunk haza, ZOKOGNI fogtok. És joggal......

 

 

Jelentkezés a tisza-tavi vízitúrára :

tisza-to-vizitura_20200829-3.jpg1. 
Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760

 

 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!


tisza-to-vizitura_20200829-2.jpg(Pl.
1075 Budapest, Nyárfa u. 91.
május 1.
Tisza-tó evezés)